Kim Ne Dedi? - Son Dakika
Spor

Kim Ne Dedi?

Kim Ne Dedi?

Fenerbahçe’nin kendi seyircisi önünde Antalyaspor’u 4-1’le geçtiği maçı değerlendiren spor yazarları, sarı-lacivertli takımın eksiklerine rağmen istediğini aldığını ifade etti.

14.04.2014 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe tura gidiyor

Rıdvan Dilmen – Sabah

Çok mu iyi oynadı Fenerbahçe, bence hayır... Ama KALPTEN, CANDAN oynayıp son dakikaya kadar her şeylerini verdiler.

Antalyaspor takımı açık oynuyor. Kazanmaya gelmiş. İlk yarıda Fenerbahçe kalesini bir kaç kez yokladılar. Duran toptan bir gol buldular.

İkinci yarıda bir topu Volkan çıkardı. Bir tane de paralel gelen topu Hasan Ali kadameye girip çıkardı. Onun dışında bir pozisyon vermedi Fenerbahçe. Meireles, Selçuk ve Salih ayrıca Salih'in yerine giren Alper, çok koştular. Moussa Sow kuvvetli, canlı. Hazırlık pasıyla gol bulmadılar ama diğer takımdan farklı olarak duran toptan 3 gol buldular. Duran top derken Kadlec'i daha önce oynadığı maçta da beğenmiştim. Almanya'da da duran toplardan golleri vardı. Sol ayağıyla iki golü buldu. Kadlec görev verildiği zaman her saniye hazırım diyen iyi bir profesyonel.

Sonuçta Ersun Yanal, oyuncular ve taraftarın tabii ki yönetimin belki de tarihinin en önemli sezonu. Çünkü sonucunda Avrupa kupaları olmamasına rağmen alkışlanması gereken bir mücadele sergiliyorlar.

Avrupa kupaları olmamasına rağmen alkışı hak eden bir mücadele ortaya koyuyor.

Mehmet Demirkol – Fanatik

Fenerbahçe kağıt üzerinde Salih ve Webo'yla biraz daha fazla oyunu önde tutabilecek bir takımdı. Ancak Salih'in ilk golde aldığı faul dışında fazla bir katkısı olmadı. Bunun temel sebebi, orta saha oyuncularının Emenike varmış gibi davranmalarıydı. Sow, Kuyt özellikle de Salih ve Webo savunmanın arkasına atılan toplara koşu yapma konusunda parlak bir sicile sahip değiller. Ev sahibi topu bu oyuncuların ayağına oynadığında çok fazla sorunla karşılaşmadan topa sahip oldular. Ama bu pek sık olmadı. Onun dışında öne atılan topların tamamı Antalya savunması tarafından toplandı. Bu oyunda duran toplar dışında pozisyon bulmak kolay değil. Zaten karşılıklı goller de böyle geldi.

Ersun Yanal zorunluluktan da olsa önce Salih sonra Caner'i oyundan çıkarınca Alper'le bir driblingci kazanmış oldu belki ama topla ilişkisi en iyi 2 oyuncusunu kaybetti. Hakkını vermek lazım Alper görevini yaptı. Ancak oyunu koparan müthiş bir şekilde Kadlec oldu, tabii ki ikinci kornerden.

Attila Gökçe – Milliyet

Profesyonel kadroda yer alan tüm oyuncular, şampiyonluğun ortağı olduklarına inanmışlar. Sakat ve cezalı arkadaşlarından doğan boşluğu heyecanla, istekle, enerjiyle dolduruyorlar. Hiçbir komplekse kapılmadan hem de!

Örneğin Kadlec... Fenerbahçe'ye sol bek - stoper olarak alınmıştı. Ama ne oldu? Bu sezon ancak beş maçta forma giydi. Yılın en büyük sürprizini yaratan oyuncu Caner Erkin, sol beke dükkan açmış, ustalıkla işletiyordu o dükkanı. Dün altıncı maçında Kadlec stoper olarak Bekir'in yerini doldurdu. Hem de fazlasıyla. Attığı iki golle günün kahramanları arasında yer aldı.

Değerini kanıtladı. Fesatlık yapmadan, sabır ve samimiyetle, arkadaşına saygı duyarak beklemenin ve hazır olmanın çok iyi ve temiz bir örneğini sergiledi.

"Biz tam bir aileyiz"

Ersin Düzen – Vatan

Fenerbahçe için dün akşam futboldan çok, galibiyet önemliydi. Sarı-lacivertliler, cezalı ve sakat futbolcuların çokluğu nedeniyle tempo, kalite ve pozisyon üretimi açısından tatmin etmedi ama tüm sezona yayılan mücadelesi, fizik gücü, disiplini ve tecrübesiyle kazanmayı bildi.

Fenerbahçe'nin maç boyunca sancısı, yaratıcı oyuncu olarak Salih Uçan ve Moussa Sow'a bağlı kalmasıydı. Ancak, sarı-lacivertlilerin tüm takımlardan farkı, ne kadar zorlansalar da 'maçı kazanabilecek bir yol' bulması. Buna en iyi örnek, maçın kaderini belirleyen duran toplar.

Gürcan Bilgiç – Sabah

Caner, "başka bir oyuncu" olduğunu gösteriyordu yine. Sol ayağının her dediğini yapan bir top bulup, gösterinin başrolünü kaptı. Selçuk-Meireles ikilisi orta sahaya hükmettiler. Fakat maç bir türlü temposunu bulmuyordu. Önemli oyuncular yoktu ama Gökhan Gönül'ü arıyordu gözlerimiz hep. Bu durağanlığın cevapları arasında duruyordu usta oyuncu. Kuyt'un performansına bakınca, O'nu da oynatanın Gökhan olduğu ortaya çıktı.

Salih'in atakları yönetmesini çokça denediler. Ama genç oyuncunun pas atacağı üçlü, bu maçın sorumluluğunu alacak halde değildi.

Ercan Güven – Milliyet

Fenerbahçe, Beşiktaş maçını beklemeden hatta Antalyaspor Saracoğlu çimenine krampon sürmeden önce şampiyonluğunu ilan etmişti Kadıköy'de!.. Resmen değil ama fiilen... ve şeklen...

Geçen hafta Galatasaray derbisinde üç puan beş adam bırakmış olması ne takımın ne de tribünlerin umurundaydı.

Hatta Fenerbahçe'nin gelmiş geçmiş en özenli davranan, en dikkatli konuşan teknik direktörü Yanal bile havaya girmişti.  Ersun Hoca, lacileri çekmiş, ilk defa tribünleri selamlıyor, alkışları kabul edip şükranlarını sunuyordu.

Peki, "çantada keklik" miydi Antalyaspor maçı? Belki sakatsız/cezasız bir Fenerbahçe için. Bu koşullarda farklı kazanmak için uğraşmak ve son dakikaları beklemek gerekti.

Ziya Şengül – Star

Fenerbahçe'de iyi futbol sergileyen kim diye bakacak olursak, biraz Meireles,  biraz da Alves vardı. Onun dışında aman aman şaadet parmağımızla göstereceğimiz bir iyi futbolcu belirlememiz mümkün değildi.

Bence Fenerbahçe, bu galibiyetle birlikte şampiyonluğa damgasını vurdu.

Uzun zamandır oynamayan Kadlec, galibiyeti getiren iki golün sahibi olmasının dışında savunmada da Alves'le birlikte başarılı futbol sergileyen oldu. Fenerbahçe'yi bu kadar eksiklerine rağmen, bu maçı da kazanıyor olması elbette takdire şayandır.. Sakatlıktan çıkan Alper Potuk ise, gene de etkili bir futbol oynayarak, göze hoş göründü.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Kim Ne Dedi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement