Kilimli Merkez Cami Koruma Derneğinden Başkan Özdemir'e Teşekkür - Son Dakika
Yerel

Kilimli Merkez Cami Koruma Derneğinden Başkan Özdemir'e Teşekkür

Kilimli Merkez Cami Koruma Derneğinden Başkan Özdemir\'e Teşekkür

Kilimli Belediye Başkanı Dr.

05.10.2012 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilimli Belediye Başkanı Dr. Seçkin Özdemir, Kilimli Merkez Cami koruma derneği üyelerini Cuma namazı sonrası ziyaret etti.

Zonguldak'ın Kilimli Beldesi Merkez Cami'nde yapılan çevre düzenleme çalışmaları kapsamında, caminin etrafında bulunan alanın zemini kırmızı tuğla ile kaplanarak güzel ve nezih bir hale getirildiği belirtildi.

Vatandaşlarla selamlaşan ve onlarla bir süre sohbet eden başkan Özdemir'e, cami koruma derneği üyeleri ve vatandaşlar teşekkür etti.

Kilimli Belediye Başkanı Dr. Seçkin Özdemir yaptığı açıklamada, yapılan hizmetin hayırlı ve uğurlu olmasını söyleyerek, "Kilimli Merkez camimiz beldemizin en eski camilerinden biridir. Cami din görevlileri ve koruma derneği yöneticilerinin önerisiyle bizlerde Kilimli Belediyesi olarak vatandaşlarımızın en fazla kullanmış olduğu bu alanı yeniden revizyona soktuk. Tabi ki bir söz vardır, akla düşmeden yola düşülmüyor diye. Aklımıza onlar düşürdüler bu işlerin yapılması için. Camilerimizi, kahvehanelerimiz, parklarımız, bu alanlar tüm insanlarımızın kullanmış olduğu ortak kullanım alanlarıdır. Bu bölgelerin temizliği, buraların güzelliği, hepimizin güzelliğini ve temizliğini yansıdır. Çünkü hepimiz kullanıyoruz. Eğer ki burada bir temizlik ve güzellik varsa hepimizin temizliğini gösterir. Eğer bir yerde çirkinlik varsa, veya orada bir kirlenme varsa o hepimizin eksikliğini gösterir. Temizliğini ve her parkın ince detaylandırmasını da belediye yapamaz. Belediye bir parkını yaptıktan sonra parkına vatandaş sahip çıkacak. Örneğin festivalimizi gerçekleştirdiğimiz, çimlendirdiğimiz

alan, konserlerin verildiği alanın, tribünlerini yaptık, özellikle vatandaşlarımızla berabere, Gençlik Spor İl Müdürlüğüyle berabere, belediyemizin çimlendirilmesiyle beraber çok güzel bir yer kazandık. Ama bir baktık dün akşam oraya araç girmiş, çimler perişan olmuş tel örgüleri gitmiş, şimdi kafayı her çeken arkadaş yürümeyi sapıtıyor. bu şekilde olduğu zaman bizler neler yaparsak yapalım kentimizin güzelleşmesi mümkün değil. Ben bu hizmetlere vesile olan hocalarımız, ağabeylerimiz, büyüklerimiz esas bunlar taktire şayan insanlardır. Hizmet gelsin diye bizi devamlı onlar teşvik ettiler, ısrar ettiler. Kendi bölgelerinin güzelleşmesi için. Buranında korumasını, sahip çıkmasını da onlar yapacaklardır. Biz tabi ki el birliğiyle beraber yapacağız. Temizliğini yüzde 50'sini belediye yaparken yüzde 50'sinide esnaf vatandaş kendisi yapacaktır. Parkları yaparken biz beraberce yapacağız, beraberce kullanacağız. Orada bizim çocuklarımız oynuyorlar. Aileleriyle parklarda piknik havasında onlar değerlendiriyor. Şimdi buraları birkaç tane anlamsız, fütursuzca davranan insanımız, yine onlar da bizim insanımız, tahrik etmesin, eline ne geçecek. Orada ki bizim evlatlarımızın kullanım alanlarının tahrip edilmesi demektir. Ben diyorum terörizm illaki birbirine kurşun sıkmak değildir. Bunlar da şehir terörizmidir işte. Ne farkı var yani. Ben böyle deyince bazı insanlar kızıyor ama bakın sayın din görevlisi ağabeyimizde her zaman vaazında söylüyor, kamu malı, devlet malı, bunlara karşı zarar verenler insanların gerçekten mesuliyeti çok ağırdır. dinen de böyle. Biz milli duyguları olan insanlarız. Bunlara artık hep beraber sahip çıkacağız. Eksikliğimiz var mı tabi ki var. Ama bunları tamamlamak için biz yola çıktık. Ben hayırlı ve uğurlu olsun. Bizlere bu işin yapılmasında vesile oldukları için, ön ayak oldukları için hocalarıma, dernek yönetimine hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Kilimli Merkez Cami Koruma Derneği Başkanı Ahmet Bayrak'ta Başkan Özdemir'e teşekkür ederek, "Bize yardımcı oldu. Daha nice başarılı görevler temenni ediyorum. Derneğimiz adına sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

(OA-

05.10.2012 17: 22: 06

TSI

NNNN - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kilimli Merkez Cami Koruma Derneğinden Başkan Özdemir'e Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement