Kilis'te Yöresel Yemekler Yarışması - Son Dakika
Yerel

Kilis'te Yöresel Yemekler Yarışması

İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile Kilis Mustafa Kın Kız Teknik ve Meslek Lisesi iş birliğiyle düzenlenen en güzel "Geleneksel Kilis Yemekleri" yarışmasına vatandaş yoğun ilgi gösterdi.

16.04.2015 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile Kilis Mustafa Kın Kız Teknik ve Meslek Lisesi iş birliğiyle düzenlenen en güzel "Geleneksel Kilis Yemekleri" yarışmasına vatandaş yoğun ilgi gösterdi.

İslambey Çok Amaçlı Toplum Merkezi bahçesinde düzenlenen yarışmanın jüri üyeleri arasında ünlü spor yazarı Hıncal Uluç, Gonca Tokuz ve Raife Belgin Tuncay gibi isimlerde yer aldı.

Yarışmada damak tadının yanında sunum şekline de önem verildi. Bakır ve işlemeli orijinal kaplarda sunulan yemekler hem göze hem damağa hitap etti. Yarışmada dereceye giren ev hanımlarına çeşitli hediyeler verildi.

Ödül töreninde konuşan Vali Süleyman Tapsız, Kilis'in her yönüyle bir Osmanlı kenti olduğunu belirtti.

Kentin özellikle yemek kültürü ve mutfağının zenginliğiyle dikkat çektiğini ifade eden Tapsız, Kilis mutfağının Gaziantep ve Halep mutfağını kapsayan bir özelliğinin de olduğunu söyledi.

Amaçlarının düzenlenen bu tür etkinliklerle kültürel değerlerin gelecek kuşaklara daha kolay aktarılması olduğunu anlatan Tapsız, "Bir çok ülkenin mutfağı vardır, örneğin Fransız mutfağı, İngiliz mutfağı gibi isimlerle ile adlandırılır. Türkiyemize baktığımızda, ülkeyi bırakın, her şehrin, her bölgenin kendine has mutfağı vardır. Kilis'in yöresel yemeklerini saymakla tükenmez" dedi.

Tapsız, Kilis'e özel yemeklerin patentlerinin alınması için gerekli girişimlerde bulunulacağını sözlerine ekledi.

Uluç ise gazetecilerin yemeklerle ilgili sorularını "Kendi çalıştığım gazetede paylaşacağım" diyerek cevapsız bıraktı.

Programda, Kilis Belediye Başkan Yardımcısı Cuma Özdemir, Uluç'a ilkokul yıllarında aldığı notların yazılı olduğu bir tablo hediye etti.

Program, yarışmacılara ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kilis'te Yöresel Yemekler Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement