Esad Rejiminin Kimyasal Katliamları Çocukları Bu Hale Getirdi - Son Dakika
Dünya

Esad Rejiminin Kimyasal Katliamları Çocukları Bu Hale Getirdi

Esad Rejiminin Kimyasal Katliamları Çocukları Bu Hale Getirdi

Esad rejiminin Suriye'deki sivil halka kimyasal kullanmasının faturası ortaya çıkmaya başladı. Halep'te 10 günlük çocuk annesinin karnında maruz kaldığı kimyasal bombalar yüzünden sakat doğdu.

08.07.2016 16:33  Güncelleme: 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ateşkes ilanına rağmen Esed rejiminin Suriye'deki kimyasal katliamı sürüyor. İlk olarak 21 Ağustos 2013 yılında Doğu Guta bölgesinde bin 430 sivili kimyasal silahlarla katleden Esad rejimi daha sonraki süreçte Suriye'nin farklı bölgelerinde aynı yöntemle sivil katliamını sürdürdü. Son olarak Halep'in Haraytan bölgesi Rus ve İran ittifakının Halep'i kuşatma operasyonu çerçevesinde defalarca kimyasal silahla vuruldu. Fosfor, vakum ve benzeri kimyevi maddelerin karıştırıldığı bombalar sebebi ile binlerce Suryeli hayatını kaybetti.

ÇOCUKLAR SAKAT DOĞUYOR

Halep'in Hareytan bölgesinde kimyasal saldırıya maruz kalan Ebu Ras ailesinin 10 günlük çocuğu annesinin hamilelik döneminde mağruz kaldığı kimyasal bombalar nedeni ile sakat doğdu. Önce İdlip sonra da Kahramanmaraş'taki Özel Life Hastanesi'ne sevk edilen Halepli minik Hüseyin ölümle savaşıyor. Doktorlar, karşılaştıkları vakanın kimyasal saldırılara bağlı komplikasyonlar nedeniyle Suriyeli minik Hüseyin'in yaşamasının mucize olduğunu söylediler. Yoğun bakımda tutulan 10 günlük bebeğin mağruz kaldığı kimyasallara bağlı olarak vücudunda şişlik ve morarmalar bulunmakta.

ATEŞKESE RAĞMEN KATLİAM

Bayram sebebi ile Esad rejminin yaptığı ateşkes ilanı son 24 saat içinde Halep, Laskiye ve Şam bölgelerinde bozuldu. Rejim bu bölgelerdeki muhalif mevzilere saldırarak ateşkesi ihlal etti. Yirmiüç yaşındaki baba Ala ebu Ras, birbucuk yıl önce evlendiğini ve Halep'in kuzeyinde bulunan Hareytan kasabasında yaşadıklarını söyledi.

Esad Rejiminin Kimyasal Katliamları Çocukları Bu Hale Getirdi
TÜRKİYE'YE SEVK ETTİLER

Savaşla bir ilgisinin bulunmadığını belirten baba Ebu Ras şunları anlattı. "1.5 ay önce hastaneye kontrole gittik, ancak bir bulguya rastlanmadı. Onbeş gün önce tekrar kontrole gittiğimizde doktorlar durumun kritik olduğu ve acilen bebeğin sezaryanla alınması gerektiğini söylediler. Bölgede tıbbi yetersizlik had safhada. Doğum sonrası doktorlar bebeğin bazı bölgelerinde gördükleri anormallikten dolayı derhal Türikye'ye sevk ettiler. Önce Hatay sonra Kahramanmaraş'a nakledildi.

Minik Hüseyin 10 gün önce engelli olarak dünyaya geldi.

Esad Rejiminin Kimyasal Katliamları Çocukları Bu Hale Getirdi

BENZER VAKALAR HIZLA ARTIYOR

Halen yoğun bakımda. Doktorlar çocuğumun mağruz kaldığı kimyasal maddeler nedeni ile yaşamasının düşük olduğunu söylüyorlar. Kahramanmaraş Özel Life Hastanesi doktorlarından Genel Cerrah Halil Gürsoy, son dönemde kendilerine gelen benzer vakaların arttığını ve bunun önümüzdeki yıllarda da devam edebileceğini ifade etti.

Son Dakika Dünya Esad Rejiminin Kimyasal Katliamları Çocukları Bu Hale Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Beyoglu: Halepte iç savaş var adamlar hala cogalma peşinde sonra cocuk engelli çıktı diyo. Yapma cocuk yapma ula 5 12 Yanıtla Ben: Bilmedin islere burnunu sokma sen 9 6
  • şenol: Akraba evliliğidir 3 11 Yanıtla

Advertisement