Kılıçdaroğlu Yağmur Altında Konuştu; 1 Kasım Seçimlerinde Cumhuriyet Oylanacak (2) - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu Yağmur Altında Konuştu; 1 Kasım Seçimlerinde Cumhuriyet Oylanacak (2)

Kılıçdaroğlu Yağmur Altında Konuştu; 1 Kasım Seçimlerinde Cumhuriyet Oylanacak (2)

Başbakan'ın BEYAZ TOROS SÖZLERİNE YANIT Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Van mitinginde "Ak Parti iktidardan inerse buralarda terör çeteleri ya da eskiden olduğu gibi Beyaz Toroslar dolaşacak" sözlerine Twitter hesabından yanıt veren Kemal Kılıçdaroğlu, bu sözleri hatırlatan basın mensuplarına şunları söyledi: "Çok sayıda faili meçhullerin aydınlanması için çok sayıda, Meclis'e araştırma önergesi verdik.

21.10.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan'ın BEYAZ TOROS SÖZLERİNE YANIT

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Van mitinginde "Ak Parti iktidardan inerse buralarda terör çeteleri ya da eskiden olduğu gibi Beyaz Toroslar dolaşacak" sözlerine Twitter hesabından yanıt veren Kemal Kılıçdaroğlu, bu sözleri hatırlatan basın mensuplarına şunları söyledi:

"Çok sayıda faili meçhullerin aydınlanması için çok sayıda, Meclis'e araştırma önergesi verdik. Gönül isterdi ki o araştırma önergeleri AKP'nin milletvekilleri tarafından kabul edisin. Hükümet tarafından kabul edilsin, faili meçhulleri hep beraber araştıralım, Türkiye'yi bir demokrasi ayıbından kurtarmış olalim. Ama malesef verdiğimiz bütün araştırma önergeleri AKP milletvekilleri tarafından reddedildi. Faili meçhullerin araştırılmasını reddeden bir anlayış failli meçhulleri önlemez. İşin özü budur."

SÖKE'DE DE YAĞMUR ALTINDA KONUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Didim'in ardından yoğun yağmur altında konvoy eşliğinde geçtiği Söke'de de seçim otobüsünden halka seslendi.

AK Parti Hükümeti'nin tarım politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Çiftçi alın terinin karşılığını alamıyor. Çiftçimizin en büyük maliyet girdisi mazot. Yatı olan bu ülkede çiftçiden daha ucuz mazot alıyor. Mazotu daha önce 1.5 liradan vereceğimi söylemiştim. Ancak dolar yükseldi. İktidara gelirsek, mazotun litresini çiftçimize 1 lira 80 kuruşa alacak. ÖTV ve KDV almayacağız. Yatçının değil, çiftçinin, alınterinin, üreticinin yanındayım. Bugün bir Hollanda kadar tarım ihracatı yapamıyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu konuşmasında ayrıca asgari ücretin net 1500 TL olacağını, kamudaki taşerona kadro verilmesini, tam eğitime geçilirken öğle yemeklerin devlet tarafından karşılanmasını, emekliye Ramazan ve Kurban Bayramları'nda birer maaş ikramiye verileceğini de seçim vaatleri arasında sıraladı.

"ŞEHİTLER VE GAZİLER YÜKSEK KURULU OLUŞTURACAĞIZ"

Ülkede şehit yakınları ve gazilerin perişan halde olduğuna da dikkati çeken Kılıçdaroğlu, "Şehit yakınları ve gazilerimiz dertlerini anlatacak birilerini bulmıyorlar. Başbabakanlığa bağlı Şehitler ve Gaziler Yüksek Kurulu oluşturacağız. Sadece ve sadece bir makama gidecekler ve ne sorunları varsa çözülecek" dedi.

Yağmur nedeniyle konuşmasını kısa kesen Kılıçdaroğlu'nun sonraki durağı Aydın'ın merkez ilçesi Efeler oldu. Yol boyunca vatandaşları selamlayan CHP lideri bir kahvehanede oturup, çay içti, vatandaşlarla sohbet etti.

Daha sonra Çine'ye harekete eden Kılıçdaroğlu, il çıkışındaki Kafe Bahane'de CHP Aydın İl Gençlik Kolları Üyesi Oğulcan Küçük ile Dilek Aslan'ın nişan merasimine katılıp, yüzüklerini takan Kılıçdaroğlu, burada kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri de kırmadı. Kendisine uzatılan "Çağan Yılmaz" isimli bebeği kucağına alıp bir süre seven Kılıçdaroğlu, daha programını sürdürmek üzere Çine ilçesine hareke etti. - Nun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu Yağmur Altında Konuştu; 1 Kasım Seçimlerinde Cumhuriyet Oylanacak (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement