Kilis'te Mehmetçik Dershanesi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kilis'te Mehmetçik Dershanesi Açıldı

Milli Savunma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Kilis Mehmetçik Dershanesi'nin açılışı yapıldı.

11.10.2014 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Kilis Mehmetçik Dershanesi'nin açılışı yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Süleyman Tapsız, Hacı Mehmet Koçarslan Anadolu Lisesi'nde haftasonları faaliyet gösterecek Mehmetçik Dershanesi'nin açılışına katıldı.

Mehmetçik Dershanesi'nde 139 öğrencinin eğitim göreceğini ifade eden Tapsız, "Öğrencilerimiz derslerine sivil hayatlarında da bu mesleği yetine getiren İl Jandarma Komutanlığımızda görevli yedek subaylarımız ders öğretmeni olarak görev alacaklar" dedi.

Tapsız, üniversite sınavı yapılıncaya kadar haftasonları Mehmetçik Dershanesi'nin faaliyet göstereceğini,  6 sınıfta edebiyat, matematik, fizik, kimya, tarih ve coğrafya branşlarında eğitim verileceğini ifade etti.

Dershanede sınıfları tek tek gezerek öğrencilerle sohbet eden Vali Süleyman Tapsız, öğrencilerden hedeflerini büyük tutmalarını isteyerek, başarılar diledi.

Açılışa, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Necmi İnce, Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Remzi Arkatlı katıldı. - Kilis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kilis'te Mehmetçik Dershanesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement