Kılıçdaroğlu'na Gaziantep'te Ayakkabı Fırlatıldı - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'na Gaziantep'te Ayakkabı Fırlatıldı

Kılıçdaroğlu\'na Gaziantep\'te Ayakkabı Fırlatıldı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'te miting konuşması yaparken sahneye ayakkabı fırlatıldı.

21.03.2014 17:46  Güncelleme: 07:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

30 Mart' yerel seçimler kapsamında mitinglere devam eden Kılıçdaroğlu bugün Gaziantepte'ydi. Kılıçdaroğlu konuşmasını yaptığı sırada bir kişi sahneye ayakkabı fırlattı.

SAHNEYE AYAKKABILARINI FIRLATTI

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep'ten konuşması sırasında 30 yaşlarında olduğu öğrenilen Mehmet Y. adlı şahıs, sahneye ayakkabılarını fırlattı. Şüpheli şahıs platform önünde duran polisler tarafından gözaltına alınırken, sahnedeki ayakkabıları da koruma ekipleri aldı.

TWITTER YASAĞI

Twitter yasağına da değinen Kılıçdaroğlu, "Gençler en çok siz kullanıyorsunuz. Size sesleniyorum bu seçimde ilk kez 2.5 milyon gencimiz bu seçimlerde oy kullanacak. Özgür bir Türkiye, iyi bir demokrasi, düşüncelerini özgürce açıklamak istiyor musunuz? Aşın ve işin olsun istiyor musunuz? Twitter ve Facebook yasakları kalksın istiyor musunuz? Adres belli 30 Mart'ta bayram havası içinde el ele kol kola omuz omuza seçime gideceğiz" dedi.

"ALLAH'IN KELAMIYLA DALGA GEÇENLERE OY VERİRSENİZ, HARAMA ORTAK OLURSUNUZ"

AK Parti'yi eleştirirken AK Parti'ye oy veren vatandaşların bu eleştirileri üstüne almamasını da isteyen Kılıçdaroğlu, "Ben AK Parti'ye oy veren yurttaşlarıma inanıyor ve onları seviyorum. Onlar özgürlük ve demokrasiden yana. Onlara söz verildi, 'Oy ver, yoksulluğu, yasakları önleyeceğiz, yolsuzlukları önleyeceğiz' diye ama takdiri ilahi ayın 17'sinde Mevlana'nın Hakk'a yürüdüğü gün Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük yolsuzluk operasyonu yapıldı. Şimdi AK Partililerin vicdanına sesleniyorum. Bu ülkede temiz bir siyaset istiyorsanız, kul hakkı yenmesini istemiyorsanız, herkesin işi, aşı olsun istiyorsanız CHP'ye gelin. Hiç kimseyi ötekileştirmedik. Hiç kimseye neden şu partiye oy verdin diye eleştirmedik. Bir ülkede vatandaş soyuluyorsa din, iman edebiyatı yapıp telefonlarda başka şeyler yapıyorsa, oturup bunun hesabını hep beraber soracağız. Allah'ın kelamıyla dalga geçilmez. Özellikle AK Parti'ye oy veren yurttaşlarım, hiç kimse Allah'ın kelamıyla dalga geçmemiştir. Ama bunların bir bakanı çıkıp bunu yapmıştır. Bunların bir bakanı çıkıp 'her Cuma bir ayet sallıyorum' demiştir. Şimdi Gaziantep'in vicdanına sesleniyorum. Allah'ın kelamıyla dalga geçenlere oy verecek misiniz? Oy verirseniz harama ortak olursunuz. Bu kadar açık net söylüyorum" diye konuştu.;

AK PARTİ REKLAMINA ELEŞTİRİ

AK Parti'nin Türk bayraklı reklam filmini de eleştiren Kılıçdaroğlu,"Türk bayrağını siyasete alet ettiler. Gaziantep'in vicdanına sesleneceğim. Geçen Kırkpınar güreşlerinin olduğu gün Edirne'ye gittim. Stadyumda büyük bir bayrak tribünlerin önünden gezdirilir ve herkes saygı duruşunda bayrağı selamlar. İlk kez bayrak şeref tribününden geçerken herkes kalktı, 4 AK Partili bakan ayağa kalkmadı. Şimdi bayrak edebiyatı yapıyorlar. O ayağa kalmayan bakana bir şey yaptı mı? Sahtekarlığı buradan belli. Hükümetin istifa etmeyeceğini ben de siz de biliyorsunuz. Çünkü bir insanın Başbakanlık koltuğunda şaibesiz oturması lazım. Temiz olması lazım, ahlaklı olması, inanca saygı göstermesi lazım, cebini düşünmemesi lazım, vatandaşın cebini düşünmesi lazım. Yapıyor mu? Yapmıyor. Başörtü üzerinden büyük bir siyaset yaptı. Buradan kadınlarımıza sesleniyorum; başınız açık veya kapalı olsun benim başımın üstünde hepinizin yeri var" ifadelerini kaydetti.

BAŞKAN ADAYINI YANINA ÇAĞIRDI

Kılıçdaroğlu, konuşmasının son bölümünde ise Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici'yi de yanına çağırarak, "30 Mart'ta sizden ruhsat, izin istiyoruz. Yetenekli, sanayici, tuttuğunu koparan, halka güvenen ve inanan bir arkadaşımız var ve adı Akif Ekici. Ben kendisine güveniyorum sizler güveniyor musunuz? O zaman ayın 30'unda el ele kol kola haramın iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuracağız" dedi.

"DÜKKANINI HIRSIZA TESLİM EDER MİSİNİZ?

Kılıçdaroğlu son olarak sandığa gidecek vatandaşlardan bir şey istediğini ifade ederek konuşmasını şöyle tamamladı: "Kim olursa olsun hangi partiden olursa olsun elini vicdanına koysun ve oyunu öyle kullansın. Başka bir şey istemiyorum. Dükkanınızı hırsıza teslim eder misiniz? Evinizi hırsıza teslim eder misiniz? Bunları teslim etmiyorsanız ülkeyi de hırsıza teslim etmeyin."

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'na Gaziantep'te Ayakkabı Fırlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (32)

  • ata celebi: Oglu bilal icin ulkemizi rezil eden BU Tayyipee inatttt OYLAR CHP YE arkadaslar 42 44 Yanıtla
  • MARAŞ: OSMANLİ DEVLETİ GERİ GELİYOR EY CHP KAÇ BURALARDAN BENCE ..ADAM GİBİ ADAM RTE 36 31 Yanıtla
  • AKP Lİ: TERBİYESİZLİK YAPMIŞLAR KINIYORUM 54 9 Yanıtla
  • KASETÇİ KEMAL: TERBİYESİZCE SİYASET YAPARSAN SANADA ANLADİĞİN DİLDE CEVAP VERİR MİLLET keMA 39 21 Yanıtla
  • erman: ayakkabı kutularıyla yatıp kalkarsan kafana ayakkabıyı yersin:)) 32 21 Yanıtla
  • dede: iyi yapmışlar az bile kutusuyla fırlatsalardı keşke 26 26 Yanıtla
  • ebayusuff: 'Şu ayakkabının ökçesi kadar akıl olsa sende önce adam olurdun, ahlaklı olurdun, alçakça ve vahşice sürekli ona buna saldırmazdın. Al bunu, senin değerin tabanı kadardır. Ölç, biç neye denk geldiğini bil.'demek istemişler herhalde. Bence 'cuk' diye oturmuş. Yapanın eline sağlık. 19 32 Yanıtla
  • vatansever: arkadaşlar yüzündeki derinin ne kadar kalın olduğunu bir kez daha anlamış olduk.yüzsüz herif hep atıyor filmlerdeki devlet başkanları film olduğu halde bunun kadar atmıyor.buna oy veren chp zihniyetine diyecek birsey yada birşeylere benzetecek bir cisim bile bulamıyorum.özgürlük özgürlük diyip duruyorlar.12 yılın öncesindeki türkiyeyi hatırlayın sokakta tayt mini etek giyen yada lisede kaç kız bir erkekle serbestçe filört edebiliyordu ilkokula giden çocuk artık cep teli kullanıyor neyden bahsediyorsunuz siz hala.daha siyasi eğitim sağlık milyon tane örnek var.başbakanın bir suçu varsa bu toplumu 10 yıl içinde geçmişteki türkiyeye oranla 50 yıl ileri götürmesidir.BUNU BU GÖRÜŞTE BİR ADAM YAPTIĞI İÇİN HAZMEDEMİYORSUNUZ..SİZİN SORUNUNUZ BU 22 28 Yanıtla
  • Eski Chpli: Koskoca Atatürk ün partisi dersimlilere kaldı....chp kitlesi militanlaştırılmaktadır bu dersimlilerden kurtulmak için oylar dspye 18 31 Yanıtla anlayana: biz dersimli olararak atatürkün resmini tasimaktan son derece mutluyuz bir mutsuzluk varsa oda senin yüzünde okunuyor zaten kimligi olmayana vatandassin ortalarada gezin dur belki sende bir gün bir kimlik sahibi olursun 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement