Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a: Bana Gel, Sana O Belgeyi Göstereyim - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a: Bana Gel, Sana O Belgeyi Göstereyim

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu'a "Seni seviyorum, bana ziyarete gel sana MİT belgelerini göstereyim." diye seslendi.

27.11.2014 14:37  Güncelleme: 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) milli olması gerektiğini belirterek, "Bir siyasi partiye hizmet eden kuruluş gayri millidir. Milletvekilini fişlersin, CHP'li iş adamını fişlersin, genel başkanını 'Mercek altına aldım' dersin. Sonra 'Ey Kılıçdaroğlu bunun belgesi nerede' dersin. Davutoğlu, seni seviyorum. İyi bir adamsın. Boynunda bir davul olduğunu biliyorum ama tokmağı artık eline al. Ben senin için diyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu, MİT'le ilgili iddialarını kanıtlayacak başka belgeleri, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, kendisini ziyarete gelmesi halinde gösterebileceğinin söyledi.

TÜRKİYE, BAYRAK VE GELECEK İÇİN MÜCADELE

Kılıçdaroğlu, partisinin Edirne Mimar Sinan Spor Salonunda yapılan bölge toplantısında, Türkiye, bayrak ve gelecek için mücadele ettiklerini söyledi.

Eski bakanlar hakkındaki Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine getirilen yayın yasağını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Parlamento gündeminde 17 Aralık soruşturmaları var. Adı yolsuzluğa bulaşmış dört bakan parlamentoya gelip, soruşturma komisyonuna ifade verecek. Gitmeden önce bir olay oldu, mahkemeden bir karar çıkardılar. Bakanların verdikleri ifadeler medyada yer almasın diye medya yasağı getirdiler."

CEMİL ÇİÇEK'E: BEN AÇIKLAMA YAPMASAYDIM SEN DÜZELTME YAPACAK MIYDIN

Kılıçdaroğlu, karar üzerine açıklama yaptığını ve parlamentoyu, parlamento başkanını göreve çağırarak, "Parlamento yolsuzluk yapanların hamisi olmamalı" dediğini ifade etti.

Parlamentonun itibarını önce başkanının koruması gerektiğini dün 11.00'de söylediğini, sonra TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yurt dışından kendisini eleştirdiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bakın dostlarım, 25 Kasım 2014 saat 19.43, Anadolu Ajansı bir haber geçiyor, diyor ki 'TBMM Başkanlığının yazısı üzerine Ankara mahkemeleri yayın yasağı getirdi'. Ben ertesi gün 11.00'de konuşuyorum. Arkadaşlarıma 'Düzeltme yapıldı mı' diyorum, 'hayır' diyorlar. Parlamentonun itibarını korumaya çalışıyorum. 'TBMM yolsuzluk yapanların hamisi olamaz' diyorum. Meclis başkanından yine tık yok. Bir süre sonra Çiçek itiraz ediyor, 'Ben böyle bir şey yapmadım' diye. Saat 16.11 düzeltme yapılıyor. Şimdi ben açıklama yapmasaydım sen düzeltme yapacak mıydın. Yapmayacaktın."

''ÇİÇEK ÖZÜR DİLEMELİ''

Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Çiçek'in kendisinden milletin huzurunda özür dilemesi gerektiğini savundu.

Parlamentonun itibarını kendisinin koruduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, "Parlamentonun itibarını koruyan benim, ayaklar altına alan sensin. Ben açıklamayı yapmasam düzeltmeyi yapacak mıydın. Her kurumun yöneticisine, başına gelen kişiye, haberler konusunda bilgi verilir. Sen de bilgilendirildin. Neden itiraz etmedin. Yoksa ağabeyinden mi sen de talimat alıyorsun" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, iktidarın demokrasiye uygun hareket etmediğini ileri sürdü. Demokrasilerde siyasi partilerin işlevleri olduğunu, siyasi partilerin programlarıyla halkın karşısına çıkıp oy istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları anlattı:
"Vatandaş kimi isterse hükümetini kurar devleti o yönetir. Devlet olmak ayrı, devleti yönetmek ayrı. Siyasi partiler devleti hukukun üstünlüğü çerçevesinde yönetirler. Siyasi parti devlet olmak için gelirse onun adı demokrasi değildir. Anayasa, hiçbir kuruma hiçbir partiye hiçbir sınıfa, zümreye ayrıcalık tanınamaz, herkes hukukun önünde eşittir der. Siz üstünlerin hukukunu topluma egemen kılmak istiyorsanız bu doğru bir davranış değildir. Demokraside bunun yeri yoktur. AKP bir devlet partisidir, bir siyasi parti değildir. Valisi 'Ben AKP'nin valisiyim' diyor, kaymakamı, memuru ben devletin değil AKP'nin memuruyum diyor."

''ZİYARETİME GELİRSE BELGELERİ GÖSTERİRİM''

Kemal Kılıçdaroğlu, MİT'in kendilerini dinlediği yönündeki açıklaması üzerine Başbakan Davutoğlu'nun kendisinden belge istemesiyle ilgili de "Özel ziyaretime gelirsen senin görmediğin belgeleri göstereceğim" dedi.

"MİT bizi dinliyor, AKP hükümetine servis götürüyor, bizi karıştırmak istiyor" dediğini, Başbakan Davutoğlu'nun ise bunun bölgesini göstermesini istediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
"Sen gerçek anlamda Başbakansan bunun belgesi hazır ama sen diyorsan ki ben sana söyleyeyim. 2 Şubat 2012 tarih veriyorum, Adalet ve Kalkınma Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, ağabeyi bir konuşma yapıyor, 'Ey Kılıçdaroğlu, sen mercek altındasın senin nefes alışını bile takip ediyoruz' diyor. Elinde mercek var da beni izlemiyor ya, devlette bu işi yapan organlar var, Sen o dönem Adalet ve Kalkınma Partisi'ndeydin, sen bunun ne anlama geldiğini bilmiyorsan, Başbakanlık koltuğundan boşuna oturuyorsun. Sorun da bu zaten."

Kılıçdaroğlu, 13 Ağustos 2013'te MİT'in CHP milletvekilleriyle ilgili fişleme belgelerinin yayımlandığını hatırlatarak, "Peki Başbakan bu belgeleri bilmiyor mu, tamamını biliyor, isim isim biliyor. Davutoğlu bana diyor ki, 'Belge var mı elinde'. Çarşaf çarşaf yayımlandı, hangi belgeden söz ediyorsun ama istiyorsan ve ben devletimi, ülkemi seviyorum, kurumların yıpranmasını istemiyorum ama sen bir gün özel ziyaretime gelirsen sana görmediğin belgeleri de göstereceğim" diye konuştu.

'"MİT, 'EVET, O FİŞLEMELERİ BİZ YAPTIK' DEDİ''

Kılıçdaroğlu, 13 Haziran 2013'te mahkemenin MİT'e bir yazı yazdığını ve itiraz olmadığını, "O fişlemeleri biz yaptık." denildiğini öne sürdü.

Bu durumun demokrasilerde olamayacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Hangi demokraside olur bu. Milletvekilini fişlersin, CHP'li iş adamını fişlersin, genel başkanını 'mercek altına aldım' dersin. Sonra 'Ey Kılçdaroğlu bunun belgesi nerede' dersin. Hadi canım sen de. Başbakan olsan muhatap alacağım da sen Başbakan değilsin kusura bakma" ifadelerini kullandı.

"BİZİM KORKUMUZ YOK"

Kılıçdaroğlu, 28 Ocak 2009'da Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın meclis kürsüsünde, 'Yanlış işiniz, yasal olmayan işiniz yoksa dinlenmekten korkmayın' dediğini anımsattı. Dinlenmekten korkmadığını belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Bizim korkumuz yok zaten. 'Beni dinliyorlar, dinlemezseniz de namertsiniz' dedim. Ben çocuklarıma 'Evdeki paraları sıfırla' demedim, yatak odalarında boy boy para kasaları yok, ben hayatım boyunca ihale takipçiliği yapmadım, ben namuslu adamım açık ve net söylüyorum, bizim geleneğimize, bizim inancımızda kul hakkı yemek yoktur. Biz her inanca saygılıyız, biz inanç ticareti yapan parti değiliz. MİT milli olmak zorundadır. Bir siyasi partiye hizmet eden kuruluş gayri millidir. O bilgiyi alıp kullanan parti de gayri millidir."

Kılıçdaroğlu, sadece MİT'in değil devletin pek çok kurumunun millilikten uzaklaştığını iddia etti. Amasya ziyaretinde yaşadıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Amasya'ya gittim, CHP'ye oy veren mahalle muhtarları geldi. Kaymakam soruyor, 'Neden CHP'ye bu kadar oy verdiniz, sizin yolunuzu yapmayacağız, suyunuzu getirmeyeceğiz' diyor. Davutoğlu'nun bundan haberi yok mu, var ama ağabeyi izin verdiği ölçüde konuşuyor. Söylemiştim karikatür gibi adam. Emin olun öyle. Diyor ki 'Ben Başbakanım'. Dün ağabeyi esnafa konuşuyor. 'Size kredi açacağız' diyor. 'Borcunuzu kapatıp emekli olacaksınız' diyor. Davutoğlu seni seviyorum. İyi bir adamsın. boynunda bir davul olduğunu biliyorum ama tokmağı artık eline al. Ben senin için diyorum."

Kılıçdaroğlu\'ndan Başbakan\'a: Bana Gel, Sana O Belgeyi Göstereyim
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a: Bana Gel, Sana O Belgeyi Göstereyim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • mardinli: sen kimsinki tc başbanını ayagına çagırıyorsun densiz 23 30 Yanıtla
  • ARABACI: ŞAPŞAAAL ELİNDE BELGE VARSA HERKESE GÖSTER KAÇAK DÖVÜŞME 28 6 Yanıtla
  • NAİLİPEK: K. . . . . . . . K. . . . . SENDEN NE KÖY OLUR NE KASABA NEDE BAŞBAKAN SENDEN MUHALEFET BİLE OLMAZ 23 11 Yanıtla
  • YANDAŞ: YORUMLARA BAKTIM DA AK-ŞEYTANLARIN AĞZINDA BAL (LAĞIM) AKIYOR. . . KESERLE SAP'I UNUTMAYIN. . . NE KADAR HAKARET ETSENİZ DE HIRSIZLIK DAMGASINI SİLEMEZSİNİZ. . . 22 11 Yanıtla
  • cenko: terbiyesiz nasil basbakani ayagina cagrirsin 12 16 Yanıtla
  • kundak: Geliyor geliyor alemin kundakcisi geliyor 18 5 Yanıtla
  • Kemo: Yaşadın kılıçtar oğlu yaşasın kemalizm :)) 3 18 Yanıtla
  • YİNE BELGE YİNE DOSYA: ARKADAŞ NE BELGEYMİŞ BU ADAMI BU ÜLKE DOSYA VE BELGEYLE TANIDI BÖYLEDE YOK OLUP GİDECEK, ARKADAŞ BİRGÜNDE ŞU HALK İÇİN ŞÖYLE YAPCAM ŞU HALK İÇİN BUNU YAPCAM DİYEREK ÇIK ŞU KÜRSÜYE YAVVV NE ZAMAN KILIÇTAROĞLU HABERİ BAKSAM TAYİP ERDOĞAN A BELGE DOSYA GÖSTERME DERDİNDE BU SİYASET YAPIYORSA ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN 11 10 Yanıtla
  • edirne22: sen yalancının ta kendisisin sen kim belge göstermek kim siz kendi aranızdaki hesapları hep başkası üzererine atmak için yaratılmışsın sizin o belgeleri davutoğuluna göstereceğine git kendi arka bahçeniz olan anayasa mahkemesine göster sizin en iyi yaptığınız iş bu artı ülkede nasıl isyan çıkar diye bu araştır ve bunu yapmaya çalışırsınız. gezi zekalılar. . . . . . 10 10 Yanıtla
  • .......: Koçum yine bulmuşsun belgeyi hele ver bakayım 15 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Samsun'da Uyuşturucu Operasyonunda 19 Kişi Yakalandı
    12:10 Samsun'da Uyuşturucu Operasyonunda 19 Kişi Yakalandı

    Samsun'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, aralarında bir hükümlünün de bulunduğu 19 kişi yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, aralarında 'uyuşturucu ticareti yapma' suçundan hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlünün de olduğu 19 kişi yakalandı. Adresler ve zanlıların üzerlerinde yapılan aramada, 274 sentetik ecza hapı, 80 gram sentetik uyuşturucu, 13,6 gram esrar, ruhsatsız tabanca, fişekler, 4 hassas terazi ile uyuşturucu kullanım aparatları ele geçirildi. Hükümlünün cezaevine gönderildiği, diğer zanlıların emniyetteki işlemlerinin ise sürdüğü bildirildi.

  • Zonguldak Kömürspor'un 87 yaşındaki taraftarı gözyaşları içinde galibiyeti izledi
    12:09 Zonguldak Kömürspor'un 87 yaşındaki taraftarı gözyaşları içinde galibiyeti izledi

    TFF 2.Lig Beyaz Grupta küme düşmeme mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor'un 87 yaşındaki fanatik taraftarı Bilal Aykın, takımının son dakikada bulduğu golle galibiyeti bulmasını gözyaşları içerisinde izledi. Aykın, Zonguldakspor'un üst sıralara çıkmasının esnaf için de iyi olacağını belirtti.

  • Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, şehit aileleri ve gazilerle iftar sofrasında buluştu
    12:09 Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, şehit aileleri ve gazilerle iftar sofrasında buluştu

    Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen iftar programında şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Vali Buhara, birlik ve beraberliklerinin daim olması temennisinde bulunarak, şehitlerin emanetleri olduğunu ve devletin her zaman yanlarında olduğunu ifade etti.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Şehit ve Gazi Aileleriyle İftar Sofrasında Buluştu
    12:09 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Şehit ve Gazi Aileleriyle İftar Sofrasında Buluştu

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükklılıç, eşi Necmiye Büyükkılıç ile şehit ve gazi aileleri ile düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Programa, AK Parti Kayseri milletvekilleri, Vali, ilçe belediye başkanları ve dernek başkanları da katıldı. Başkan Büyükkılıç, katılımcılara teşekkür ederken, Milletvekili Akar birlik ve beraberlik mesajı verdi ve Vali Çiçek de Çanakkale ruhunun hala devam ettiğini vurguladı.

  • Aydın'da Gençler Ramazan Kampında Buluştu
    12:09 Aydın'da Gençler Ramazan Kampında Buluştu

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde düzenlenen Ramazan Kampı'na lise ve üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Gençler, çeşitli aktivitelerle eğlenceli bir kamp deneyimi yaşadılar ve yeni arkadaşlar edindiler. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği kamplarla gençlerin ramazan ayını daha anlamlı hale getirmek amaçlanıyor.

  • EDYAK Kış Dağcılık Kursu Sınavından 10 Sporcu Sertifika Aldı
    12:08 EDYAK Kış Dağcılık Kursu Sınavından 10 Sporcu Sertifika Aldı

    Eskişehir Doğa Sporları ve Yürüyüş Aktiviteleri Kulübü (EDYAK) tarafından düzenlenen Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) onaylı kış dağcılık kursu sınavından 10 sporcu başarılı olarak sertifika almaya hak kazandı. EDYAK Başkanı Süleyman Kömürcü, sporculara desteklerinin devam edeceğini belirtti.

  • Antalya'da Hıdırlık Kulesi çevresinde arkeolojik kazı ve seyir terası projesi devam ediyor
    12:08 Antalya'da Hıdırlık Kulesi çevresinde arkeolojik kazı ve seyir terası projesi devam ediyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 'Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi'nde çalışmalar hızla ilerliyor. Proje kapsamında antik dönem kalıntıları ve diğer yapı kalıntıları cam yüzeylerle izlenebilecek. Restorasyon ve konservasyon çalışmaları da devam ediyor.


Advertisement