Kılıçdaroğlu: "Teslim olmak bizim kitabımızda yoktur" - - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu: "Teslim olmak bizim kitabımızda yoktur" -

Kılıçdaroğlu: "Teslim olmak bizim kitabımızda yoktur" -

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kastederek, "Eğer onu cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtursak, huzur içinde, Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkan bir insanı o koltuğa oturtmuş olacağız" dedi.

19.07.2014 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu kastederek, "Eğer onu cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtursak, huzur içinde, Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkan bir insanı o koltuğa oturtmuş olacağız" dedi.

Ayvalık ilçesinde, Cumhuriyet Meydanı'nda partisine ait otobüsün üzerinden vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, seçmenlerin, cumhurbaşkanını belirlemek için sandığa gitmeden kendilerine bazı sorular sorması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı adaylarının bazı niteliklere sahip olması gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bir; cumhurbaşkanı temiz olmalı, arkasında kara bir leke olmamalı, 'Paraları sıfırla' diye telefon etmemeli. İki; cumhurbaşkanı adayı tarafsız olmalı. Bütün siyasal partilere, bütün yurttaşlara karşı tarafsız olmalı. Birisini sevip diğerini kötülememeli. Üç; cumhurbaşkanı adayı konuşurken hepimiz huzur bulmalıyız. Cumhurbaşkanı adayı dayak atar gibi konuşmamalı, öfke dilini kullanmamalı. Cumhurbaşkanı adayı, bilge bir kişi olmalı. Oturmasını kalkmasını bilmeli, konuşmasını bilmeli, dünyayı bilmeli, Ortadoğu'yu bilmeli. Saygın bir kişi olmalı. Cumhurbaşkanı adayı, uzlaşmayla belirlenmeli, bir siyasal partinin kimliğini taşımamalı. Bütün yurttaşların kimliğini taşıyan saygın bir isim olmalı. Hepimiz şunu söylemeliyiz; 'Evet, bu kişi cumhurbaşkanı adayı olabilir.' Temiz, dürüst, namuslu, bilge; bu niteliklere sahip bir cumhurbaşkanı adayı için sandığa gideceğiz. Bir başka özellik daha; cumhurbaşkanı fazla konuşmaz, az konuşur, öz konuşur."

- Ortadoğu'daki gelişmeler

Demokrasilerdeki uzlaşma kültürüne değinen Kılıçdaroğlu, bunun bulunmadığı yerde demokrasinin değil dayatma kültürünün olacağını anlattı.

Bazı partilerle uzlaşıp Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösterdiklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Temiz ve düzgün bir insan. Namuslu bir insan" ifadesini kullandı.

Ortadoğu'nun kan gölüne döndüğüne dikkati çeken Kılıçdaroğlu, ramazan ayında Müslümanların birbirlerini boğazladığını belirtti. Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ellerine silahı da Recep Tayyip Erdoğan veriyor. Tırlarla gönderiyor. Ortadoğu'da bir ağırlığımız kalmadı ama Ortadoğu'ya barış gelmesi lazım, huzur gelmesi lazım ki Türkiye'de de barış ve huzur olsun. O zaman yine tercihimizi Ortadoğu'nun barışı için kullanmalıyız, uygarlık için kullanmalıyız, Avrupa topluluğu için kullanmalıyız. En önemlisi; Mustafa Kemal'in devrimlerini korumak için kullanmalıyız. Bu amaçla adayımızı belirledik. Barışı ve huzuru yeniden ekmek, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu seçmek için sandığa gideceğiz. Sayın İhsanoğlu; Batıda da Doğuda da sözü geçer düzgün bir insan, ağırlığı olan bir insan. Az konuşur, öz konuşur, doğru konuşur, ülkenin çıkarlarını savunur. Eğer onu cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtursak, huzur içinde, Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkan bir insanı o koltuğa oturtmuş olacağız. Arzumuz; Türkiye'ye, bayrağımıza sahip çıkmak, Mustafa Kemal Atatürk'ün değerlerine sahip çıkmak."

- "Teslim olmak bizim kitabımızda yoktur"

Siyasetin, kişisel zenginleşme aracı değil halka adanmışlık olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bütün hayatımı, bundan sonraki hayatımı size adamaya hazırım. Siyasete bunun için girdim" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, çocuklar, ülkenin geleceği ve daha güzel bir Türkiye için mücadele edeceklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanının belirleneceği seçimin, sıradan bir seçim olmadığına işaret eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Ya demokrasiyi yakalayacağız ya da totaliter rejime teslim olacağız. Teslim olmak bizim kitabımızda yoktur. En karanlık günlerde mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. O nedenle ben çalışıyorum, siz de çalışacaksınız. İzmir'den başladık, Dikili'den buraya geldik. Bütün meydanlarda kadınlar, erkeklerden daha fazla. Kadınlar, demokrasi kaybolduğu zaman bedelinin kimler tarafından ödeneğini çok daha iyi biliyorlar. O nedenle el birliğiyle çalışacağız. Ben size inanıyorum, güveniyorum. Güvendiğim ve inandığım için de huzurluyum. Sandığa gideceğiz, oyumuzu kullanacağız. Bir diktatörü sandığa gömmeye hazır mısınız? Eyvallah. Bana da Evliya Çelebi gibi yollara düşmek kalıyor."

Daha sonra Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'i makamında ziyaret eden Kılıçdaroğlu, ilçede yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Gençer, Kılıçdaroğlu'na zeytin fotoğrafı hediye etti.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, bunun ardından bir tekneye binerek Cunda Adası'na geçti. Bu tekneye yanaşan ve CHP bayraklarıyla süslenen başka bir teknede bulunanlar, Kılıçdaroğlu lehine slogan attı. Kılıçdaroğlu, bir süre gezinti yaptıktan sonra adadan ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu: 'Teslim olmak bizim kitabımızda yoktur' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement