Kilolarından Kurtulanlar Buluşuyor - Son Dakika
Sağlık

Kilolarından Kurtulanlar Buluşuyor

Obeziteye ve obezite cerrahisine dikkat çekmek amacıyla farklı bir etkinliğe ev sahibi yapacak.

19.12.2014 14:41  Güncelleme: 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm dünyada bir salgın haline geldi. Kendisi başlı başına ciddi bir hastalık olmasıyla birlikte kalpten hipertansiyona, şekerden karaciğer yağlanmasına kadar birçok hastalığa da yol açıyor. Toplumda önlenebilir ölümler arasına baktığımızda ise sigaradan sonra ikinci sırada yer alıyor. Ama çoğu kişi obeziteyi bir hastalık olarak görmediğinden ve kilolarından kurtulmadığından dolayı hastaneye gelmiyor.

Medical Park Hastaneler Grubu, obeziteye ve obezite cerrahisine dikkat çekmek amacıyla farklı bir etkinliğe ev sahibi yapacak. Obezite cerrahisi ile kilolarından kurtularak sağlıklı bir yaşama adım atan kişileri buluşturacak. 40, 60, 100 kilo verenlerin yanı sıra ailece kilolarından kurtulanlar da başından geçenleri anlatacak. Etkinlikte zayıflayarak yepyeni bir görüntüye bürünen bu kişilerin eski ve yeni hallerinin bulunduğu maketler olacak. Ayrıca hepsine, üzerinde kaç kilo verdiğini belirten kuşaklar armağan edilecek.

'Obezite Cerrahi Buluşması'nda Genel Cerrahi Uzmanı Yard. Doç. Dr. Babek Tabandeh de obezite, tedavisi ve obezite ile yaşam konularında bilgi verecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Kilolarından Kurtulanlar Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
    07:43 Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı

    Dün yeni filmi Mavi Mağara'nın provalarına başlamaya hazırlanan oyuncu Kerem Bürsin, koronvirüse yakalandı. Oyuncunun tedavisi başlarken prova da ileri bir tarihe alındı.

  • Bipolar bozukluk nedir ve neden Van Gogh ile ilişkilendiriliyor?
    05:45 Bipolar bozukluk nedir ve neden Van Gogh ile ilişkilendiriliyor?

    Ünlü Hollandalı ressam Vincent van Gogh'un bipolar bozuklukla ilişkilendirilmesi ve sağlık sorunlarıyla ilgili yapılan araştırmalar. Van Gogh'un mektupları ve sanatında bulunan ipuçlarına dayanarak, bipolar bozukluk ve depresyon geçirdiği tespit edildi. Uzmanlar, Van Gogh'un hayatta olsaydı teşhis konulabileceğini ve daha iyi bir tedavi alabileceğini belirtiyor.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor
    20:45 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek Malpraktis Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis'in Türkiye'de çözüldüğünü belirtti.

  • Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor
    20:23 Trabzon'da Aile Sağlığı Merkezleri ve 112 Acil Sağlık Hizmet Binaları İnşa Ediliyor

    Trabzon'un Maçka, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde aile sağlığı merkezleri ile 112 acil sağlık hizmet binalarının inşası devam ediyor. Maçka ilçesindeki inşaatın 15 Nisan'da tamamlanması planlanırken, Akçaabat ilçesindeki iki aile sağlığı merkezi ve acil sağlık hizmetleri binasının tamamlanmasıyla kısa sürede hizmete başlayacağı belirtildi. Çarşıbaşı ilçesinde ise Yavuz Aile Sağlığı Merkezi binasının tamamlanma tarihi 26 Nisan olarak açıklandı.


Advertisement