Kilis'e Yine Roket Düştü: 1 Ölü, 3 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Kilis'e Yine Roket Düştü: 1 Ölü, 3 Yaralı

Suriye'den atılan 2 katyuşa roketatar mermisi Kilis kent merkezinde bir eve isabet etti. Olayda Suriye uyruklu 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

02.05.2016 19:45  Güncelleme: 21:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden 18 Ocak'tan bu yana sık sık roketlerin atıldığı Kilis kent merkezi bu akşam yine katyuşa roket atar mermilerinin hedefi oldu.

BİRİ BOŞ ARAZİYE DÜŞTÜ

Saat 19.00 sıralarında atılan 2 roket mermisinden birisi Kazım Karabekir Mahallesi'nde Çevik Kuvvet Kavşağı yakınlarında boş araziye düştü.

MERMİNİN İSABET ETTİĞİ EVDE YANGIN ÇIKTI

İkinci roket mermisi ise aynı mahallenin Atatürk Caddesinin ortasına isabet ederek patladı. Patlamanın şiddetiyle etrafa saçılan şarapnel parçaları hasar oluşturduğu 3 katlı apartmanın giriş katında yangına yol açtı.

YODAN GEÇERKEN ŞARAPNEL PARÇASI İSABET ETTİ

Patlamanın ardından sokaktan geçen ve şarapnel parçalarına hedef olan ismi öğrenilemeyen bir kişi öldü, biri kadın 3 kişi de yaralandı. Patlama ihbarıyla bölgeye giden ekipler, yaralıları ilk müdahale sonrası ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürdü. Güvenlik güçleri bölgede toplananları uzaklaştırırken, itfaiye ekipleri de apartmanın giriş katında çıkan yangına müdahale ederek söndürdü.

ÇEVREDEKİ BİNALAR HASAR GÖRDÜ

Çevredeki binalarda büyük hasar meydana gelirken, olay sonrası bölgeye çok sayıda kurtarma, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Mahallenin elektrik ve doğalgazı da kesildi.

MAHALLE SAKİNLERİ İLE GÜVENLİK GÜÇLERİ ARASINDA TARTIŞMA

Mahalle sakinleri ile bölgede güvenlik tedbirleri almak isteyen güvenlik güçleri arasında kısa süreli tartışma ve arbede yaşandı.

VATANDAŞ TEPKİ KONVOYU YAPTI

Yaşananların ardından bir grup vatandaş, motosikletleri ile tepki konvoyu yaptı. Kent merkezine ilerleyen vatandaşlar, güvenlik güçlerinin uyarısı ile dağıldı.

ÖLEN VE YARALANANLARIN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Suriye'den Kilis'e atılan roket sonucu ölen ve yaralananların isimleri de belirlendi.

Suriye'den ateşlenen roketin Kilis'in Kazım Karabekirpaşa Mahallesi'ndeki bir eve isabet etmesi sonucu Suriye uyruklu Nur Derviş (18) olay yerinde hayatını kaybederken, Suriye uyruklu Emine Aseni (36) ve Türk vatandaşı Mustafa Mutleer (31) yaralandı.

ÖLENLERİN SAYISI 20'YE ÖLDÜ, MİSİLLEME BAŞLADI

Bu akşam yapılan saldırının ardından 18 Ocak gününden bu yana kentte roket mermileriyle ölenlerin sayısı de 20'ye yükselmiş oldu. Yaşanan bu gelişmenin ardından Kilis sınırında konuşlu topçu birlikleri de roketatar mermilerinin geldiği IŞİD denetimindeki Bab bölgesini Fırtına obüsleriyle ateş altına aldı.

Son Dakika Güncel Kilis'e Yine Roket Düştü: 1 Ölü, 3 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (22)

  • İstanbullu: Bu akplilerin hükümetin yanlışlarını görmesi için ne olması gerekiyor. Ülkenin toptan yıkılması mı lazım illa. O zaman mı bu adamların beceriksizliğini ve herşeyi yüzlerine bulaştırdığını farkedecekler. 67 0 Yanıtla
  • Serkan özdemir: Türk halkını yavaş yavaş çileden çıkarıyorlar ama bi çıkarsa dünya eski haline bidaha zor döner 0 22 Yanıtla ozgur: Napcan kilisi rizeyemi taşıcanız 0 0
  • SADIK: SARAYDAN KAN DAMLIYOR 13 4 Yanıtla
  • ....: emevı camınde namaz klacaklardı adamlar kılıste namaz kılacak. az kaldı. 16 0 Yanıtla
  • gazeteci: Birkere kilise atilan katyusa roket degil fuze 15 0 Yanıtla
  • Ertan durmus: Rus yapımı dandik bir roketi isid t.c toprağına rahatlıkla atabiliyosa hani bu ülkenin dünya ya korku salan ASELSAN, tai,mai ürettiği atom bombasını bile havada vurabilen milli silah sistemleri nerede hepsini saraya mi kurdunuz TC vatandaşının kanı bu kadar ucuz mu. 14 0 Yanıtla
  • ....: fıtrat bu saçma saçma konuşmayın. yer çekimi diye bir sey var ulan 10 3 Yanıtla
  • kılıs: kılıs neden uyuyor cıkın kardesım sokaklara tepkınızı koyun eylem yapın valılıge yuruyun bu ne her gun her gun. 12 1 Yanıtla
  • ALOSSE: BENCE YER ÇEKİMİNİ BİTİRECEK BİR İCAT BULMAK LAZIM. 11 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.


Advertisement