Kınık'ta Maden Şehitleri Parkı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Kınık'ta Maden Şehitleri Parkı Açıldı

Kınık\'ta Maden Şehitleri Parkı Açıldı

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, geçen 13 Mayıs'ta meydana gelen faciada yaşamını yitiren 301 madenciden 51'nin, ailelerinin bulunduğu İzmir'in Kınık İlçesi'nde yaptırılan Maden Şehitleri Parkı törenle açıldı.

29.11.2014 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Soma İlçesi'nde, geçen 13 Mayıs'ta meydana gelen faciada yaşamını yitiren 301 madenciden 51'nin, ailelerinin bulunduğu İzmir'in Kınık İlçesi'nde yaptırılan Maden Şehitleri Parkı törenle açıldı.

Fatih Mahallesi, Doğan Sokak'ta memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ile Kınık Belediyesi tarafından 850 metrekarelik alana yaptırılan parkın açılışına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Memur-Sen İzmir Şube Başkanı Abdürrahim Şenocak, Kınık Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Kınık Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yusuf Gezer, AK Partili Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Kınık İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Muçlu, Eğitim Bir-Sen Kınık Şube Başkanı İbrahim Arslan, Kınık İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Kaçar, Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, AK Parti Bergama İlçe Başkanı Mustafa Durmaz, AK Parti Kınık İlçe Başkanı Sami Mollaahmet ile vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, "Soma'daki maden

faciasında ilçemiz 51 şehit verdi. Buradan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Memur-Sen o tarihlerde bizi hiç yalnız bırakmadı. O günlerde bu projenin temelleri sayılan düşüncelerini bizimle paylaştı. Biz de burada 850 metrekare üzerinde daha önce yeşil alan olan fakat boş duran araziyi vatandaşlarımızın spor dinlence alanı ve çocuk oyun parkı olarak düzenledik. Parkın yapımında Memur-Sen İzmir Temsilciliği maddi olarak çok büyük katkıları oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Memur-Sen İzmir Şube Başkanı Abdurrahman Şenocak da "Başkanımızı ziyaret ettiğimizde maden şehitleri için ne yapabileceğimizi sorduk. Bize, kalıcı olacak bu projeyi iletti. 'Maden şehitleri için ne yapsak azdır' diyerek projeyi yapmayı kabul ettik. Yeri tahsis etti, biz de yaptık" dedi.

"FACİADAN DERS ÇIKARMAMIZ LAZIM"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ise 13 Mayıs faciasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Soma'da olduğunu belirterek, "Bu acı ülkemizin başına gelmiş en büyük felaketlerin başında yer alıyor. Orada 301 vatandaşımızı kaybettik. Onlar orada alın terleriyle ailelerin rızkını kazanırken şehit oldular. Ama bizlerin bu faciadan ders çıkarmamız lazım. İş kazaları bizim için kader olmamalı. Dünyadaki iş kazalarının yüzde 98'i önlenebilir. Meslek hastalıkları da yüzde 100 önlenebilir. Öyleyse bunlar insanların hatasından, işi düzgün yapmamasından kaynaklanıyor. Kazadan sonra hükümet ve bakanlık olarak bu faciaların bir daha yaşanmaması için bir dizi çalışma yaptık. Çıkardığımız Torba Yasa ile ölenlerin yakınlarına bir dizi desteklerimiz oldu. Aynı acıları tekrar yaşamamak için tedbirler aldık. İşverenlerimize şunu her zaman iş güvenliği tedbirlerinin insanı korumak, rahat yaşaması için olduğunu belirtiyoruz. Ancak, bizim işverenlerimiz bunu boşa giden para olarak görmektedir. Tedbir almak bedel ödemekten daha ucuzdur. Türkiye'de günde 2 kişi iş kazası sonucu vefat ederken, 6 işçi ise meslek hastalığına yakalanıyor ama bunlar önlenebilir" dedi.

Bakan Yardımcısı Etyemez, beraberindeki protokol üyeleriyle kurdelesini keserek, parkın açılışını yaptı. Daha sonra parkı gezen Bakan Yardımcısı Etyemez, madenci ailelerinin sorunlarını dinledi. Bir madenci yakının Torba Yasa'da yer alan şehit madenci yakınlarından birinin devlet kadrolarında işe alınması yönündeki hükmüyle ilgili bir gelişme olmadığın söymesei üzerine Etyemez, bu konuyla ilgili çalışmanın sürdüğünü belirtti. Etyemez, çalışmanın 2015 yılı içinde sona ereceğini ve her maden şehidinin bir yakınının işe alınmasını sağlayacaklarını kaydetti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kınık'ta Maden Şehitleri Parkı Açıldı - Son Dakika


Advertisement