Kim Ne Dedi? - Son Dakika
Spor

Kim Ne Dedi?

Kim Ne Dedi?

Beşiktaş’ın Kayseri Erciyesspor’u 3-2 mağlup ettiği mücadeleyi değerlendiren spor yazarları, siyah-beyazlıların iyi performansını 90 dakikaya yayamadığı görüşünde birleşti.

01.02.2014 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş nefes aldı

Rıdvan Dilmen - Sabah

Karşılaşma değil 20: 00'den 21: 50'ye kadar, üç gün üç gece sürse Kayseri Erciyes dün gece Beşiktaş'tan puan alamazdı.

Tabii ki bu yıl ikinciliğin bile öneminin olduğu hatta başkan Fikret Orman'ın dediği gibi, "Son 100 metreye kadar yarış içinde kalmak için" kazanmak zorunda olduğu maçı kazandı Beşiktaş. Ama Beşiktaş son 7-8 hafta olduğu gibi yine oyunun son bölümünü iyi oynamadı. Bir tek geçen hafta Trabzon'da, geride olduğu için de atak yapıp beraberliği bulmuştu. Dün gece de Beşiktaş'ı ikiye ayırdım: Çok iyi Beşiktaş, çok kötü Beşiktaş. Maç içinde Beşiktaş'ın görüntüsünde ciddi bir uçurum vardı.

Attila Gökçe – Milliyet

Oyuna saygı gösteren, skor tabelasına bakmadan bildiği doğruları yapmaya çalışan her takım, her antrenör Beşiktaş'ın başını ağrıtabilir. İşte Mangane'nin golü, ardından Vlemincx'in şutunda Ersan'ın topu içeriden çevirmesiyle beklenmeyen skor. Bir beş dakika daha olsa Erciyes dondurucu bir sürpriz yapabilirdi.

Savunmada sürekli stoper değiştiren Beşiktaş, İbrahim Toraman gibi bir alternatifi inat ve ısrarla affettiği halde dışlıyor. Farkı yakaladığı maçta bile kontrolü kaybedebiliyor. Bilic'in çözümleri sadece transfere mi dayanıyor? Biraz emek, mesai, araştırma, çare olabilir. Ama olmuyor. Laf aramızda Tolga da gerçek Tolga değildi dün. Her neyse Beşiktaş, sıkıntılı maçı neşeli bitirdi ama dertlerini bir türlü bitiremedi.

Metin Tekin – Sabah

Siyah ve beyazlar!

Beşiktaş skoru koruyamadı belki ama sonucu korudu. İlk yarıdaki Beşiktaş hikayesine baktığımızda bu tip durumlarla çok sık karşılaştı.

Belki 3-0'a gelince yeniden bu yaşanmaz diye düşünmemize rağmen maçın sonunda Erciyes 3-3'ü yakalayabilirdi diyebilmemiz bile Beşiktaş'ın en büyük zaafı. Bazı maçlarda skoru bulsanız da oyunun temposunu ve şeklini istediğiniz gibi ele alamazsınız. Futbolda bu anları da yaşayabilirsiniz. Bunu yaşamamak için gerçekten oyun gücü gerekir.

Mert Aydın – Fotomaç

Bugüne kadar büyük takımları iyi analiz edip çözmesiyle tanıdığımız Hikmet Karaman'ın sahaya çıkardığı on bir hepimizi şaşırttı. Bir yandan bir bildiği vardır herhalde diyorduk içimizden ama maç başlayınca gördük ki, ilk yarıdaki 10-15 dakikalık bir bölüm hariç Karaman vezirsiz oynayan bir satranççı gibiydi.

Rakibin veziri olmayınca Beşiktaş biraz Olcay biraz Gökhan biraz Almeida derken devreyi önde kapattı. İkinci yarının başında Karaman vezirlerini yavaş yavaş oyuna sokarken Beşiktaş çoktan farklı galibiyete yelken açmıştı.

Okay Karacan – Zaman

Kolay bir rakibe karşı kazandı Beşiktaş.. Oyun ritmi bölük pörçük. Üst üste 10 dakika pas oyunu oynayamıyorlar, net baskı kuramıyorlar, rakibin beklemediği bir planla şaşırtamıyorlar.

İki yıldır aynı diziliş, yükselmeyen hatta düşen bireysel performanslar nedeniyle çözülmüş bir Beşiktaş var. Direnci yüksek takımlar, yetenekli oyuncuları olan takımlar çözebiliyor.

Kenan Başaran – Hürriyet

Taktik hamleleri seven Hikmet Karaman, ikinci bölüme Vleminckx ile giriş yaptı ancak ofsayt kokan pozisyon Töre ile akabindeki Oğuzhan golleri hocanın hevesini kursağında bıraktı. Mangane'nin golü Bilic'i endişelendirmedi ama Vleminckx 90'daki golünün Kartal'ı düşürdüğü hal oldukça acıklıydı. Hani gazeteciye yazısını yırtıp attıran bir portre çizdi siyah beyazlılar. Düşünün Kartal'ı bu vaziyete düşüren maçta 3-0 geri düşen ligin son basamağında yer alan bir takım. Neredeyse Valerenga faciası yaşanacaktı. Hani şu 3-0'ken "Kazandık" diye gidip yatan ama sabaha çocukların elenerek uyandıkları maç!..

Güntekin Onay – Vatan

Beşiktaş, zayıf rakibi karşısında aslında çok da zorlanmadı fakat Slaven Bilic'in biraz da fantastik oyuncu değişikleri yüzünden skor 3-2'ye geldi. Slaven Bilic ve siyah-beyazlılar, son 30 dakikalık oyundan ders çıkarmalı. 5-6 gollük bir farkla kazanılacak maçın 3-0'dan 3-2'ye gelmesi kolay kolay kabul edilebilecek bir durum değil.

Kaynak: TotemSpor.Com

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement