Kilolarından Kurtulup Müzisyenliğe Dönebilecek - Son Dakika
Yerel

Kilolarından Kurtulup Müzisyenliğe Dönebilecek

Aşırı kilolarından dolayı bir yıl önce müzisyenliği bırakan 34 yaşındaki Mehmet Erciyes, laparoskopik mide ameliyatından aldığı başarılı sonuçla müzik hayatına tekrar dönebilecek.

10.07.2014 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aşırı kilolarından dolayı bir yıl önce müzisyenliği bırakan 34 yaşındaki Mehmet Erciyes, laparoskopik mide ameliyatından aldığı başarılı sonuçla müzik hayatına tekrar dönebilecek.

Aşırı kiloları nedeniyle bir yıldır müzik yaşamına ara vermek zorunda kalan yerel ses sanatçısı Erciyes, çok sayıda zayıflama yöntemi denemesine rağmen başarılı olamayınca Kayseri Özel Tekden Hastanesi'nde laparoskopik mide ameliyatı oldu.

Ameliyat sayesinde fazla kilolarından kurtularak müzik yaşamına döneceği günü sabırsızlıkla beklediğini ifade eden Erciyes, "Müzik benim herşeyim ama çok fazla kilo alınca müzikle ilgilenemez oldum. Diyet yaparak kilo vermeye çalıştım ama başarılı olamadım. Son çare ameliyat olmaya karar verdim ve inşallah en kısa zamanda kilolarımdan kurtularak çok sevdiğim müzisyenliğe geri döneceğim" şeklinde konuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mahmut Şenel, hastanın bir buçuk yılda fazla kilolarının yüzde 70'ini verebileceğini söyledi.

Hastanın yaşının genç olduğunu belirten Şenel, şunları kaydetti:

"Fazla kilo nefes darlığı, hareket kısıtlılığı, sosyal yaşamda bozukluklara neden oluyor. Hastamız bu şikayetlerle bize başvurdu. Ameliyat kararı almadan önce diyetle kilo verip vermediğini sorduk. Daha önce defalarca kez diyet yapmasına rağmen kilo veremediğini söyledi. Ardından, göğüs hastalıklarına, kardiyolojiye, endokrinoloji bölümlerinden konsültasyonlar istedik. Onlar ameliyat olması için herhangi bir mani olmadığını belirtti. Başarılı bir ameliyat geçirdi. Ameliyattan bir gün sonra su ve sıvı içecek alımına başladı."

Şenel, hastanın ilk bir hafta su, meyve suyu ve ılık ıhlamur, daha sonra tanesiz çorba tüketeceğini, bir aydan sonra da iyi çiğneyebilmek kaydıyla her şeyi yiyebileceğini vurguladı. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kilolarından Kurtulup Müzisyenliğe Dönebilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement