Kınali Ali'nin Torunları Çanakkale Yolunda - Son Dakika
Güncel

Kınali Ali'nin Torunları Çanakkale Yolunda

Kınali Ali\'nin Torunları Çanakkale Yolunda

Çanakkale Savaşlarının kahramanlarından 'Kınali Ali'nin memleketi Tokat'ın Zile İlçesi'nde, 50 öğrenci başlarına ve ellerine kına yakılarak Çanakkale'ye uğurlandı.

12.04.2015 19:52  Güncelleme: 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zile'de Kaymakamlık ve Belediye'nin iş birliğinde ilçede yaşayan öğrencilerin Çanakkale'ye gönderilmesine karar verildi. Bunun için ilçede belirlenen 50 öğrenciye askeri kıyafetler giydirildi. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde tören düzenlendi.

Zile Belediyesine ait mehter ekibinin gösteri yaptığı törene Kınalı Ali'nin torunu Ali Kınalı ile birlikte, Kaymakam Nuri Özder, Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ile birlikte öğrenciler ve veliler katıldı.

"BU VATAN İÇİN ÖLMEYE HAZIRIZ"

Ardından mehter ekibi ile birlikte Çanakkale'ye gidecek öğrenciler ve protokol üyeleri yaklaşık 500 metre yürüyerek adliye karşısında bulunan Kınali Ali'nin heykelinin bulunduğu parka geldi. Burada düzenlenen törende konuşan Kınali Ali'nin torunu 83 yaşındaki Ali Kınalı, "Bu vatan hepimizin. Bu vatan için hiç bir kıymetli servetimiz bulunmaz. Her zaman vatan uğruna ölmeye hazırız" dedi.

Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ise, Çanakkale'nin bir tarih olduğunu söyleyerek, "Çanakkale'de aziz milletimizin gurur ve şuuru, İslam'ın ahlak ve fazileti bayraklaştı. Kınali Ali Alevi. Bugün minarelerimizden beş vakit ezan sesi duyuyorsak orada şehit olan binlerce kardeşimizden dolayıdır. Alevisiyle sünnisiyle, Türküyle Kürdüyle, biz bu ülke için canımızı verdik. Bugün özgür bir vatanda ay yıldızlı bayrağın altında birlik beraberlik içerisinde yaşıyorsak bunun bedeli Çanakkale'de ödenmiştir. Bugün 50 öğrencimizi daha sonra ise ilçedeki tüm öğrencilerimizi göndermeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Vidinel, Çanakkale'ye gidecek öğrencilerin başlarına ve ellerine kına yaktı. Başkan Vidinel, "Bizler kurban olacak koça, gelin olan kızımıza gittiği yuvaya kurban olsun diye ve askere gidecek olan evlatlarımıza bu vatan için kurban olsunlar diye başlarına kına yakarız" diye konuştu.

Kınali Ali'nin aynı ismi taşıyan torunu Ali Kınalı'da öğrencilerin tek tek öperek Çanakkale'ye uğurlandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kınali Ali'nin Torunları Çanakkale Yolunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement