Kılıçdaroğlu: Yetkiyi Saray'dan Değil Halktan Alacağız - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Yetkiyi Saray'dan Değil Halktan Alacağız

Kılıçdaroğlu: Yetkiyi Saray\'dan Değil Halktan Alacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karabağlar Uğur Mumcu Parkı'nda yaptığı konuşmanın ardından Hatay, İkiçeşmelik Caddesi, Basmane Meydanı ve Alsancak Talatpaşa Bulvarı'nda halkı selamladı.

09.10.2015 17:03  Güncelleme: 09:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karabağlar Uğur Mumcu Parkı'nda yaptığı konuşmanın ardından Hatay, İkiçeşmelik Caddesi, Basmane Meydanı ve Alsancak Talatpaşa Bulvarı'nda halkı selamladı. Kılıçdaroğlu, Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde, Sevinç Pastanesi'nin önünde seçim otobüsünden konuşma yaptı. Kadınlar balkonlarda CHP'nin seçim şarkılarına tempo tutarken trafiktekiler de kornolarına basarak destek verdi. Kılıçdaroğlu, "Başbakan Kemal", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" tezahüratlarıyla seçim otobüsüne çıktı. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi;

"Aydınlığın kenti İzmir, uygarlığın kenti İzmir, ilk kurşunun atıldığı kent İzmir. 81 ili kucaklayan İzmir, o zaman 1 Kasım'da tarih yazacak. Buna inanıyorum. Bu seçim diğerlerine benzemiyor. Bu seçimlerde demokrasiyi oylayacağız. ya demokrasiden ya diktadan yana oy kullanacağız. Demokrasiyi insan haklarını her yurttaşın huzur içinde yaşamasını istiyorsak, 13 yıllık baskıcı kabusa son vermek bizim elimizde. Bunu yapacağız. 30 yıldır Türkiye'nin gündeminde terör sorunu var. 30 yıldır çözülmedi 13 yıldır iktidardalar çözmediler. 7 Haziran'dan sonra insanlar kan ve gözyaşı ile yeniden tanıştı. Analar ağlamayacaktı ağlamayan anne kalmadı. Bu ülkede terör bitecekse onu bitirecek parti CHP'dir. Eğer bu ülkede kan ve gözyaşı akmayacaksa onu bitirecek parti CHP'dir. Neden CHP? Göğsünüzü kabartarak söyleyin. CHP avukat bürolarında kurulan bir parti değildir. CHP'yi kuranlar ulusal kurtuluş savaşını verenlerdir. Ülkemizi bayrağımızı insanımızı seviyoruz. 78 milyon yurttaşımızı kucaklıyoruz. Yaşananların sorumlusu 13 yıldır bu ülkeyi yönetenlerdir. Şimdi çıkmışlar 'neden böyle oldu? PKK bizi kandırdı.' Genelkurmay Başkanı'nı terörist diye hapse attılar. Ne oldu? 'Paralel bizi kandırdı.' Suriye politikası yanlış dedik. Ne oldu? 'Esad bizi kandırdı.' Siz çocuk musunuz? Kandırılan insanlara ülke teslim edilir mi? Bunlar ülkeyi yönetebilir mi? Avrupalılar bana soruyor, Suriye sorunu nasıl çözülür diye. Suriye'de iç çatışmanın sonlandırılması ve Suriye'nin onarılması lazım ve Suriyeliler'in kendi ülkelerine gönderilmesi lazım. Bu ülkenin sorunlarını en iyi bilen ve en sağlıklı çözümler getiren biziz."

"GENÇLER BİBER GAZIYLA BİRARAYA GELMEYECEK"

Ülkede birinci sınıf demokrasi kuracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP iktidarında tüm meydanlar gençlerin olacak. Biber gazı denen belayla gençler biraraya gelmeyecek. Tüm yasakları kaldıracağız. Digitürk'ten yedi kanalı kaldırdılar, yasak getirdiler. Üstelik savcının yazısı üzerine mahkeme kararı da yok. Bu ülkenin güzel insanları için 1'inci sınıf demokrasiyi kuracağız. Hiç meraklanmayın. CHP iktidarında gazeteciler istediğiniz gibi yazabileceksiniz çünkü bizim özgüvenimiz var. Atatürk'ün hayatı savaş meydanlarında geçmiştir ve savaşın acımasızlığını en iyi o bilir. 'Zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir' demiştir. 'Yurtta barış dünyada barış' demiştir. Ne dediler? 'CHP'ye oy vermeyin dolar fırlar, faizler artar, borçlarınız artar.' Tamamı bunların zamanında oldu. Benim size sözüm var. Kredi kartı borçlarına tüketici kredisi borçlarına uygulanan faizlerin en az yüzde 80'ini sileceğim. Bugün İzmir sallandı. Umuyorum 1 Kasım'da Türkiye sallanacak."

Kılıçdaroğlu bu konuşmanın ardından kentten ayrılmak üzere Adnan Menderes Havalimanı'na gitti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Yetkiyi Saray'dan Değil Halktan Alacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement