Kimsesiz Yaşlılara Edirne Gezisi - Son Dakika
Güncel

Kimsesiz Yaşlılara Edirne Gezisi

Kimsesiz Yaşlılara Edirne Gezisi

Esenler Belediyesi'nin "Kimsesizlerin Kimi Projesi" kapsamında Esenler'de yaşayan yaşlı ve kimsesiz vatandaşlar, Edirne'nin tarihi ve kültürel miraslarını gezerek moral depoladılar.

11.04.2016 13:01  Güncelleme: 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün "Kimsesizlerin Kimi Projesi" kapsamında ilçede yaşayan yaşlı ve kimsesiz vatandaşların düzenlenen gezi, piknik ve ziyaretlerle keyifli günler geçirmesi sağlanıyor. Proje ile dışarı çıkabilecek durumdaki kimsesiz yaşlılar, Edirne'nin tarihi ve kültürel miraslarını gezerek moral depoladılar.

SELİMİYE CAMİİ'NDE NAMAZ

Esenler Belediyesi tarafından kendileri için tahsis edilen otobüsle evlerinden alınan yaşlılar, ilk olarak Selimpaşa Piknik Alanı'nda kahvaltılarını yaptılar. Hep birlikte yapılan kahvaltının ardından Edirne'ye doğru hareket etti. Keyifli bir yolculuğun ardından Edirne'ye ulaşan vatandaşlar, ilk olarak Mimar Sinan'ın 'Ustalık Eseri' Selimiye Camii'ni ziyaret ettiler. Ardından da Cuma ve ikindi namazlarını Selimiye Camii'nde kıldılar. Esenler'in yaşlıları namazı burada kılmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek hem kendilerine hem de tüm Müslüman âlemine ve şehirlerine dua ettiklerini söylediler.

MERİÇ'İN KIYISINDA ÖĞLE YEMEĞİ

Selimiye Camii ziyaretinden sonra Meriç Nehri kıyısında yedikleri öğle yemeğinin ardından yaşlılar, günün kalan kısmını Selimiye Çarşısı'nda alışveriş yaptılar. Gezi sonrası Esenler'e doğru yola koyulan vatandaşlara otobüste mini bir Türk Sanat Müziği dinletisi verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kimsesiz Yaşlılara Edirne Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement