Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na Yönelik Sözleri - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na Yönelik Sözleri

AK Parti Üniversiteler Birimi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

07.04.2016 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Üniversiteler Birimi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçelerini birim üyeleriyle Cumhuriyet Başsavcılığına sunun AK Parti Üniversiteler Birimi Başkanı Ömür Ağırman, Erzurum Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun 5 Nisan'da partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada cinsiyetçi, kadın düşmanı ve hakaret içerikli sözlerine hayretler içerisinde tanıklık ettiklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun, Ramazanoğlu'nu cinsiyeti üzerinden ve cinsiyetçi bir söylemle, çok çirkin imalarla tahkir ve tezyif ettiğini kaydeden Ağırman, şöyle konuştu:

"Bu söylem, modern demokrasimizin yüz karasıdır. Kılıçdaroğlu'nun bu hakaretleri hangi mertebede olursanız olun, sadece kadın olmanız sebebiyle hakarete uğrayabileceğinizi ortaya koymaktadır. Bu hakaretler Kılıçdaroğlu'nun kadınlık onurunu aşağılayan münferit sözleri olarak kabul edilmeyeceği gibi tüm partiyi bağlayan ve grupta alkışlayan herkese de sorumluluk yükleyen sözlerdir. Kadınların siyaset sahnesinde yaşadığı zorluklar ortadayken bir siyasi parti liderinin siyaseten eleştirebileceği bir kadına hakaret etmesi, ona 'ahlaksızlık' iftirası en büyük ahlaksızlıktır."

Bakan Ramazanoğlu'na geçmiş olsun dileğinde bulunan Ağırman, Kılıçdaroğlu'nu istifaya ve özür dilemeye davet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na Yönelik Sözleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement