Kılıçdaroğlu: Milletin İradesine Neden Saygı Duymuyorsun? - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Milletin İradesine Neden Saygı Duymuyorsun?

Kılıçdaroğlu: Milletin İradesine Neden Saygı Duymuyorsun?

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları için geldiği Sakarya'da ilçeleri geziyor.

25.10.2015 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları için geldiği Sakarya'da ilçeleri geziyor. Sakarya gezisinin ilk durağı Karasu İlçesi'nin Yuvalıdere semtinde seçmenlere hitaben 7 Haziran seçimlerinde milli iradenen tek partiye yetki vermediğini belirterek, "Milli irade; 'Uzlaşın, bir karar koalisyon kurun' dedi. Sizin de öneriniz buydu. Biz kapımızı açtık. Buyrun gelin, milli iradeye saygılıyız. Bu millet vermiyor kardeşim. Neden inatlaşıyorsun. Milletin iradesine neden saygı duymuyorsun?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce belde statüsünde bulunan Yuvalıdere Mahallesi'nde 'köy kahvaltısına' davet edildi. Bu davete programı yoğun olduğu için teşekkür eden Kılıçdaroğlu  burada seçim otobüsünün üzerinden seçmenlere seslendi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Temiz, halkı düşünen br siyasete ihtiyacımız var. Bunun için sizden yetki, destek istiyorum. Çok ama, çok önemli. Önce şu soruyu kendinize sorun; 7 Haziran'da sandığa gittikten sonra neden 1 Kasım'da da gideceğiz? Vatandaş gitti oyunu kullandı. Milli irade 'Tek partiye yetki vermiyorum. Uzlaşın, bir karar verin koalisyon kurun' dedi. Sizin de öneriniz buydu. Biz kapımızı açtık. Buyrun gelin, milli iradeye saygılıyız. Hükümet kuralım. 'Neden bana 400 milletvekili vermedin? Madem vermediniz bir daha gideceğiz seçime' deniliyor. Bu millet vermiyor kardeşim. Neden inatlaşıyorsun? Milletin iradesine neden saygı duymuyorsun? Ben sizin kullandığınız her oya saygı duydum, saygı duymaya da devam edeceğim."

TARİHİN EN BÜYÜK KRİZLERİNDEN BİRİNİ YAŞIYORUZ

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye  2 milyon 200 bin Suriyeli'nin geldiğini  hatırlattığı konuşmasında, bunun yanlış politikalardan kaynaklandığını savundu. CHP Genel Başkanı şöyle konuştu:

"Ne olacak bunlar? Bizim çocuklarımız işsiz. Şimdi 'Onlara nasıl iş buluruz?' diye uğraşıp duruyoruz. Ne olacak bizim çocuklarımız? Şu anda Türkiye tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşıyor. Memleketi kimin yönettiği belli değil. O açıdan 1 Kasım seçimleri çok önemli. Sandığa giderken düşüneceğiz, elimizi vicdanımıza koyacağız 13 yıl yetki verdik. 13 yılda memleletin hangi sorununu çözdüler? Bir  Allah'ın kulu çıksın 'Şu sorunu çözdüler' desin.  Ben sizden yetki istiyorum. Ben öyle 13, 14 yıl yetki istemiyorum. Ben sizden 4 yıl yetki istiyorum. 4 yıl yetki verin, bu ülke nasıl yönetiliyormuş dünyaya göstereyim. Allah'a şükür aldığım aylık para yetiyor. Siz nasıl geçiniyorsanız, ben de öyle geçiniyorum. Mütevazi biz hayatım var. Benim öyle sarayara merakım yok. Hiç bir zaman da istemedim. Bu ülkenin zenginleşmesini, halkın zenginleşmesini istiyorum. Çocuklarımızı hangi okula gönderdiğimizi bile bilmiyoruz. Hangi sınıfa gidecekler belli değil. Arkadan söylüyorlar; 'Vay efendim siz gelecek, imam hatipleri kapatacaksınız.'  İmam hatipleri kuran parti biziz neden kapatalım? Bana öğretilen; ibadet Allah için yapılır. Siyaset için değil. Yazı günahtır. Düne kadar bu propagandayı yaptılar. Herkesin inancına saygılıyım. Bunlar bıraktılar, din iman edebiyatı yapıyorlar. Arkadan köşeyi dönüyorlar. Böyle bir şey olmaz."

12 BİN ÇOCUĞUN KATİLİ KİM?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun saraydan ne talimat gelirse onu yaptığını öne sürdüğü konuşmasında, "Görev verilen bir kişi hükümeti kuramıyorsa, iradesini saraya hipotek etmişse onun bu memlekete faydası olmaz. Başbakan olan kişinin kendi iradesi olacak. Hiç bir şey olmuyor. Yazık. Olan memlekete oluyor. 12 bin çocuk öldü Suriye'de. Kim bunların katili? Kim bunlara silah gönderiyor? Ben size dedim. Sizden biriyim. Siz nasıl yaşıyorsanız ben de öyle yaşıyorum."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasını yaptıktan sonra çalışmaları kapsamında Hendek İlçesi'ne hareket etti. - Adapazarısakarya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Milletin İradesine Neden Saygı Duymuyorsun? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement