Kimse Yok Mu ASYA'dan Örnek Bağış - Son Dakika
Güncel

Kimse Yok Mu ASYA'dan Örnek Bağış

Kimse Yok Mu ASYA\'dan Örnek Bağış

Kimse Yok Mu Samsun Şubesi bünyesinde kurulan ASYA Arama birimi, gönüllü olarak periferik kök hücre bağışlamak için Türk Kızılayı'na kan örneği vererek, kan kanseri çocuklara umut ışığı oldu.

19.02.2015 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunan Kimse Yok Mu Derneği bünyesinde kurulan Kimse Yok Mu ASYA (Arama Kurtarma, Sağlık ve Yardım) birimi üyeleri, örnek bir davranış sergiledi. Türk Kızılayı'nın ilik nakli bekleyenler için başlattığı 'TürKök Projesi'ne donör olarak bağış yaptı.

Türk Kızılayı'nın kök hücre nakli tedavisi bekleyen hastalar için uygulamaya koyduğu TÜRKÖK Projesi, iyilikseverlerden yoğun ilgi görüyor. Bu kapsamda Kimse Yok Mu ASYA Samsun birimi üyeleri de örnek bir davranış sergiledi. Konuyla ilgili bilgi veren Kimse Yok Mu ASYA birimi Sorumlusu Uğur Yücel, "Türk Kızılayı'nın ilik nakli bekleyen çocuklar için donör olma için uygulamaya koyduğu Türkök programını bize anlatmışlardı. Bizler de ASYA Arama Kurtarma birimi olarak bu konuya önem verdik. 9 kişilik ilk grubumuzla Gönüllü Kök Hücre Bağışçı adayı olduk. İkinci grubumuzu da yakın zamanda getireceğiz. Böyle bir proje hayata geçirerek bizlerin de bir kişiye umut verme konusunda aracılık eden Türk Kızılayı yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Türkök Sorumlusu Erdal Ayar da, Kimse Yok Mu ASYA Arama Kurtarma Birimi'ne duyarlılığı için teşekkür ederek, "Herkesi bu anlamlı projeye destek olmaya davet ediyorum. Samsun'dan Türkiye'nin herhangi bir yerinde ilik nakli bekleyen veya dünyanın bir ucunda ilik nakli bekleyen hastaya umut ışığı olabilirler" diye konuştu.

Türkök Sistemi Nasıl İşliyor?

Türk Kızılayı gönüllü bağışçı adaylarından 3 tüp 10-20 ml kan alıyor. Alınan kan örnekleri üzerinde gerekli testler tamamlanarak, sonuçları uygun çıkan bağışçıların numuneleri Doku Tiplendirme Laboratuvarına yollanıyor. Uygun eşleşme gerçekleştiğinde bağışcıyla tekrar iletişime geçilip bağışçının nakil merkezine yönlendirilmesi sağlanıyor. Böylelikle, kök hücre vermek için onayı alınan bir kişi gerekirse dünyanın başka bir ülkesinde de doku tiplemesi uyan bir çocuk olursa ona da gidip kök hücre bağışı yapabiliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kimse Yok Mu ASYA'dan Örnek Bağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement