Kilis Belediyesi Dünya İnsanı Zirvesi'nde - Son Dakika
Güncel

Kilis Belediyesi Dünya İnsanı Zirvesi'nde

Kilis Belediyesi Dünya İnsani Zirvesi'nde liderlerinin dikkatini üzerinde toplayacak!

21.05.2016 09:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya İnsani Zirvesi'nde bir dizi etkinlik gerçekleştirecek olan Kilis Belediyesi, Kilislilerin Suriyeli misafirlerine gösterdiği kardeşlik örneğine ve mülteci sorununa dikkati çekecek. Kilis de yaşayan Suriyeli Çocukların Dünya Liderlerine yazdığı mektuplar ile Suriyeli Sanatçıların eserlerinin sergilendiği bir resim sergisi de açacak olan Kilis Belediyesi zirveye damgasını vuracak.

Kendi nüfusundan fazla Suriyeli misafiri ağırladığı için Nobel Barış Ödülüne aday gösterilen Kilis Belediyesi, 23-24 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da toplanacak olan Dünya İnsani Zirvesi'ne katılacak. Zirvede, bir dizi etkinlik gerçekleştirecek olan Kilis Belediyesi, Kilislilerin Suriyeli misafirlerine gösterdiği takdire şayan kardeşlik örneğine ve mülteci sorununa dikkati çekecek.

Kilis Belediyesi Dünya İnsani Zirvesi'nde hem açacağı stantta, Suriyeli göçmenlere yönelik yaptığı çalışmalarla ilgili bilgilendirme yapacak hem de Suriyeli Ressamların resimleri ve Suriyeli çocukların liderlere yazdığı duygu dolu mektuplar ile dikkat çekecek.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara'nın bir konuşma yapacağı zirvede, Kilis'te konteynır kentte kalan Suriyeli ressamların yaptığı resimlerden oluşan bir sergi de açılacak.Suriyeli ressamların eserleri; Suriye, göç eden ve savaş gören insanların acılarını yansıtıyor.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ile birlikte Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı zirve, dünya liderlerini ilk kez krizden etkilenen kesimlerle bir araya getirecek. Zirvede, insani sistemde etkin rol oynayan sivil toplum, özel sektör ve diğer kesimlerin temsilcileriyle, sistemin geleceğine ilişkin acil sorunlara yanıt aranacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kilis Belediyesi Dünya İnsanı Zirvesi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement