Kılıçdaroğlu : Rejim, El Kaldırıp Indirmekle Değişmez - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu : Rejim, El Kaldırıp Indirmekle Değişmez

Kılıçdaroğlu : Rejim, El Kaldırıp Indirmekle Değişmez

Kılıçdaroğlu : REJİM, EL KALDIRIP İNDİRMEKLE DEĞİŞMEZ (aktüel görüntü)CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,"Bu ülkede hiç kimse cumhuriyeti ve parlamenter demokratik sistemi değiştiremez. Bunun mücadelesini hep birlikte vereceğiz""Geldiğimiz noktada hepimizin sorumluluğu var.

26.11.2016 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kılıçdaroğlu : REJİM, EL KALDIRIP İNDİRMEKLE DEĞİŞMEZ (aktüel görüntü)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,

"Bu ülkede hiç kimse cumhuriyeti ve parlamenter demokratik sistemi değiştiremez. Bunun mücadelesini hep birlikte vereceğiz"

"Geldiğimiz noktada hepimizin sorumluluğu var. Bütün sorumluluğu getirip, benim omuzlarıma yıkıp, 'Ey Kılıçdaroğlu, gel bizi kurtar'... Yok arkadaş. Hep beraber, hep birlikte, omuz omuza mücadele edeceğiz. Birlikte mücadele etmenin yolu, aynı hedefi gözlememizdir"

Haber: Erhan TEKTEN - Bahar DEMİREL/ İstanbul DHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili, "Rejim, el kaldırıp indirmekle değişmez. Hiç kimse endişe etmesin. Bu ülkede tek bir CHP'li olsa dahi parlamenter demokratik sistemden asla vazgeçmeyeceğiz. Rejimimizi asla değiştirmeyeceğiz" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan 14 projenin açılış törenine katıldı. Ataşehir'deki Mustafa Saffet Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Seyit Torun, CHP İstanbul Milletvekilleri Dursun Çiçek ve Gamze Akkuş İlgezdi, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de yer aldı.

"SİYASETTE ORTAYA ÇIKAN KRİZ EKONOMİYİ VURDU"

Açılış töreninde konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ekonomide yaşanan gelişmelere değindi. Siyasette ortaya çıkan krizin, ekonomiyi vurduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Bir taraftan terör bir taraftan baskı bir taraftan işine son verilen binlerce memur ve kamu görevlisi bir taraftan Fırat Kalkanı dediğimizden operasyondan şehitlerimiz bir taraftan ekonomide yaşanan ciddi sıkıntılar. Bir taraftan başbakanın bütün yetkilerini kullanan bir başka yetkili, yetkisiz yetkili ve dolayısıyla siyasette bir karamsarlık var. Ülkeyi kim yönetiyor belli değil. Siyasette ortaya çıkan kriz, ekonomiyi vurdu ve vurmaya da devam ediyor. Düzeltmek zorundayız bu ülkeyi, uygar bir ülke haline getirmek zorundayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, cumhuriyeti kurarken, onu demokrasiyle taçlandırmak istediler. Şu anda demokrasimizde de sorun var. Giderek bozuluyor demokrasimiz" ifadelerini kullandı.

"'ONLAR AĞAÇ KÖKÜ YESİNLER' DERSENİZ HUZURU SAĞLAYAMAZSINIZ"

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele üzerinden hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, "142 gazetecinin hapiste olduğu bir ülkede siz 'Türkiye'de demokrasi vardır'ı anlatamazsınız. On binlerce devlet memurunu işinden atarsanız o ülkede demokrasi vardır, diyemezsiniz. Bir milyonu aşkın mağdur aile yaratırsanız 'Onlar ağaç kökü yesinler' derseniz ülkede huzuru sağlayamazsınız. Bir ülkede kadın erkek eşitliğini sağlamazsanız, yargının bağımsızlığını sağlamazsanız, devlette liyakati getirmez ve sağlamazsanız devleti çökertirsiniz. Bugün geldiğimiz nokta budur" diye konuştu.

"BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ"

Türkiye'deki mevcut sorunlara karşı ortak mücadele vurgusu yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Geldiğimiz noktada hepimizin sorumluluğu var. Bütün sorumluluğu getirip, benim omuzlarıma yıkıp, 'Ey Kılıçdaroğlu, gel bizi kurtar'. Yok arkadaş, hep beraber, hep birlikte, omuz omuza mücadele edeceğiz. Ortak bir amacımız olmalı. Birlikte mücadele etmeliyiz. Birlikte mücadele etmenin yolu, aynı hedefi gözlememizdir. Aynı amacı bir dava haline getirmemizdir. Benim çocuğum işsiz, sizin çocuğunuz işsiz peki Ankara'daki beylerin çocuğu işsiz mi? Bu ülkenin yoksul halkının çocukları dağlarda terörle mücadele ederken, şehit olurken, Ankara'daki beylerin çocukları o dağlara gidiyor mu?" şeklinde konuştu.

"ŞEHİTLER ARASINDA AYRIM, EN BÜYÜK İHANETTİR"

Hükümeti şehitler arasında ayrım yapmakla suçlayan Kemal Kılıçdaroğlu, "Şehitler arasında ayrım yapmak, bu ülkeye yapılmış en büyük ihanettir. Bunu söyledim diye, hop oturup hop kalktılar. Evet, oturup kalkacaklar. Bir daha düşünecekler. Şehitler arasında ayrım istemiyoruz. Bütün şehitlere eşit davranılmalı. Bütün şehitler bu ülkenin onurudur. Şehitler arasında ayrım yapmak, bazılarına iyi para, bazılarına az para bunlar olmaz. Doğru değildir" açıklamasında bulundu.

"KİMSE CUMHURİYETİ VE PARLAMENTER DEMOKRATİK SİSTEMİ DEĞİŞTİREMEZ"

Başkanlık sistemi tartışmalarına değinen da Kılıçdaroğlu, "Parlamenter demokratik sistemimizi güçlendirelim, diyoruz. TBMM'nin yayınladığı ortak bildiride, parlamenter demokratik sistemin güçlendirilmesi gerektiği söylendi. Şimdi ne yapıyoruz? 'Parlamenter demokratik sistemden vazgeçelim, başkanlık sistemini getirelim yani rejimi değiştirelim'. Bu ülkede hiç kimse cumhuriyeti ve parlamenter demokratik sistemi değiştiremez. Bunun mücadelesini hep birlikte vereceğiz. Demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıkacağız" dedi.

"PARLAMENTER DEMOKRATİK SİSTEMDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Parlamenter demokratik sistemden asla vazgeçmeyeceklerini vurgulayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim cumhuriyetimiz altın tabak içinde bize sunulan bir cumhuriyet değildir. O cumhuriyet kurulurken, 1923'te alın teri vardı, kan vardı. Şimdi birileri geliyor 'Efendim, parlamentoda çoğunluğu sağladık. Rejimi değiştireceğiz'. Rejim el kaldırıp indirmekle değişmez. Bir ülkenin rejimini tarihi, kültürü belirler. O nedenle hepimizin bilmesi gereken ve arkasında durması gereken düşünce parlamenter demokratik sistemi güçlendirmektir. Hiç kimse endişe etmesin. Bu ülkede tek bir CHP'li olsa dahi parlamenter demokratik sistemden asla vazgeçmeyeceğiz. Rejimimizi asla değiştirmeyeceğiz. Çünkü biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Nokta"

NEŞET ERTAŞ'IN SON BAĞLAMASI HEDİYE EDİLDİ

Konuşmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından, Neşet Ertaş'ın kullandığı son bağlama hediye edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu : Rejim, El Kaldırıp Indirmekle Değişmez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Kumar Oynatan İş Yerlerine Operasyon
    10:49 Kayseri'de Kumar Oynatan İş Yerlerine Operasyon

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda kumar oynatıldığı tespit edilen 4 iş yerine operasyon düzenlendi. Operasyonda 4 şahsa adli işlem yapılırken, 20 şahsa da idari işlem uygulandı. Toplamda 124 bin 900 TL idari para cezası kesilirken, kumar masalarında kullanılan 420 adet pul ve 300 TL paraya el konuldu. Ayrıca ruhsatsız faaliyet yürüten bir mekan da süresiz kapatıldı.

  • Kızılay Kulu Şubesi, Kulu ilçesinde 150 kişiye iftar yemeği verdi
    10:48 Kızılay Kulu Şubesi, Kulu ilçesinde 150 kişiye iftar yemeği verdi

    Konya'nın Kulu ilçesinde bulunan Kızılay Kulu Şubesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Camikebir Mahallesinde bulunan Kızılay Şubesi binası bahçesinde 150 kişiye iftar yemeği verdi. Kulu Müftüsü Muhsin Yıldız'ın duasının ardından oruçlar açıldı. Kızılay Kulu Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Altun, 'Kızılay Şube Başkanlığında görevli bulunan personel tarafından hazırlanan 150 kişilik iftar yemeği ikramında bulunduk' dedi.

  • Aydın'da Bağımlılıkla Mücadele Faaliyetleri Toplantısı Gerçekleştirildi
    10:47 Aydın'da Bağımlılıkla Mücadele Faaliyetleri Toplantısı Gerçekleştirildi

    Aydın Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2018-2023 Uyuşturucu Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı doğrultusunda yapılan faaliyetler değerlendirildi. Toplantıda, kurumların 2022-2023 yıllarında gerçekleştirdikleri faaliyetler sunuldu ve kurul üyelerinin görüşleri alındı.

  • Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı
    10:46 Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı

    Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, göreve geldikleri 5 yıl içinde ilçeye 1 milyar liranın üzerinde yatırım kazandırdıklarını belirtti. Yapılan yatırımlar ve doğalgazın ilçeye gelmesiyle birlikte göç veren ilçeye tersine göç başladı.

  • Edirne Valisi Yunus Sezer, mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi
    10:45 Edirne Valisi Yunus Sezer, mahalleleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Menzilahir Mahallesi'nde vatandaşların istek ve taleplerini dinledi. Ayrıca Yıldırım Hacı Sarraf Mahallesi'ni ziyaret eden Sezer, Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından organize edilen iftar programına katılarak vatandaşlarla iftar yaptı.

  • Aydın'da yerel seçimler için oy güvenliği önlemleri alındı
    10:45 Aydın'da yerel seçimler için oy güvenliği önlemleri alındı

    Pazar günü gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Aydın'da 882 bin 124 seçmenin oy kullanması beklenirken, oy güvenliği çerçevesinde il genelinde toplam 5 bin 626 kolluk kuvveti görev yapacak.

  • Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları'nda şampiyon oldu
    10:45 Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları'nda şampiyon oldu

    Düzce'de düzenlenen 3 Bant Bilardo Kulüpler Arası Yerel Lig Müsabakaları sonucunda Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü şampiyon oldu. Ligde 16 kulüp ve 72 sporcu yer aldı ve 11 gün süren müsabakaların ardından Düzce Belediyesi Spor Akademisi Spor Kulübü, Zirve Gençlik ve Spor Kulübü'nü finalde mağlup ederek şampiyonluk elde etti.

  • Düzce Valisi Selçuk Aslan, devletimizin sevgisine emanet edilen çocuklarla iftar yaptı
    10:43 Düzce Valisi Selçuk Aslan, devletimizin sevgisine emanet edilen çocuklarla iftar yaptı

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, eşi Pınar Aslan ile birlikte Düzce'de Sosyal Hizmet tesisleri kazandıran hayırseverlerin katılımıyla, devletimizin sevgisine emanet edilen çocuklarla iftar sofrasında buluştu. Aslan, iftarda evlatlarımızın her zaman yanlarında olduklarını ve olacaklarını belirterek, sağlıkla kavuşmayı temenni etti.

  • Kastamonu Üniversitesi'nde Yabani Hayvanlarda İlk Yardım ve Rehabilitasyon Çalıştayı Gerçekleştirildi
    10:43 Kastamonu Üniversitesi'nde Yabani Hayvanlarda İlk Yardım ve Rehabilitasyon Çalıştayı Gerçekleştirildi

    Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile Orman Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen 'Yabani Hayvanlarda İlk Yardım ve Rehabilitasyon' çalıştayında, yaban hayatı rehabilitasyonu ve yaban hayatı yönetimi konuları ele alındı. Çalıştayda, Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye Yaban Hayat Danışmanı Veteriner Hekim Ahmet Emre Kütükçü ve Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Özkan Evcin konuşmacı olarak yer aldı. Çalıştayın ikinci gününde ise Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda arazi uygulaması gerçekleştirildi.


Advertisement