Kilis Sınırında Çatışmalar Sürüyor, Tedbirler En Üst Seviyeye Çıkarıldı - Son Dakika
Güncel

Kilis Sınırında Çatışmalar Sürüyor, Tedbirler En Üst Seviyeye Çıkarıldı

Kilis Sınırında Çatışmalar Sürüyor, Tedbirler En Üst Seviyeye Çıkarıldı

Suriye'de, IŞİD militanları ile muhalif gruplar arasında çatışmalar aralıklarla devam ederken, Türkiye sınırında güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

09.06.2015 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de, IŞİD militanları ile muhalif gruplar arasında çatışmalar aralıklarla devam ederken, Türkiye sınırında güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. IŞİD, Kilis'in karşısındaki Suriye'nin Halep kentinin Azez İlçesi ile Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki Es-Selame Sınır Kapısı'nı ele geçirmek için 2 hafta önce saldırı başlattı. Elbeyli İlçesi ile Öncüpınar Sınır Kapısı arasındaki güzergah üzerinde yoğun olan Türkmenlerin yaşadığı bazı köyleri ele geçiren IŞİD militanları, geçen hafta kendilerine karşı koyan muhalif grupların oluşturduğu Fetih Ordusu tarafından püskürtüldü. Çobanbeyli ve Bab bölgesine çekilen IŞİD militanları zaman zaman yine aynı bölgeye saldırı girişimleri muhalifler tarafından püskürtülüyor. Bazı noktalarda aralıklarla yaşanan çatışma ve patlamalar Türkiye tarafında tedirginliğe yol açıyor.

SINIRDA ÖNLEMLER ARTIRILDI

Son zamanlarda artan çatışmalar sınırın iki tarafında da tedirginlik yaşatırken, çatışmaların yoğunlaşma ve olası göç dalgası ihtimaline karşı sınır hattında güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri, çatışmaların yanı sıra kaçakçılık ve kaçak geçişlerin önlenmesi amacıyla kritik olarak belirlenen bölgelere hendek kazdı. Yine sınırın hakim noktalarına zırhlı araçlar yerleştirilirken, askerler de önünde çelik ve toprak setlerin arkasında oluşturulan siperlerde nöbet tutuyor. Sınır hattına kimseyi yaklaştırmayan askerler, 24 saat boyunca zırhlı araçlarla devriye görevi yaparak olası gelişmeleri takip ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kilis Sınırında Çatışmalar Sürüyor, Tedbirler En Üst Seviyeye Çıkarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement