Kılıçdaroğlu: Yetkiyi Saray'dan Değil Halktan Alacağız (5) - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Yetkiyi Saray'dan Değil Halktan Alacağız (5)

Kılıçdaroğlu: Yetkiyi Saray\'dan Değil Halktan Alacağız (5)

"milli İRADE TECELLİ ETTİ NEDEN HÜKÜMET KURMADIN?

09.10.2015 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"milli İRADE TECELLİ ETTİ NEDEN HÜKÜMET KURMADIN?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karabağlar Uğur Mumcu Parkı'nda yaklaşık bin kişiye seslendi. Kılıçdaroğlu, seçim otobüsü üzerinden yaptığı konuşmaya sunucu tarafından "1 Kasım'ın başbakanı" olarak anons edildi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti'yi eleştirerek şunları söyledi:

"1 Kasım'da sandığa gideceğiz, daha önce şu ya bu şekilde CHP'ye oy vermemiş birini ikna edip CHP'ye oy vermesini sağlayacağız. Anlaştık değil mi? Sandığa gideceğiz yalnız gitmeyeceğiz. Komşuyu, arkadaşı ya da kahvedeki dostu ikna ederek gideceğiz. Güzel bir başlangıç için savaşın kavganın gerginliğin olmadığı huzurun egemen olduğu sokakta herkesin birbirine selam verdiği Türkiye için. 7 Haziran'da sandığa gittik. Neden? 1 Kasım'da bir kez daha gidiyoruz? Ne değişti? Türkiye'de sizden 400 milletvekili istediler. '400 milletvekili vermezseniz yeniden sandığa götürürüz' dediler. Sizler vermediniz. Hayalleri boş çıktı. Yeniden götürüyor. Hükümet kuramadılar. Beceriksiz çıktılar. Sizi 2 kez sandığa götüren AKP yönetimine gereken dersi sandıkta vereceğiz. Söz mü? Ne diyorlardı? Milli irade milli irade. Milli irade tecelli etti, neden hükümet kuramadın? İradesini başka birine ipotek etmiş biri Türkiye'yi yönetemez. Saray için çalışan biri Türkiye'ye hizmet edemez."

"1 OY ALTIN DEĞERİNDEDİR"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, seçim vaatlerinden söz ederek, vatandaşı "Sakın ha bir oy sandığa gitmesen ne olur ki?" diye düşünmemesi konusunda uyardı. Kılıçdaroğlu, şu sözlerle seslendi:

"Emekliye iki maaş vereceğiz iki bayramda. Asgari ücret net bin 500 lira olacak. 800 bin taşerona kadro vereceğiz. Eğitim tam gün olacak. En büyük yatırımı eğitime yapacağız. 7 Haziran'dan sonra terör azdı. Neden hortladı? Neden şehitlerimiz gelmeye başladı? Çünkü birileri 400 vekil istiyordu vermeyince toplumun önüne acıyı, kanı gözyaşını koydu. 'Ya bana oy verirsiniz ya da buna katlanırsınız.' Ben de diyorum ki bu milletin damarında Kuvayi Milliye kanı var, şantaja kanmaz. Bu seçimler düşünerek sandığa gitmemiz gereken seçimlerdir. ya birilerinin saltanatına 'evet' diyeceğiz ya da özgürlük ve cumhuriyet diyeceğiz. İşsizliğin olmadığı emeklinin huzur içinde bayramını yaptığı güzel bir Türkiye düşlüyoruz. Bunu gerçekleştirmenin yolu CHP'ye oy vermek ve CHP'yi iktidara taşımaktır. Hiç endişe etmeyin. Davutoğlu elbette ki Saray için çalışacaktır ama Kılıçdaroğlu herkes için, halk için çalışacak. 2 Kasım'da özgür Türkiye'nin önünü açacağız inşallah. Ben gitmesem ne olur, 1 oydan ne olur demesin. 1 oy altın değerindedir. Sandığa gideceğiz oyumuzu kullanacağız. Çocuklarımıza demokrasiyi armağan edeceğiz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Yetkiyi Saray'dan Değil Halktan Alacağız (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement