Kılıçdaroğlu'ndan Hükümete: Verin Mahkemeye, Bütün Delilleri Ortaya Koyalım (2) - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan Hükümete: Verin Mahkemeye, Bütün Delilleri Ortaya Koyalım (2)

Kılıçdaroğlu\'ndan Hükümete: Verin Mahkemeye, Bütün Delilleri Ortaya Koyalım (2)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Terör örgütletine yardım ve yataklık yapan parti, Adalet ve Kalkınma Partisi'dir.

11.11.2016 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Terör örgütletine yardım ve yataklık yapan parti, Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. Verin mahkemeye, diye rica ediyorum. Verin mahkemeye ki bütün delilleri ortaya koyalım. Korkuyorlar; çünkü suçlu olduklarını biliyorlar. Her şeyde mahkemeye veriyorlar. Bu konuya gelince hiçbir şey yapmıyorlar" dedi.

CHP Parti Meclisi (PM), bugün Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Ankara'daki CHP Genel Merkezi'nde toplantı öncesi konuşan Kılıçdaroğlu, sözlerine Mardin'in Derik İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda yaralanarak, tedavi gördüğü hastanede şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'e rahmet dileyerek başladı. Safitürk'ün başarılı ve iyi bir yönetici olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Terör eğer bir ilçe yöneticisini dahi hedef alıyorsa o noktaya taşınmışsa bunun üzerinde hepimizin durması gerekir. Şehit olan kaymakam arkadaşımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailesine baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Onları çok zor koşullarda, terörün yoğun olduğu yerlerde görev yapıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil ediyorlar. Terörün bu boyutlara sıçramış olması sadece bizde değil iktidarda da kaygı yaratmalıdır diye düşünüyorum" diye konuştu.

PM BİLDİRİSİNE YÖNELİK ELEŞTİRİLERE YANIT: MEMNUNUM, KENDİLERİNE TEŞEKKÜR EDERİM

Partisinin 6 Kasım'daki olağanüstü toplantısının ardından yayımlanan PM bildirisine yönelik hükümetin eleştirilerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Parti Meclisi bildirimizin arkasından özellikle iktidar kaynakları yoğun bir eleştiri aldık. Gerçi bu eleştiriden memnunum. Böylece Mısır'daki sağır sultan da bizim niye toplandığımızı, hangi gerekçeyle bu bildiriyi hazırladığımızı merak edip, bakma imkanına kavuştu. Kendilerine teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

"İKTİDARIN BASKILARININ TÜRKİYE'YE CİDDİ ZARARLAR VERDİĞİNİ ARTIK GÖRMELERİ LAZIM"

CHP'nin PM bildirisinde yer alan 4 ana başlığı hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Biz medya üzerindeki baskılardan rahatsızız. Medya üzerinde baskı yoktur, diyen bir Allah'ın kulu yok. Bu eleştiriye yanıt vermek bile beni rahatsız ediyor. Gönül isterdi ki iktidar olanlar bile medya üzerinde güvenlik güçlerinin baskılarını bir nebze engellemiş olsun. Gazeteci eline silah aldıysa dağa çıktıysa birisini vurduysa tamam, yargılayın. Terör, diye tutun, içeri atın. Elinde sadece kalemi var bunun. Yazı yazıyor. Gazeteci özgürce yazabilmelidir. Televizyonları, gazeteleri niye kapatıyorsunuz? Mahkeme kararı yok. Yürütmenin aldığı yetkiyle televizyonları, gazeteleri kapatıyorum, diyorsunuz. Yürütmenin böyle bir yetkisinin olmaması lazım. İktidarın bu yöndeki baskılarının Türkiye'ye ciddi zararlar verdiğini artık onların görmeleri lazım. Biz hiçbir gazetecinin hapse atılmasını istemiyoruz" dedi.

"KORO HALİNDE BİZE SALDIRMALARININ TEK NEDENİ BU"

Şu anda 142 gazetecinin hapiste olduğunu dile getiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Cumhuriyet tarihimizin en büyük rakamıdır. Darbe dönemlerinin en büyük rakamıdır. Gazetecilerin tutuklanması, hapse atılması demokrasi ayıbıdır. Bir darbeden Türkiye'yi kurtardık. Bir karşı darbeyle karşılaştık. Gazetecilerin haklarını, hukukunu, adaletini kim savunacak? CHP dışında savunacak kurum kalmadı. Koro halinde bize saldırmalarının tek nedeni bu. Türkiye, tek sesli olsun. Hiç kimse bu hükümete itiraz etmesin, aksine söz söylemesin. Adaleti niye savunmayalım?"

"ADALETSİZLİĞE ALKIŞ TUTMAMIZI MI İSTİYORLAR?"

Adil yargılama istediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Devletin temeli adalettir. Adaletle yargılayın. Adaletten uzaklaşırsanız sizin darbecilerden bir farkınız kalmaz. Adalet mülkün temelidir. Bunu savunuyoruz. Onlar itiraz ediyor, 'Neden bunu söylüyorsunuz? diye. Adaletsizliğe alkış tutmamızı mı istiyorlar? Böyle bir anlayışı nasıl bizden bekleyebilirler? Biz hiçbir zaman çıkıp 'Biz mahkeme kararlarını tanımıyoruz' demedik. Onlar dediler. Biz hiçbir zaman 'Anayasa Mahkemesi'nin kararlarına uymuyorum, saygı da duymuyorum' demedik. Onlar söyledi. Çünkü onlar adaleti savunmuyor, biz savunuyoruz. Aramızda siyahla beyaz kadar fark var" açıklamasında bulundu.

"BUGÜN ANAYASA MAHKEMESİ'NİN ALDIĞI KARARI HATIRLATIYORUZ"

Milletvekilleri hakkındaki hüküm kesinleşmeden vekillerin tutuklanmasının anayasaya aykırı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Adalet herkes içindir. Ergenekon, Balyoz davalarında bir sürü milletvekili hapisteydi. Temsil hakları ellerinden alınmıştı. Milli irade hapse mahkum edilmişti. Anayasa Mahkemesi dedi ki 'Temsil haklarını elinden alamazsınız, bunları serbest bırakın'. Biz bugün Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararı hatırlatıyoruz onlara" ifadelerini kullandı.

"VERİN MAHKEMEYE, DİYE RİCA EDİYORUM"

AK Parti'nin, terör örgütlerini Türkiye'nin başına bela ettiğini savunan Kılıçdaroğlu, "Terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan parti, Adalet ve Kalkınma Partisi'dir. El Nusra'dan IŞİD'e kadar Ortadoğu'daki terör örgütlerine, Türkiye'deki terör örgütlerine PKK, FETÖ hepsine yardım ve yataklık yapan ve bu terör örgütlerini Türkiye'nin başına bela eden parti AKP'nin yöneticileridir. Bu kadar açık ve net söylüyorum. Niye beni mahkemeye vermiyorlar? Verin mahkemeye, diye rica ediyorum. Verin mahkemeye ki bütün delilleri ortaya koyalım. Korkuyorlar. Çünkü suçlu olduklarını biliyorlar. Suçlu olduklarını bildikleri için üzerimize bu kadar büyük baskılarla geliyorlar. Her şeyde mahkemeye veriyorlar, bu konuya gelince hiçbir şey yapmıyorlar" diye konuştu.

"İKTİDAR OLANLARIN GÜCÜNÜ KULLANIP, REJİMİ DEĞİŞTİRMEYE HAKKI YOK"

Terörün hiçbir haklı gerekçesi olamayacağının altını çizen Kılıçdaroğlu, "Terör nereden ve kimden gelirse gelsin terörün her türüne karşıyız. Terörün hiçbir zaman haklı gerekçesi olamaz. İktidar olanların da iktidar gücünü kullanıp, rejimi değiştirmeye hakları yoktur. Onlar da hukuk içinde devleti yönetmek zorundadır. Adaletten saptıkları zaman devlette bu tür derin kavgalar, gerginlikler ortaya çıkıyor. Daha tehlikeli olanı 14 yıldır ülkeyi yönetenlerin bugün söyledikleri sözdür. Türkiye bir bölünme noktasına gelmiştir. Türkiye'yi bölünme noktasına getiren siyasal iktidar ve bunu seslendiren bir Başbakan nasıl olur?" açıklamasında bulundu.

"SİYASAL ANLAYIŞLARIMIZ FARKLI OLABİLİR AMA TÜRKİYE'NİN BİRLİĞİNDEN YANAYIZ"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz PM bildirimizin sonuna 'Ne darbe ne dikta, yaşasın tam demokrasi'. Bundan rahatsız olmuşlar. Bir cümlemiz daha var. 'Türkiye'yi böldürmeyeceğiz, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağız'. Bundan da rahatsızlık duymuşlar. Siz Türkiye bölünür, diyorsunuz biz böldürmeyeceğiz, diyoruz. Bölünmeden yanalar, biz de birleştirmekten ve birlikte olmaktan yanayız. Görüşlerimiz farklı olabilir, siyasal anlayışlarımız da farklı olabilir ama Türkiye'nin birliğinden yanayız"

"BU PARTİ HESAP VERMESİ GEREKENLERDEN HESAP SORACAK"

CHP'nin sözünü hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, "Temel sorunumuz hesap vermesi gerekenlerin, 'Biz hesap soracağız' demeleridir. Ama bu partinin sözü var. Bu parti hesap vermesi gerekenlerden hesap soracaktır" dedi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'ndan Hükümete: Verin Mahkemeye, Bütün Delilleri Ortaya Koyalım (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.

  • Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı
    01:27 Hatay'da 150 bin TL değerinde ikinci el malzeme çalan 2 şüpheli yakalandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, Dörtyol ilçesinde bir iş yerinden çalınan 150 bin TL değerindeki ikinci el malzemelerin şüphelilerini yakaladı. Şüpheliler, adli işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

  • Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
    01:27 Hatay'da 23 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 23 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasıyla aranan şahıs, Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. H.E.D. isimli şahıs, hırsızlık suçundan aranıyordu ve gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

  • İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı
    01:26 İskenderun'da Ev ve Motosiklet Hırsızlığı Şüphelileri Yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen evden hırsızlık ve motosiklet hırsızlığı olaylarının şüphelileri, emniyet güçleri tarafından yakalandı. İskenderun'da yaşanan 3 ayrı evden hırsızlık olayının şüphelisi A.S.Ç. tutuklanırken, bir motosiklet hırsızlığı olayının şüphelisi İ.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı
    01:23 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpışması Sonucu 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'de meydana gelen trafik kazasında, B.G. idaresindeki ticari taksi ile H.A'nın kullandığı ambulans çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık çalışanları P.D. ve Ü.A. yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu
    01:20 Ankara'da seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

    Ankara'nın Etimesgut ilçesinde seyir halindeyken alevlere teslim olan araç kullanılamaz hale geldi. Etimesgut ilçesi Topçu mahallesinde seyir halinde olan bir araç yanmaya başladı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen araç kullanılamaz hale geldi. Yaralanan olmadı.

  • MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300
    01:10 MediaTek, orta segment için yeni işlemcisini duyurdu: Dimensity 6300

    MediaTek, yüzde 10 daha güçlü olduğu iddia edilen Dimensity 6300 işlemcisini duyurdu. İki adet 2.4 GHz hızında ARM Cortex-A76 ve altı adet 2.0 GHz hızında ARM Cortex-A55 çekirdeklerinden oluşan işlemci, 108 Megapiksel sensörü ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde iki sensörü destekliyor. Ayrıca 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 ve GPS bağlantıyı destekliyor.

  • Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti
    01:09 Metin Akpınar'ın kızı Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için harekete geçti

    DNA testiyle ünlü oyuncu Metin Akpınar'ın kızı olduğunu kanıtlayan Duygu Nebioğlu, şimdi de annesi Suphiye Orancı'ya ulaşabilmek için Müge Anlı'nın programına katıldı. Suphiye Hanım'ın çocuklarının biyolojik babasıyla ilgili iddialar da programda ele alındı. Ümit Besen ise bahsi geçen kadını tanımadığını ve olaylarla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

  • Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı
    01:09 Tesla Cybertruck Geri Çağrıldı

    Tesla, Cybertruck modellerinde yaşanan hızlandırıcı pedalın sıkışma sorunu nedeniyle tüm araçları geri çağırdı. Tasarım hatasının sebep olduğu sorun, şirket tarafından giderilecek ve üretimde değişiklik yapılacak.


Advertisement