Kılıçdaroğlu'nun Konvoyuna Saldırı - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'nun Konvoyuna Saldırı

Kılıçdaroğlu\'nun Konvoyuna Saldırı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'in Şavşat ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırı memleketi Tunceli'de protesto edildi.

25.08.2016 20:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna Artvin'in Şavşat ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırı memleketi Tunceli'de protesto edildi.

CHP Tunceli İl Başkanlığının organizesinde Seyit Rıza Meydanı'nda bir araya gelen grup adına basın açıklaması yapan CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Dersim'in onuru, yiğit evladı Kemal Kılıçdaroğlu'na terör örgütlerince düzenlenen haince suikast saldırısını protesto etmek için bir araya geldiklerini söyledi.

Terör saldırısını kınadıklarını ifade eden Erol, "Buradan şunu söylemek istiyorum; hangi terör örgütü olursa olsun, hangi çakal olursa olsun, hangi it olursa olsun Kemal Kılıçdaroğlu'nun saçının bir tüyüne zarar verene bu ülkeyi dar ederiz. Çünkü biz tarih boyunca her türlü zulmü görmüş, her türlü katliamı görmüş bir toplumuz. Asla ve asla yeni bir kurban vermeyeceğiz ve verdirtmeyeceğiz." dedi.

"Saldırının CHP'nin konvoyuna düzenlenen bir saldırı olmadığını ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun kimliğine ve şahsına yapılmış bir saldırı olduğunu" ifade eden Erol, şunları söyledi:

"Bu ülkede laik cumhuriyeti, demokrasiyi, insan haklarını, Mustafa Kemal'in inancını savunmak suçsa ve ölüm nedeniyse her Dersimli buna Kemal Kılıçdaroğlu gibi hazırdır ve hazır olacaktır. Dersim'den Kılıçdaroğlu'na mesaj veriyoruz. Hiç kendinizi üzmeyin, kim ne yapmak isterse istesin sizin sütünüz temiz, Ehlibeyt soyundansınız. Hiçbir düşman size yanaşamaz ve yanaşmasına da müsaade etmeyeceğiz."

"Terör örgütlerine artık 'Hayır' deyin"

Bölgede terör örgütünün yaptıklarına değinen Erol, şunları söyledi:

"Dersim'den sesleniyorum; yollarımızın kesilmesine, araçlarımızın yakılmasına, insanlarımızın terör örgütlerince baskı altında tutulmasına artık 'Hayır' deyin. Bu yolların kesilmesi de yanlıştır, bu bölgede devletin uyguladığı güvenlik politikası da yanlıştır. Artık biz ilimizde ve ülkemizde barış istiyoruz, huzur istiyoruz, kardeşlik duygularıyla özgürce yaşamak istiyoruz."

Gruba, AK Parti Tunceli Kadın Kolları Başkanı Yıldız Güngör ve bazı partililer de destek verdi.

Artvin'in Şavşat ilçesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna PKK'lı teröristlerce ateş açılmış, saldırıda 1 asker şehit olmuş, 2 asker yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'nun Konvoyuna Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement