Kılıçdaroğlu'ndan Yeni Yıl Mesajı - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan Yeni Yıl Mesajı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "2015 yılında yeni bir başlangıç yapalım. 2015 yılında kendimiz ve çocuklarımız için yepyeni bir sayfa açalım. Tüm insanlığa huzur, ülkemize özgürlük, adalet, barış ve bereket getirsin" "Şimdi önümüzde yeni bir yıl ve yeni bir seçim var. Bizim seçimlerimiz ve bizim kararlarımız geleceği belirleyecek.

31.12.2014 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "2015 yılında yeni bir başlangıç yapalım. 2015 yılında kendimiz ve çocuklarımız için yepyeni bir sayfa açalım. Tüm insanlığa huzur, ülkemize özgürlük, adalet, barış ve bereket getirsin" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda, yeni yılın yepyeni bir başlangıç olacağını belirterek, yeni umutların, hedeflerin ve yeni bir yolculuğun beklediğini ifade etti.

Gelecek günlerde ülkenin kaderini değiştirebilecek yepyeni fırsatların, kararlar ve seçimlerin bulunduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, 2014'te acı verici manzaralarla karşılaşıldığını vurguladı.

Soma'dan yükselen feryatların duyulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, " Ermenek'teki drama seyirci oluyor, Yalvaç'ta hayatını kaybeden tarım işçilerinin hatırasıyla üzülüyoruz. Yırca'da toprağı gözyaşları suluyor, Van'da naaşı babasının sırtında bir çuvalda taşınan 3 yaşındaki Muharrem'in hatırası vicdanımızı sızlatıyor, 15 yaşında hayatını kaybeden Berkin Elvan hala adalet arıyor. Uğur Kurt, Yasin Börü ve daha nicesinin yeni yıla giremeyeceğini bilmenin üzüntüsünü yaşıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

2015'in eşiğinde Türkiye'nin mahkemelerinin zorbalık manzaralarına seyirci olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, sokakların biber gazı koktuğunu, seçimlerde elektrik trafolarına kedilerin girdiğini, hırsızlık yapanların ellerini kollarını sallayarak gezerken, gencecik çocukların sadece fikirlerini açıkladıkları için kovuşturmalara uğradığını öne sürdü.

Bu karanlık manzaranın içinde yükselen bir sesin varlığının altını çizen Kılıçdaroğlu, bu sesin Türkiye'nin büyük çoğunluğuna, ülkenin namuslu, onurlu ve çalışkan babalarına, çocuğuna iyi eğitim verip güzel bir gelecek kurmak isteyen annelere, işine giderken daha iyi bir hayat hayali kuran taşeron işçilere, ailesine bakmak için yer altına inen madencilere, alın teriyle çalışmak isteyen gençlere ait olduğunu kaydetti.

Bu sesin 'yenilik, değişim' dediğini ve herkesi umuda çağırdığını aktaran Kılıçdaroğlu, onların sokakların özgür olduğu, güçlülerin üstün olduğu değil hukukun üstün olduğu, işsizliğin ve yoksulluğun azaldığı, gelir adaletsizliğinin yok olduğu bir Türkiye istediğini aktardı.

Bu kişilerin, kimsenin ayrımcılığa uğramadığı, herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu bir Türkiye'nin mümkün olduğunu söylediğine işaret eden Kılıçdaroğlu, "Onlar yasaklarla değil özgürlük, haksızlıkla değil adalet, ayrımcılıkla değil eşitlik içinde yaşamak istiyor. Bu ses Türkiye'nin gerçek sesidir" ifadelerini kullandı.

Tarihin en umutsuz zamanlarında, en zor koşullar altında, mucize denilen başarılara imza atıldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyük hayaller kurduk, bu hayallere erişmek için büyük bir cesaret ve ona eşit büyüklükte bir fedakarlık gösterdik. Karanlığı gördük ve aydınlığa ulaşacak güce sahip olduğumuzu defalarca ispatladık. Bugün Türkiye'nin boğuştuğu sorunlar halkımızın başarısızlığından değil, yönetimin başarısızlığından kaynaklanıyor. Bu yüzden Türkiye, kendi büyüklüğüne ve gücüne yakışır bir yönetimi hak ediyor. Eğer Türkiye sokaklarında huzursuzluk varsa, eğer dünyanın en büyük ülkelerinden biri yolsuzluk, yalnızlık ve yasaklarla anılıyorsa, eğer tarihe adalet örnekleriyle geçmiş bir halk, her gün yeni bir adaletsizlik manzarasıyla karşı karşıya kalıyorsa, eğer bereket ve zenginlikle anılan bu topraklarda insanlar yoksulluk pençesinde yaşıyorsa artık Türkiye'de yeni bir yönetim vakti gelmiş demektir."

Türkiye'nin gelişmiş bir demokrasiyi, zengin ve güçlü bir ülke olmayı hak ettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ülkenin her alanda dünyanın en gelişmiş ülkeleriyle rekabet etmeye, ülkenin insanlarının da dünyanın en gelişmiş ülkelerindeki insanlar gibi yaşamaya layık olduğunu belirti.

Yaşanılan hiçbir şeye mahkum olunmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Geçmişin tüm sorunlarını çözme gücüne de yepyeni bir Türkiye inşa etme kuvvetine de sahibiz. Şimdi önümüzde yeni bir yıl ve yeni bir seçim var. Bizim seçimlerimiz ve bizim kararlarımız geleceği belirleyecek. Bir umut yılı başlıyor Türkiye'de. Haksızlığa karşı hakkın, adaletsizliklere karşı adaletin, fakirliğe karşı bereketin yılı başlıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, açıklamasında Edip Cansever'in "Bütün iyi kitapların sonunda, bütün gündüzlerin, bütün gecelerin sonunda, meltemi senden esen, soluğu sende olan yeni bir başlangıç vardır" şiirine yer vererek, "2015 yılında yeni bir başlangıç yapalım. 2015 yılında kendimiz ve çocuklarımız için yepyeni bir sayfa açalım. Tüm insanlığa huzur, ülkemize özgürlük, adalet, barış ve bereket getirsin 2015 yılı. Aydınlığın, sevginin, özgürlüğün yılı olsun 2015. Halkımıza mutluluk getirsin bu yıl" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'ndan Yeni Yıl Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement