Kılıçdaroğlu: "Oyların Yüzde 50'sini İstiyorum" - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: "Oyların Yüzde 50'sini İstiyorum"

Kılıçdaroğlu: "Oyların Yüzde 50\'sini İstiyorum"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vermek için İstanbul turu gerçekleştirdi.

05.08.2014 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vermek için İstanbul turu gerçekleştirdi. Seçimlerde oy oranı beklentisini açıklayan Kılıçdaroğlu, "Yüzde kaç onu bilmem. Ben yüzde 50'sini istiyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vermek için İstanbul'un Bakırköy, Güngören, Bahçelievler, Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerini seçim otobüsüyle ziyaret edip, halkı selamladı. İstanbul turunun son durağı olan Esenyurt'ta vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, kendisini dinleyenlerden cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermeleri konusunda söz aldı.

"Bu ülkeye birikimli, dünya da itibarı olan bir cumhurbaşkanı gerekiyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Onun adı Ekmeleddin İhsanoğlu. Bir cumhurbaşkanında aranması gereken bütün nitelikler var. Bilgisi, birikimi, itibarı, güçlü devlet yönetim anlayışı ve en önemlisi geçmişi temiz biri var. Cumhurbaşkanı adaylarının geçmişi temiz olması lazım" dedi.

"ÜÇ ADAYI ÖLÇECEĞİZ, TARTACAĞIZ VE DÜŞÜNECEĞİZ"

Seçimin cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu hatırlatarak, seçimin partiler arasında geçen bir yarışma olmadığına değinen Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayların özelliklerine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Üç aday var. Üç adayın niteliğine bakacağız. Üç adayı ölçeceğiz, tartacağız ve düşüneceğiz. Hangisi Türkiye Cumhuriyetini, hangisi bayrağımızı temsil eder, hangisinin itibarı var oyumuzu ona vereceğiz. Bana sorarsanız bir kişi var. Onun adı da Ekmeleddin İhsanoğlu" diye konuştu.

Ortadoğu'da yaşananlardan bahseden Kılıçdaroğlu, Ortadoğu'da kan gövdeyi götürdüğünü buna rağmen hiçbir ülkenin Türkiye Cumhuriyeti'nin kapısını çalmadığını söyleyerek, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanı seçildiğinde Ortadoğu'da akan kanlara son vereceğini söyledi.

Seçimlerde oy oranı beklentisini açıklayan Kılıçdaroğlu, "Yüzde kaç onu bilmem. Ben yüzde 50'nin istiyorum. Bu ülkenin bütün vatandaşlarına sesleniyorum. Giderken sandığa elinizi vicdanınıza koyun ve öyle kullanın oyunuzu. Onu size emanet ediyorum. Onunla sandığa gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız. Anadolu toprağına huzuru ekelim, kardeşliği ekelim, vefayı ekelim, ekmek için Ekmeleddin'i seçelim" diyerek, Çorlu'daki programı için Esenyurt'tan ayrıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: 'Oyların Yüzde 50'sini İstiyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement