Alagaöz: "Kilis'te 18 Bini Suriyeli 50 Bin Öğrenci Eğitim Görüyor" - Son Dakika
Güncel

Alagaöz: "Kilis'te 18 Bini Suriyeli 50 Bin Öğrenci Eğitim Görüyor"

Alagaöz: "Kilis\'te 18 Bini Suriyeli 50 Bin Öğrenci Eğitim Görüyor"

Kilis İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, düzenlediği basın toplantısında, kentteki eğitim durumuna ilişkin bilgiler verdi.

24.09.2016 13:59  Güncelleme: 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilis'te 18 bini Suriyeli 50 bin öğrenci eğitim görüyor

KİLİS İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, kentte 18 bini Suriyeli yaklaşık 50 bin öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, düzenlediği basın toplantısında kentteki eğitim durumuna ilişkin bilgiler verdi. Kilis'te 155 okul bulunduğunu ve Suriyeliler ile birlikte 50 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Alagöz, "Bin 745 öğretmenimizle eğitim vermekteyiz. Kilis ülkemizin en zor noktasında bulunan sınır ilidir. Eğitim öğretim alanında da geçen yıl maalesef kayıp bir yıl olarak geçmiştir" dedi.

3 ay önce kentte göreve başladığını ifade eden Alagöz, alınacak tedbirler ile Kilis'i eğitimde hak ettiği yere taşıyacaklarını belirtti.

Kilis'in eğitim açısından alt yapı sorunu olduğunu düşünmediğini de vurgulayan Alagöz, şöyle dedi:

"Kilis'i özelde incelediğimizde Türkiye standartlarının üzerindedir. Türkiye ortalamasında derslik sayısına düşen öğrenci sayısı 34-35 iken Kilis'te ise bu oran 30-35 arasındadır. Bu rakamlar reel bir rakamdır, hayali değildir. Suriyeli öğrenciler bizim kardeşlerimizdir. Bunların da sisteme katılmasını sağlayacağız. Karma eğitim uygulamasına geçiyoruz. Şüphesiz her başlangıçta arızalar çıkabilir. Onlar da telefi edilmeyecek şeyler değildir. İnşallah, kısa sürede onları da telefi edeceğiz. Bu eğitimi gerçekleştirmek zorundayız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alagaöz: 'Kilis'te 18 Bini Suriyeli 50 Bin Öğrenci Eğitim Görüyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement