Kılıçdaroğlu'nun Konvoyuna Saldırı - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'nun Konvoyuna Saldırı

Kılıçdaroğlu\'nun Konvoyuna Saldırı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna düzenlenen saldırı nedeniyle, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz'ı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

27.08.2016 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna düzenlenen saldırı nedeniyle, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz'ı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Çalık, Kiraz'ın makamında gerçekleşen ziyarette yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişimine karşı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun gösterdiği tavır için teşekkür ederek, demokrasiye, toprağa, bayrağa birlikte sahip çıkma ruhunun özlendiğini belirtti.

Türkiye'nin birliğinden korkan teröristlerin Kılıçdaroğlu'na suikast girişiminde bulunduğunu kaydeden Çalık, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun ilk andan itibaren göstermiş olduğu metanet, tavır ve takdire şayandır. Biz geçmiş olsun diyoruz. Saldırıyı yapan terör örgütünü lanetliyoruz. Bu birlik karşısında hiç bir terör örgütünün ayakta kalamayacağını ifade ediyorum." diye konuştu.

Kiraz da Çalık'a ziyaretleri dolayısıyla teşekkür ederek, farklı siyasi partilerde olunsa da ülkenin değerleri için güç birliği yapılması gerektiğini vurguladı.

Demokrasiden yana olan tavırları ve darbeye karşı dik duruşlarını hep birlikte ortaya koyduklarını anlatan Kiraz, şunları söyledi:

"Türkiye'nin başına bela olan terör örgütleri var. Terör konusunda her zaman CHP'nin tavrı nettir. Terör kimden gelirse gelsin, her türlü terörü şiddetle lanetlediğimizi ve milletinden insanlık suçu olan teröre karşı birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Anamuhalefet partisinin genel başkanına karşı yapılmak istenen bu suikast girişimini de bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Ülkemizi karıştırmak adına yapılan bu saldırılara asla geçit vermeyeceğimizin herkes tarafından bilinmesini istiyoruz."

Çalık, kan bağışında bulundu

CHP İl Başkanlığı ziyaretinin ardından, AK Parti Malatya İl Başkanlığı ile Kadın Kolları Başkanlığı'nın ortaklaşa, "Tüm Terör Örgütlerine Karşı Birlik ve Berberlik Adına" sloganıyla düzenlediği kan bağış etkinliğine katılan Çalık, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan ile bağışta bulundu.

Çalık, "Malatya İl Başkanlığımız kansızlar ile mücadele etmek için kan kampanyası başlattı. Kansızları siz tanıyorsunuz, dünya tanıyor ama nitelendiremiyor. Kansızlar Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), PKK, DAİŞ, DHKP-C dahil olmak üzere, bütün terör örgütlerinin kandan beslendiğini biliyoruz. Bu terör örgütlerine karşı devletimizin her kademesi mücadele veriyor." dedi.

Terör örgütlerinin Türkiye'yi kan gölüne çevirmek istediğini belirten Çalık, "15 Temmuz darbe girişimini yapan FETÖ'den sonra Gaziantep'teki düğünü cenaze evine çeviren DAİŞ'e, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı gerçekleştiren, Elazığ, Diyarbakır, Bingöl'de terör eylemlerine devam eden PKK'ya ve tüm terör örgütlerine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak savaş açmış durumdayız. Kanımızın son damlasına kadar bu terör örgütleriyle mücadele etmeye devam edeceğiz. " diye konuştu.

"Amerika'nın FETÖ'nun başındaki yılanı Türkiye'ye vermesi gerekir"

Darbe girişiminin arkasında kimin olduğunu herkesin bildiğini anlatan Çalık, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Avrupa da Amerika da dünyadaki 5 kıta da biliyor. Türkiye'yi, Suriye, Irak, Mısırı, Libya'ya çevirmek isteyenler de biliyor. FETÖ elebaşının Pensilvanya'da yaşadığını söylemeye gerek yok. Joe Biden'i izlediniz. 'Geç geldiğim için özür dilerim' dedi. Umarım ki samimidir. Bu ülkede yaşayan vatandaşların Amerika'nın samimi olduğuna inanması için terörist başını mutlaka iade etmesi gerek. Darbe girişiminin arkasındaki Fetullah Gülen'i desteklemediklerini göstermek için yapılması gereken yegane işlem terörist başını Türkiye'ye iade etmekten geçer. Biden'in söylemiş olduğu 'Amerika hukuk devletidir" açıklaması var. Guantanamo'da parmaklıklar arasında yaşayan mahkumların yaşadıkları dram, hukuksuzluk ve adaletsizlik var. Bazısına adalet bazısına adaletsizlik yapan Amerika'nın FETÖ'nun başındaki yılanı Türkiye'ye vermesi gerekir."

Çalık, her zaman mazlumun yanında olan Türk Kızılayı'na da teşekkür ederek, herkesi kansızlara karşı Türk Kızılayı'na kan bağışında bulunmaya davet etti.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık da Çalık'ı telefonla arayarak, kan bağışı kampanyasına verdiği destek için teşekkürlerini iletti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'nun Konvoyuna Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement