Kilis ve Mersin'de Işid Operasyonu: 4'ü Yabancı, 8 Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Kilis ve Mersin'de Işid Operasyonu: 4'ü Yabancı, 8 Gözaltı

Kilis merkezli Mersin'de terör örgütü IŞİD'e yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 4'ü yabancı uyruklu, 8 kişi gözaltına alındı.

27.07.2015 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kilis merkezli Mersin'de terör örgütü IŞİD'e yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 4'ü yabancı uyruklu, 8 kişi gözaltına alındı.

Terör örgütü IŞİD'e yönelik Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Emniyet Müdürlüğü tarafından 100 polisin katılımıyla Kilis ve Mersin'deki çok sayıda adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyonda isimleri ve ülkeleri açıklanmayan 4'ü yabancı uyruklu toplam 8 kişi gözaltına alındı. Kilis Valiliği'nden operasyonla ilgili yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"DAEŞ terör örgütünün ülkemize yönelik eylem faaliyetlerinin tespiti ve önlenmesi, çatışma bölgesine DAEŞ gidiş- geliş yapan örgüt elemanlarının yakalanması, örgüte eleman ve malzeme temin edenlerin belirlenmesine yönelik İl Emniyet Müdürlüğümüz ve Cumhuriyet Başsavcılığı'yla müştereken yürütülen projeli çalışmalarda, ilimiz mülhakatı ve Mersin ilinde farklı adreslere yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir. Yapılan operasyonda 4'ü Türk, 4'ü yabancı olmak üzere toplam 8 kişi yakalanmıştır. Operasyona 100 personel katılmış olup, şüpheliler hakkında gereken adli ve idari işlemler başlatılmıştır. Ayrıca çatışma bölgesine DAEŞ gidiş-geliş yapan 3'üncü ülke vatandaşlarına yönelik, güvenlik birimlerimizce ilimiz mülhakatında yapılan operasyonlarda; 2014 yılında 235 kişi, 2015 yılında ise 202 kişi olmak üzere, 30 değişik ülkeden toplam 437 yabancı hakkında gereken adli ve idari işlem yapılmıştır. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, halkımızın huzur ve güvenliğini bozmayı hedefleyen terör örgütlerine yönelik tedbir ve operasyonlar hassasiyetle sürdürülmektedir." - Kilis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kilis ve Mersin'de Işid Operasyonu: 4'ü Yabancı, 8 Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement