Kılıçdaroğlu: Şakası Makası Yok Ekmeleddin İhsanoğlu'na Oyunu Vereceksin - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Şakası Makası Yok Ekmeleddin İhsanoğlu'na Oyunu Vereceksin

Kılıçdaroğlu: Şakası Makası Yok Ekmeleddin İhsanoğlu\'na Oyunu Vereceksin

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İş dünyası neden korkuyor?

14.07.2014 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İş dünyası neden korkuyor? TMSF silah olarak kullanılıyor. O nedenle sesleri çıkmıyor. Onları anlıyorum. Kapalı kapılar ardında bize söylediklerini biliyorum. Ama tatilcileri anlamak da zorlanıyorum. Her kuruşun hesabının sorulmasını istiyorsan, senin hayatına birisi gelip müdahale etmesin diye düşünüyorsan, sandığa gideceksin, şakası makası yok Ekmeleddin İhsanoğlu'na oyunu vereceksin. Adam gibi tıpış tıpış sandığa gideceksiniz, demokrasinin gereğini yapacaksınız. Masalarda oturup ben oy kullanmayacağım diye ahkam kesmek demokrasiye inanmamaktır. Bir gün gelir sizin tatil yapmanız da engellenir" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Prof.Dr.Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kampanyasına destek için "İl, il, ilçe ilçe belde belde köy köy dolaşarak katkıda bulunmak istiyoruz" diyen CHP'nin önceki kurmayları, yöneticileri, bakanları ve milletvekilleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi'ndeki toplantıda bir araya geldi. Kayseri'de görülen Ali İsmail Korkmaz'ın davasına değinen Kılıçdaroğlu, "Adalet arayan adalete aşık adaleti savunan yürekli bir savcı çıkmasaydı belki faillerin hiç birisi bulunamayacaktı. Bugün içinde bulunduğumuz Türkiye böyle bir Türkiye. Türkiye'yi biz uygar bir ülke yapacağız. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye. Saygın bir cumhurbaşkanı olan bir Türkiye. Geçmişi karanlık olmayan, o koltuğa oturan temiz ahlaklı bilgili birikimli birisi otursun diye, bütün mücadelemiz bunun üzerine" açıklamasında bulundu.

"ERDOĞAN'IN KİM OLDUĞUNU BEN DE BİLİYORUM"

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ın kim olduğunu ben de biliyorum. Deniyor ki, Ekmeleddin Bey yeteri kadar tanınmıyor. Siz Erdoğan'ın kim olduğunu biliyorsunuz. Ahlak açısından elinizi vicdanınıza koyup ahlak açısından değerlendirin. Bir ülkenin cumhurbaşkanı adayı yalan söyler mi? Bakın Erdoğan'a yırtık ayakkabıyla siyasete girdi, 'hırsızlıktan zengin oldu' şimdi dünyanın en zengin başbakanlarından birisi. Mal varlığının hesabını verdi mi? Vermedi, istemiyor. Daha yukarı çıkacağım diyor, orada sorumluluk yok diyor. Malı daha rahat götüreceğim diyor" diye konuştu.

"SEN EVİNİ HIRSIZA TESLİM EDER MİSİN?"

Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin vicdanına seslenmek istiyorum. Temiz biri mi kötü biri mi yönetsin sizi? Sen evini hırsıza teslim eder misin? Ederim diyorsan oyunu ver. Etmem diyor. O zaman ülkeyi de teslim etmeyeceksin" dedi.

"ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUP OY KULANIN"

Kılıçdaroğlu, "Ekmeleddin Bey, öfke dilini kullanmıyor. ya demokrasi ya totaliter rejim. IŞID'e yalvarıp yakaran hangi yüzle cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak. Bu uzlaşma demokrasiye kattığımız en büyük katkı. Yüzde 60-70'lik bir kesim tarafsız bir cumhurbaşkanı istiyor. 76 milyonun sorumluluğu var. Dayatma ile cumhurbaşkanı mı seçilir? Elinizi vicdanınıza koyup oy kulanın" dedi.

"EKMELEDDİN BEY'İ DİNLEDİĞİNİZ ZAMAN İÇİNİZE HUZUR DOLUYOR"

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'ı dinlediğiniz zaman rahatsız oluyor vatandaşlar. Tam bir kavga. Ekmeleddin Bey'i dinlediğiniz zaman içinize huzur doluyor. Huzurlu bir insan. Kendi iç dünyasında kavga etmeyen bir insan. Bir kişi kendi tarihinden utanabilir mi? Yabancı devlet adamları aynı karede bulunmak istemiyor. Önce aklanacaksın. Bu ülkenin vatandaşı ile helalleşeceksin. Bir bedel ödenecekse, önce ben ödemeye hazırım. Bir devlet aygıtı ile karşı karşıya olduğumuzu çok iyi biliyorum. Bir kişi kendi tarihinden utanabilir mi?" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Tatilcilere seslenmek istiyorum: Masalarda oturup ben oy kullanmayacağım diye ahkam kesmek demokrasiye inanmamaktır. Sıra size gelir. Bir gün gelir sizin tatil yapmanız da engellenir" dedi.

"İŞ DÜNYASI NEDEN KORKUYOR? TMSF SİLAH OLARAK KULLANILIYOR"

Kılıçdaroğlu, "İş dünyası neden korkuyor? TMSF silah olarak kullanılıyor. O nedenle sesleri çıkmıyor. Onları anlıyorum. Kapalı kapılar ardında bize söylediklerini biliyorum. Ama tatilcileri anlamak da zorlanıyorum. Her kuruşun hesabının sorulmasını istiyorsan, senin hayatına birisi gelip müdahale etmesin diye düşünüyorsan, sandığa gideceksin, şakası makası yok Ekmeleddin İhsanoğlu'na oyunu vereceksin. Bu konuda mütevazi değilim. Kararlıyım. Ben entelektüelim. Bırakın bunları" diye konuştu.

"GESTAPO YÖNETİMİNİN EGEMEN OLDUĞU BİR ÜLKEYİZ"

Kılıçdaroğlu, "Burası bir Almanya, Fransa değil. Gestapo yönetiminin egemen olduğu bir ülkeyiz şu anda. Hangi demokrasiden söz ediyorsunuz? Basını özgür olmayan bir ülkenin halkı özgür değildir, herkes bunu çok iyi bilsin. Buyurun gazetecilere sorun. Özgürlük var mı ülkede? Haber yapamıyorlar. E biz sandığa gitmeyeceğiz, niye gitmeyeceğiz?" dedi.

"O DA ERDOĞAN'A BENZİYOR BU DA ERDOĞAN'A BENZİYOR"

Kılıçdaroğlu, "Oy kullanmayacağız deniliyor. O da Erdoğan'a benziyor bu da Erdoğan'a benziyor. Erdoğan'ı hiç tanımamışsınız demek ki" dedi.

"ADAM GİBİ TIPIŞ TIPIŞ SANDIĞA GİDECEKSİNİZ"

Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede yaşıyorsanız çocuklarınıza karşı sorumluluğunuz var. Adam gibi tıpış tıpış sandığa gideceksiniz, demokrasinin gereğini yapacaksınız ve bir diktatör bozuntusuna cumhurbaşkanı seçme konusunda izin vermeyeceksiniz" dedi.

"YALANLARI ÜZERİNE RECEPLARUSSE DİYE KİTAP YAPTIK"

Kılıçdaroğlu, "Çok ilginç bir yalanını açıklayacağım. Yarın gurup toplantısında açıklayacağım. Kendi ailesinden kaynaklanan bir yalan. Hayret ediyorum ben. Hayatımda bu kadar yalan söyleyen ikinci bir kişiye hiç rastlamadım. Yalanları üzerine RecepLarusse diye kitap yaptık. Hayatı yalan üzerine inşa edilmiş birisi. O nedenle sandığa giderken hepimiz düşünmek zorundayız. Biz Başbakan seçmiyoruz, hangi ülke partiyi yönetsin onu da seçmiyoruz. Cumhurbaşkanı seçeceğiz, herkese gönül bağı olan, herkesi seven, inanan, herkesi kucaklayan bilgili birikimli, bu toprakların yetiştirdiği değerli bir insan" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Şakası Makası Yok Ekmeleddin İhsanoğlu'na Oyunu Vereceksin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement