Kilosu 15 Bin Lira Olan Safran Gramla Satılabiliyor - Son Dakika
Güncel

Kilosu 15 Bin Lira Olan Safran Gramla Satılabiliyor

Kilosu 15 Bin Lira Olan Safran Gramla Satılabiliyor

Tokat'ta bir baharat türü olan 'safran', kilosu 15 bin lira olunca ancak gramla satılyor.

28.12.2015 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta bir baharat türü olan 'safran', kilosu 15 bin lira olunca ancak gramla satılyor.

Hititler'den bu yana Anadolu'da ilaç olarak kullanılan, mutfakların vazgeçilmez baharatı safran kentte sadece Niksar yolu kavşağında bulunan bir aktarda satılıyor. Dükkanda çok sayıda ürün arasında yer alan safran fiyatı ile dikkat çekiyor. Kilosu 15 bin liradan satışa sunulan safranı gören müşteriler şaşırıyor. İş yerininin en pahalı ürünü olan safran, ancak gramla satılabiliyor. 9 aydan bu yana işyerinde bulunan yaklaşık 200 gram safrandan şu ana kadar sadece 10 gram satılabildi.

"BİR OTOMOBİL FİYATI"

İşyeri çalışanlarından Sami Kundakçı, safranın Hititler'den bu yana Anadolu'da üretildiğini ve Osmanlı mutfaklarının vazgeçilmez baharatlarından birisi olduğunu söyledi. Safranın bir çok hastalığa iyi geldiğini belirten Sami Kundakçı, fiyatının ise bir otomobil parası kadar olduğunu kaydederek, şöyle dedi:

"Müşteri soruyor ama pahalı olduğu için alamıyor. Kilosu 15 bin lira. Müşteri görünce 'gözleri yanıyor', indirim de isteyemiyorlar. Gram gram satabiliyoruz. Kuyumcu terazisinde tartıyoruz ancak öyle baş edebiliyoruz. Müşteriler sorduğu için elimizde bulunduruyoruz. 9 ayda çok az satabildik."

SAFRAN

Safran, süsengiller familyasından, sonbaharda çiçek açan, 20-30 cm boyunda, çiğdem cinsinden soğanlı bir kültür bitkisi ve bu bitkiden elde edilen baharat olarak biliniyor. Geleneksel tedavi yöntemi olarak çok eski bir tarihe sahip olan safranın kanser bastırıcı ve antioksidan benzeri özellikleri bulunuyor. Yiyeceklerde boyar malzeme olarak da kullanılıyor. - Tokat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kilosu 15 Bin Lira Olan Safran Gramla Satılabiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement