Kılıçdaroğlu'nun Maaşına Haciz! - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'nun Maaşına Haciz!

Kılıçdaroğlu\'nun Maaşına Haciz!

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, tazminat davası nedeniyle icralık olduğu ve hakkında haciz işlemi başlatıldığı ortaya çıktı.

28.04.2015 13:20  Güncelleme: 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, tazminata mahkum olduğu Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Beyhan tarafından 8 bin 772 TL haciz işlemi başlatıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2010 yılında Meclis'teki bütçe görüşmeleri sırasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki hakkında yolsuzluk iddialarında bulunmuştu. İddialar nedeniyle Özhaseki ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi çalışanları, hakaret davası açmıştı.

FAİZİYLE BİRLİKTE 8 BİN TL

Kılıçdaroğlu hakkında devam eden tazminat davalarından birisiyle ilgili sonuç çıktı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Beyhan, açmış olduğu tazminat davasını kazanarak mahkeme masrafları ve faizleriyle birlikte 8 bin 772 TL almaya hak kazandı. Yargıtay tarafından da onandıktan sonra Beyhan'ın avukatları tarafından Kayseri 2. İcra Müdürlüğü'ne başvuru yapıldı.

TBMM'YE MÜZEKKERE YAZILDI

İcra Müdürlüğü'nce Kılıçdaroğlu'na ödeme tebligatı yapıldı. Kayseri 2. İcra Müdürlüğü'nün ödeme tebligatına rağmen 10 gün içinde tazminatı ödemeyen Kılıçdaroğlu için icra kararı çıkartıldı. İcra Müdürlüğü, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na müzekkere yazarak CHP lideri hakkındaki icranın işleme konulmasını ve borcunu ödeyinceye kadar maaşından kesilmesini istedi.

Müzekkerede şu ifadelere yer verildi:

Borçlu Kemal Kılıçdaroğlu'nun borcu bitinceye kadar ücret, nema, toplu sözleşme farkı ve ikramiyelerinin 1/4'ünün; teminatlar bakımından, borçlunun iş akdinin feshi halinde ihbar ve kıdem tazminatının tamamının borç miktarına yetecek kadarına haczine karar verilmiştir. Borçlunun maaşı üzerine konulmuş başka hacizler var ise sırayla alınması ve dosya no'ları ile borç miktarının ve ne zaman sona ereceğinin en geç 7 gün içinde bildirilmesi rica olunur.

KILIÇDAROĞLU'NUN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Halil İbrahim Yolcu hurriyet.com.tr'ye şu açıklamayı yaptı:

''Öncelikle belirtmek isterim ki, bu davanın tarafı, kamuoyuna yansıtıldığı gibi, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKP milletvekili adayı Mehmet Özhaseki değildir. Davayı açan belediyede görevli Hüseyin Beyhan isimli bir vatandaştır. Dava Kayseri İkinci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü, önce red kararı verildi, sonra Yargıtay'da itiraz üzerine bozuldu. Bozma ilamına uyan yerel mahkeme kısmı kabül ile 4 bin TL tazminata hükmetti. Bizim temyizimiz üzerine 4 bin TL için onama kararı verildi.

Bunun üzerine biz de Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu adına Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkımızı 6 Nisan 2015 tarihinde kullandık. Ama bu başvuru tazminatın tahsiline engel değildir. Bu sebeple biz de masraf ve faizleri ile birlikte 8 bin 752 TL'yi Kayseri İkinci İcra Müdürlüğü'ne yatırdık. Anayasa Mahkemesi'ndeki hukuk mücadelemiz devam ediyor. Konunun siyasi kampanya ve propaganda malzemesi haline getirilmesine rağmen Yüce Adalet'in lehimize tecelli edeceğine inancım tamdır."

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'nun Maaşına Haciz! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (52)

  • RİZELİ: LA DEVLET BU SALAGA MAAŞMI VERIYOOO 35 4 Yanıtla
  • zafer: Oyunu kullanamayan bir Genel Başkan şimdi de maaşına haciz konan bir Genel Başkan! Maaşına haciz bir müdür hazineyi nasıl koruyacak 4 yıl değil 4 gün sonra IMF kapıda desenize! 35 3 Yanıtla
  • DÜRÜST: Kılıçdaroğlu dürüş bir adama benziyor. İnşallah Allah yüzüne bakar da seçilir. Ben oy vereceğim 16 22 Yanıtla
  • KEMAL: HIRSIZLAR SENİN MAAŞADA GÖZ KOYDU HE HA HA 19 15 Yanıtla
  • Ne fark eder: La siz chpliler ne zaman adam olacaksiniz 6 26 Yanıtla
  • hiiiii: Bu kendi maaşina sahip çıkamıyor. Devlete nasıl sahip çıkacak. 11 17 Yanıtla
  • yazik: Eline diline Beline sahip ololsan. Bu hale düşmesin yazık ekenomis kemal 8 18 Yanıtla
  • ARDABEY: DONUNA KADAR ALINDA AKLI BAŞINA GELSİN. . 13 9 Yanıtla
  • hakan: adam calmıyor onun için borcu var sizin gibi zihniyete hırsız lazım 12 10 Yanıtla
  • SAKINN CHP DEMEYİN BANA: BU CHP İKTİDARA GELSİN İLK YAPACAKLARI ŞEY ALEVİ DERNEKLERİ KURUP CAMİLERİ KAPATMAK ANITKABİRİ KABE GİBİ YAPMAK AMERİKA İSRAİL GİBİ DEVLETLERE ÜLKE SİZİN ARTIK EMREDİN YAPALIM DEMEK OLACAK KISACA HDP KADAR TEHLİKELİ BUNLAR 7 14 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Aydın Efeler'de trafik kazası: 2 yaralı
    10:18 Aydın Efeler'de trafik kazası: 2 yaralı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kazada, İzmir Bulvarı üzerinde seyir halinde olan bir otomobil, arkadan çarptığı diğer otomobilde bulunan B.G. ve B.T.'yi yaraladı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Kazaya karışan araçların kaldırılmasıyla trafik normale döndü. Soruşturma devam ediyor.

  • Bursa'da Geri Viteste Unutulan Otomobil Kaza Yaptı
    10:17 Bursa'da Geri Viteste Unutulan Otomobil Kaza Yaptı

    Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bir sürücü, otomobilini geri viteste unutarak başka bir araca çarptı. Kazada herhangi bir yaralanma olmazken, güvenlik kamerası anları kaydetti.

  • Leylekler, Kale ilçesini mekan tuttu
    10:16 Leylekler, Kale ilçesini mekan tuttu

    Malatya'nın Kale İlçesinin Fırat Nehri sahili, her yıl olduğu gibi bu yıl da doğanın güzelliklerini misafirlerine sunuyor. Baharın müjdecisi olarak kabul edilen leylekler, Mart ile Nisan ayında Malatya'nı Kale ilçesine gelerek burada elektrik direklerinin tepelerine yuvalarını yapıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok leylek, yuvalarında ve sahil şeridindeki arazilerde görülüyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle birlikte leylekler bu yıl erkenden Kale ilçesine gelip yuvalarına yerleşti. Şuanda birçok leylek yumurtalarken yakın süreçte yavrularının da dünyaya gelmesi ile baraj sahili şeridinde leylek popülasyonu da artmış olacak. Çocukların büyük ilgi gösterdiği leylekler, başta solucan olmak birçok hayvan türü ile karnını duyuruyor. Doğası gereği yavrularına yiyecek taşıyan leylekler ilçe halkının sevgisini kazandı. Vatandaşlar, leyleklerin rahatsız edilmemesi için büyük çaba sarf ederken, leylekler için yiyecek ve su bırakmaya başladı. İstanbul'da yaşayan ancak leyleklerin gelmesi ile birlikte ilçeye gelen Özer Öztop, leyleklerin erken gelişinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, ilçede yaşayan leyleklerin sayısının her yıl değişkenlik gösterdiğini söyledi. İlçede özel bir restoran işleten Öztop, 15 yıldır leyleklerin bölgede çoğaldığını dile getirdi. Şuanda 25'ten fazla yuvanın olduğunu söyleyen Öztop, 'Leylekler her yıl Mart ayı başlarında gelir sonra da Ağustos ayında geri göç ederler. Buradan Nil nehri boyuna gittiğini düşünüyoruz' dedi. Leyleklerin her yıl Kale ilçesinde baraj sahiline gelmesinin bölge halkını da mutlu ettiğini ifade eden Öztop, 'Bu bölge de tarım potansiyeli oldukça fazla. Onlarda doğanın bir parçası. İnsanlarda kötü davranmıyor. Burada baraja akan dereler, kurbağa, canlı hayvan fazla. Tarım alanları da bozulmadığı için beslenmeye uygun bir ortam. Geçen yıl bir direkteki yuvada 4 yavru olmuştu. Bizlerde leylekleri ürkütmemek adına büyük çaba sarf ediyoruz' diye konuştu.

  • Eskişehir'de kaza: Otomobil devrildi, sürücü yaralandı
    10:15 Eskişehir'de kaza: Otomobil devrildi, sürücü yaralandı

    Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir otomobil kontrolden çıkarak devrildi. Kazada otomobilin sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralının sağlık durumu iyi.

  • Kayseri'de Akıllı Trafik Yönetimi İle Trafik Kontrol Merkezi Faaliyete Geçti
    10:14 Kayseri'de Akıllı Trafik Yönetimi İle Trafik Kontrol Merkezi Faaliyete Geçti

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Trafik Kontrol Merkezi'nde gerçekleştirilen Akıllı Trafik Yönetimi sayesinde şehir trafiğinin canlı olarak denetlendiğini ve olumsuzluklara anında müdahale edildiğini belirtti.


Advertisement