Kınalı Keklikler Doğayla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Kınalı Keklikler Doğayla Buluştu

Doğa Koruma ve Milli Parklar Adana Şube Müdürlüğünce Kozan ilçesinde 500 kınalı keklik doğaya bırakıldı.

29.06.2015 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğa Koruma ve Milli Parklar Adana Şube Müdürlüğünce Kozan ilçesinde 500 kınalı keklik doğaya bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, popülasyonu azalan kınalı kekliklerin çoğalmasını, sürdürülebilir av ve yaban hayatını sağlamak amacıyla bazı alanlara kanatlı hayvan desteğinde bulunuluyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün "Doğaya Kanatlı Hayvan Yerleştirme Eylem Programı" kapsamında Gaziantep-Erikçe Kanatlı Üretim Merkezi'nden getirilen 500 kınalı keklik, Adana Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

Kınalı keklikler, Adana Şube Müdürü İlhan Taş, Kozan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Yakup Atıcı, şeflik personeli ile yerel avcılar ve halkın katıldığı törenle, Işıkkaya Mahallesi'nde doğaya bırakıldı.

Taş, burada yaptığı açıklamada, kekliklerin popülasyonunun artırılması ve korunmasında köylüler, av koruma ekipleri ile kolluk kuvvetlerine görev düştüğünü belirtti.

Kekliklerin bırakıldığı alanın ava kapalı olduğunu bildiren Taş, alanda en az 3 yıl av yasağı uygulanacağını, burada bilinçlendirme çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kınalı Keklikler Doğayla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement