Kılıçdaroğlu'ndan Kadınlara: Eşinizi Alıp Oylarınızı Kullanın, 1 Oy Altın Değerinde - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan Kadınlara: Eşinizi Alıp Oylarınızı Kullanın, 1 Oy Altın Değerinde

Kılıçdaroğlu\'ndan Kadınlara: Eşinizi Alıp Oylarınızı Kullanın, 1 Oy Altın Değerinde

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak gezisinde ilk olarak CHP'li Kızılcasöğüt Belde Belediyesi'ni ziyaret etti, halkla kahvede çay içip sohbet etti.

08.10.2015 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak gezisinde ilk olarak CHP'li Kızılcasöğüt Belde Belediyesi'ni ziyaret etti, halkla kahvede çay içip sohbet etti. Kahvenin önünde toplananlara seslenen Kılıçdaroğlu, "Kadınlara sesleniyorum. Eşinizi alıp gidin ve oylarınızı kullanın. Bir oy altın değerinde" dedi.

Seçimler için çalışmalarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uçakla Uşak Havalimanı'na geldi. Ardından da ilk olarak Banaz İlçesi'ne bağlı Kızılcasöğüt beldesini ziyaret etti. Burada belde girişinde parti otobüsten inen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünü kesen bir kadın, "10 yıldır kızım öğretmen olarak atanamadı, saçlarımı döktüm, onların derdinde derman olun" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu da, öğretmen annesine atama sözü verdi. Belde girişindeki kahvede de vatandaşlarla sohbet eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, belediyeyi ziyaretinden önce kahve önünde halka seslendi.

KOALİASYONUN NEDEN KURAMADIKLARINI ANLATTI

Kendisine iki soru sorulduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Soruların birincisi, 'asgari ücreti bin 500 TL yapacak mısınız?' oldu. Evet asgari ücreti bin 500 TL yapacağız. Hiç şüpheniz olmasın. İşçilerimizin asgari ücretlilerimizin derdine derman olacağız" dedi. İkinci soru olarak ise, koalisyonu neden kurmadıklarının kendilerine sorulduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Hükümeti kurmak istedik. Koalisyon için geldiler, evet hükümeti kurmak için oturduk. Biraraya geldik, ben de arkadaşlarımı seçtim. Onların da arkadaşları vardı. 10 gün görüştük 10 günün sonunda dediler ki, 'koalisyona ihtiyacımız yok, üç aylık seçim hükümeti kuralım.' Biz de seçim hükümetini kabul etmedik. Çünkü vatandaş yeni oy kullandı. Yeni 7 Haziran seçiminden çıktı. Hangi gerekçeyle sandığa gidecek? Türkiye'nin dünya kadar sorunu var. Bu sorunları oturup çözmemiz gerekiyor. Gerginliği sonlandırmak istedik ama onlar uygun görmediler. Dediler ki 'bir daha seçime gidelim.' Çünkü sarayda oturan zat 'illa de seçim illa da 400 milletvekili vermezseniz seçime gideriz' dedi. Şimdi sandığa gideceksiniz, oy kullanacaksınız. Sizden tek isteğim var. Türkiye'yi tekrar seçime götüren bu iktidara gerekli dersi verin. Deyin ki 'biz oyumuzu kullandık, neden bizim oyumuza itibar etmiyorsun?' Oyunuzu kullanın CHP'yi iktidara taşırsanız emin olun Türkiye'nin en temel sorunlarını çözeriz. Çözmekte de kararlıyız. Bizim ülkemiz güzel bir ülke. İnsanımız çalışkan. İnsanımız fedakar bütün güzellikleri kendi ülkemizde hayata geçirebiliriz. Bütün sorunları çözebiliriz. Yeter ki, aklımızı mantığımızı kullanalım" dedi.

Seçimle ilgili kadınlara çağrısını yineleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Çayınızı içtim, sohbetimizi yaptık. Annelere de bir şey söylemek istiyorum. Bir arkadaşımız dedi ki, 'erkeklere biraz kızıyorsunuz hanımlara diyorsunuz ki, sandığa giderken, hava güzelse erkekler sandığa gitmez, eşlerinizi de yanınıza alıp gidin. Bunu söylemeyin dediler' Ama ben yine de söyleyeceğim. Kadınlar daha duyarlıdır, sezgileri daha güçlüdür. Karı koca çocuklarınızla oyunuzu kullanın. Demokrasiye katkı verin. Ülkesini vatanın düşünen bayrağını çocuklarını düşünen siyasal parti yani CHP'ye gönül rahatlığıyla oy verin. Türkiye'yi içinde bulunduğu sorunlardan kurtarmış olalım demokrasi bunun için çok önemli. Efendim 'bir oy gitmesek ne olur?' Bir oy altın değerindedir. Sandığa gideceğiz oyumuzu vereceğiz ve 13 yıldır bu ülkeyi yönetenlere gerekli dersi vereceğiz" dedi.

EKRANDAKİNDEN DAHA GENÇ GÖRÜNÜYORSUNUZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasından sonra belediye binasına gitmek için belde sokaklarında yürüdü. Bu sırada kendisini selamlayan kadınlardan birisi, "Ekrandakinden daha genç görünüyorsunuz" dedi. Bu sözlere teşekkür eden Kemal Kılıçdaroğlu, çocuklarla ve köylü kadınlarla da bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu sırada kadınlardan biri bu kez, şans getirmesi için içerisinde şeker bulunan testiyi kırdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li Kızılcasöğüt Belediye Başkanı Ömer Biçer'i makamında ziyaret etti.

KUVAYİ MİLLİYE KAHRAMANI MEZARINA ZİYARET

Kılıçdaroğlu, Kızılcasöğüt beldesinin ardından merkeze bağlı Bozkuş Köyü'ne gitti. Burada köylülerin sevgi gösterileriyle karşılaşan Kılıçdaroğlu, selfie çektirdi. Kahvahenede köylülerle konuşan Kılıkdaroğlu'na vatandaşlar, " Bülent Ecevit, köyümüzü ziyaret etti. Onu iktidara taşıdık seni de taşıyacağız" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, köylülerden burada olduğunu öğrendiği Kuvayi Milliye kahramanlarından İbrahim Tahtakuş'un mezarını ziyaret edip dua okudu. Tarihi mezarlıkla ilgili de yine bilgi aldı. Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra miting için Uşak'a hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'ndan Kadınlara: Eşinizi Alıp Oylarınızı Kullanın, 1 Oy Altın Değerinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement