Kimlik Bilgileriniz Çalınırsa Başınıza Neler Gelir, Yaşayan Anlattı - Son Dakika
Ekonomi

Kimlik Bilgileriniz Çalınırsa Başınıza Neler Gelir, Yaşayan Anlattı

Kimlik Bilgileriniz Çalınırsa Başınıza Neler Gelir, Yaşayan Anlattı

2013'te ehliyet fotokopisinin kötü niyetli birinin eline geçmesiyle hayatı kararan @aka_parantez adlı Twitter kullanıcısı cevap veriyor: Önce E-Devlet sitesine girin!

08.04.2016 15:01  Güncelleme: 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2013'te ehliyet fotokopisinin kötü niyetli birinin eline geçmesiyle hayatı kararan @aka_parantez adlı Twitter kullanıcısı cevap veriyor: Önce E-Devlet sitesine girin! İşte hikayesi:

1- 2013'te 2 sayfa sabıkası olan bir adam ehliyet fotokopim üzerine resmini yapıştırıp tekrar fotokopisini çekerek yeni kimlik üretmiş.

2- Bu fotokopiyle kendisine 4 farklı telefon hattı çıkarmış. Turkcell'e bu hatları şikayet ettim ve kapattırdım. Savcılığa şikayette bulundum

3- Ama telefon hatları buzdağının görünen kısmıymış.

4- Trafikte üzerinde soğuk damga bile olmayan bu fotokopiyle 2 kez ceza yemiş. Cezalar benim adıma geldi. Ehliyetimden ceza puanları düştü.

5- Fotokopiyle ev kiralamış ve kira sözleşmesi yapmış. Ev sahibine bir dünya borç takıp kaçmış.

KİRA KONTRATI BİLE YAPMIŞ

6- Bu kira kontratı ve fotokopi ehliyetle elektrik ve su aboneliği yaptırmış.

7- İstanbul'un bir ucunda kiraladığı evin elektrik borcunu ödemediği için bedaş gelip benim evimin elektriğini kesti.

8- Çünkü bedaş bir aboneliğinizdeki borcunuzdan dolayı sadece o meskeni değil bütün diğer aboneliklerinizin de elektriğini kesiyor.

9- Elektriğimi geri açtırmak ve bedaşa bunun bir hırsızlık olduğunu kanıtlamak için günlerce uğraştım.

10- Benim adıma hgs çıkartmış ve tabi ki hiç bir geçişi ödememiş. Şu an buradan adıma ciddi bir borç yekünü gözüküyor.

İCRA DAVASI GELDİ

11- Turkcell, hatları kapattırdığım halde bana icra davası açtı. Tebligat gelmediği için davayı kaçırdım ve arabama haciz koyuldu.

12- Haczi iptal ettirmek ve Turkcell'e suçsuzluğumu kanıtlamak için yine uzun uğraşlar verdim. Sonunda iptal ettirmeyi başardım.

13- Savcı, adamın adını soyadını bildiğimiz halde tc kimlik no yoksa hiç bir şekilde adamı bulamayız dedi.

14- Çeşit çeşit uğraşlar verip adamın ceza yediği arabanın ruhsatından adamın tc'sini buldurdum. Adamın zaten hapiste olduğu ortaya çıktı.

15- Bir kaç celseden sonra adam az bir ceza aldı ama kimlik hırsızlığından veya resmi evrakta sahtecilikten değil nitelikli dolandırıcılıktan

16- Yani devlet şu an sadece basılı bir kimliği kimlik hırsızlığı/resmi evrakta sahtecilik olarak görüyor.

17- Şimdi adam yargıtaya ciddi çalışılmış bir itirazda bulunmuş. İtirazında bu sürecte hiç bir zarar görmediğimi iddia etmiş.

18- 2.5 koca yılım bu işin tantanasıyla geçti. Bunun stresiyle kaç gece uykusuz kaldım, kaç günüm resmi kurum kapılarında geçti kimbilir.

19- Kimlik hırsızlığı bu kadar kolayken, devlet sizin kimlik bilgilirinizin çalındığını ancak taklit kimliği görürse kabul ediyor.

ALINMASI GEREKN ÖNLEMLER

20- Gelelim önlemlere : edevlet bu işin en önemli kısmı. Edevlet şifreniz yoksa hemen yarın bir PTT şubesine gidip 3-5 lira vererek alın.

21- Edevletten adınıza kayıtlı tüm telefon hatlarını kontrol edin. Sizin bilginiz dışında bir hat varsa hemen savcılığa gidip şikayet edin

22- Edevletten mahkeme dava dosyası sorgulama linkini haftada bir düzenli olarak kontrol edin. Adınıza bir dava açılırsa buraya düşer.

23- Tüm operatörlere mevcut numaranızı belirtip bilginiz ve imzanız dışında yeni hat açtırmak istemediğinizi içeren imzalı dilekçe yollayın.

24- Edevletten trafik cezalarını kontrol edin. Adınıza ya da plakanıza ceza kesilmişse burada çıkar.

25- Bedaş İGDAŞ ve İSKİ gibi merkezlere gidip abonelik numaranızı belirtin ve "bilgim ve imzam dışında yeni abonelik açtırmayacağınızı+

26- Açılırsa bundan doğacak borçlardan kurumun sorumlu olacağını" içeren dilekçe verin.

E-DEVLETİ KONTROL EDİN

27- Edevletten vergi borçlarınızı düzenli olarak kontrol edin.

28- Edevlet üzerinde hgs ve ogs geçiş ihlallerinizi sorgulayın. Kimliğinizi kullananlar rahatlıkla bu geçiş hesaplarını açtırabiliyorlar.

29- Anne kızlık soyadınız, doğum tarihiniz internette çarşaf çarşaf yayınladığı için banka hesaplarınızı kontrol edin+

BANKA HESAPLARINIZI KONTROL EDİN

30- Hesaplarınıza girip eft/havale vb.limitlerinizi sıfırlayın ya da tamamen kapatın. Gerektiğinde anlık olarak açın kullanın ve geri kapatın

31- Banka müdürleri bir sisteme girip adınıza çekilmiş tüm kredileri görebiliyorlar. Tanıdık vb bulup rica minnet adınıza alınmış/çekilmiş +

32- Tüm kredi ve kart bilgilerini kontrol ettirin.

33- Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Dışarıda sizi ayağınızdaki dona kadar soyup soğana çevirmek isteyecek bir ton dolandırıcı var.

34- Benim başıma gelmez demeyin. Önleminizi alın. Burası Türkiye. Yeni Türkiye.

35- Daha önce kimlik bilgileri çalınmış biri olarak yaşadıklarımı ve alabileceğiniz önlemleri içeren bir flood yaptım.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi Kimlik Bilgileriniz Çalınırsa Başınıza Neler Gelir, Yaşayan Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Hükümet Cezasını ödemeli: Kimlik bilgilerimin çalınmasından Hükümet Sorumludur Başıma Bir iş Gelirse Her Türlü Cezayı Devlet Ödemelidir. Aksi Halde Türk Vatandaşı Olmanın Bir anlamı kalmaz. Muz cumhuriyetimi burası Vatandaşını koruyamayan Hükümet İstifa Etmelidir. 13 0 Yanıtla
  • ahmet: Bunun suclusu turkiye cumhuriyetidir partilerdir bence devlet magdur olanlarin zararini karsilamak zorunda 11 0 Yanıtla memo: Devleti yonetendir. 2 0
  • hale: Devletin soydugu yetmiyor simdide bunlarmi soyuyor, 7 0 Yanıtla
  • halis: Eski eşim benim tc.mi kullanarak beyaz eşyacıdan eşya alıyor.sonra borcunu ödemiyor icra yoluyla tc benim olduğu için borçlu ben oluyorum. Bu durumun üzerine savcılığa suç duyrusunda bulunuyorum ispatlı şekilde Çünkü senette benim tc yazılmış. Eski eşimin ifadesi alınıyor borç benim borcum yanlışlıkla yazılmış diye soruşturmaya bakan savcı takipsizlik kararını verip dosyayı kapatıyor. Hz. ömerin kelmesini alıp adalet mükün temelidir diye asmışsınız böyle haber yapılıyor nerde adalet savcı bey. hatır gönül işi yapıp. Sonra bizi çileden çıkarıyorsunuz. sonrada kadın cinayetleri artıyor diye haber yazıyorsunuz. adaletin bayanı,erkeği yok. Kim ne hak ederse onu yapsınlar büyüklerimiz bu konuyla ilgilenirlerse sevinirim 6 0 Yanıtla
  • neco: Sizdirilan miktar ve yaş olarak dokumu secmen olanlarin miktari ve secmen olabileceklerin dokumu.bu size nereden ve ne için sizdirildigi konusunda bilgi vermiyormu.yapilabilecek bir secimde bunun sonuclarini gorursunuz.tabii basimiza gelebilecekleride. 6 0 Yanıtla
  • Polat: Devletin sızdırma di ne malum 6 0 Yanıtla
  • DİKKAT HALKI MAĞDUR ETMEYİN: Bu ülkeyi yönetenler bu işe acilen el atmalı ve en kısa sürede bu işi çözmeli mağduriyetleri gidermelidir kimlik hırsızlarına ve dolandırıcılara verilecek en ağır ceza verilmeli kimlik dolandırıcılarının kendisi,eşi,çocukları ,babası, anası,gelini damadı çevresinde kim varsa üzerlerine olan her türlü kaynağını ispat edemediği para pul mal mülk ne varsa el konulmalı ve mağdurlara faiziyle verilmelidir.. 1 0 Yanıtla
  • Husran: Allah yardimcimiz olsun. Hirsizlik dolandiricilik yapan 1veya bilemedin 5 gun pasalar gibi icerde bizim vergilerle yatiyor sonra serbest kaliyor. Bu yasalarin degismesi lazim... elini ayagini kessinler maas bile baglamasinlar ne hapsi o hapishanelerde yatmasi bile haram... soyleyecek soz varmiii... haram helalmi kaldi.. kiyamet alametleri.... 1 0 Yanıtla
  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. EPDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü
    22:41 Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Tuniyaz ile görüştü

    Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Erkin Tuniyaz ile bir araya geldi. Görüşmede, Özbekistan ile Çin arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin daha da genişletilmesi konuları ele alındı. Taraflar, karşılıklı menfaatlere dayalı işbirliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve kültür/turizm alanlarında ilişkilerin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu.

  • Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı
    22:34 Xiaomi, 2023 yılında net karını yüzde 126,3 artırdı

    Xiaomi, 2023 yılında 271 milyar RMB gelir elde ederek tarihinin en yüksek ikinci karlılık seviyesine ulaştı. Şirket, akıllı ekosistemini genişletirken akıllı telefon satışlarında da büyük başarı elde etti. Ayrıca internet hizmetleri segmentinde rekor seviyelere ulaşan Xiaomi, araştırma ve geliştirmeye de önemli yatırımlar yaptı.

  • Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor
    22:33 Fiat Topolino: Fiyatı ve Özellikleriyle Dikkat Çekiyor

    Fiat, mikro elektrik araç sektörüne yeni bir soluk getirmek için Topolino modelini tanıttı. Aracın başlangıç versiyonu 449 bin 900 TL, Plus donanımı ise 479 bin 900 TL olarak belirlendi. Tamamen elektrikli olan aracın motor gücü 6 kW, maksimum hızı 45 km/h ve sürüş menzili 75 kilometre olarak açıklandı. Fiat Topolino, Türkiye'de Citroen Ami'ye alternatif bir seçenek olarak değerlendiriliyor.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi
    22:20 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde partilerle bir araya geldi

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ın Banaz ilçesinde düzenlenen Banaz İlçe Buluşması'na katıldı. Bayraktar, Türkiye'nin ekonomisinin 3 kat büyüdüğünü ve itibarlı bir ülke haline geldiğini vurguladı. Ayrıca, doğal gaz kullanımının artması ve yapılan çalışmalarda siyasi istikrarın önemine değindi. Bayraktar, yerel seçimde AK Parti Banaz Belediye Başkan adayı Mehmet Cevizci'ye destek istedi.

  • Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak
    22:08 Türkiye, 2 Sene İçinde Günlük 1 Milyon Varil Petrol Üretimine Ulaşacak

    Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, yaptığı araştırmalar sonucunda Türkiye'de 2 sene içinde günlük 1 milyon varil petrol üretimine ulaşılacağını iddia etti. Çelik, Türkiye'nin petrol ve doğalgaz çıkarılmamasının en büyük sorun olduğunu belirtti ve ülkenin zengin yer altı kaynaklarının kullanılmasıyla Türk parasının değer kazanacağını söyledi.


Advertisement