Kır Yürüyüşüne Büyük İlgi - Son Dakika
Yerel

Kır Yürüyüşüne Büyük İlgi

Kır Yürüyüşüne Büyük İlgi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Manisa’dan startını verdiği, "2014 Sağlıklı Beslenme ve Hareket Yılı" etkinlikleri kapsamında Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü bir ilke imza etti.

29.09.2014 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Manisa'dan startını verdiği, "2014 Sağlıklı Beslenme ve Hareket Yılı" etkinlikleri kapsamında Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü bir ilke imza etti. Hareketli yaşamı teşvik yürüyüşünü Türkiye'de ilk kez bir köyde gerçekleştiren müdürlük, köylerdeki yaşam tarzı değişikliğine dikkat çekti. Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Turgay Tanülkü'nün de destek verdiği etkinlikte Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, obezitenin köylerde de önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya başladığını söyledi.

Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü Eylül ayı etkinliğinde Türkiye'de bir ilke imza attı. Bugüne kadar dağ yürüyüşleri ve bisiklet gezileri ile obezite, hareketli yaşam ve sağlıklı beslenme konularına dikkat çeken müdürlük, ilk defa bir köyde kır yürüyüşü düzenledi. "Anne, Baba ve Çocuklarla Yürüyoruz, Balon ve Uçurtma Etkinliği" adı altında yapılan ve şenlik havasında geçen kır yürüyüşüne vatandaşların ilgisi yoğun olurken, sevilen dizisi Güllerin Savaşı'nda oynadığı kötü karakterle ekranlara gelen, Devlet Tiyatrosu'nun kadirşinas, yufka yürekli değerli sanatçısı Turgay Tanülkü de katılarak destek verdi. Etkinliğe ilişkin bilgi veren Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay niye köy sorusuna "Çünkü obezite köylerimizde de önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya başladı. Artık köylerimizde de insanlarımız kendi yetiştirdiği sağlıklı, organik gıdalarla beslenmek yerine hazır gıdalar kullanmaya başlandı. Kimse evinde köy ekmeği yapmıyor. Yine tarımda makineleşmenin artmasıyla birlikte hareketsiz yaşam tarzına geçilmeye başlandı. İkinci neden ise Manisa'mızın büyükşehir olmasıyla birlikte köyler mahalle oldu. Madem köy kalmadı, madem şehirde ne varsa köyde de o olacaktı. Bizde dedik ki; kamu kurumları da, sivil toplum kuruluşları da yaptıkları faaliyetleri sadece şehirde yapmamalı. Köylerde de yapmalı. Diğer kurumlara da örnek olması amacıyla bu etkinliğimizi köyde düzenledik" şeklinde cevap verdi.

Dr. Tay'ın ardından söz alan ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Turgay Tanülkü ise kendisinin de bir köy çocuğu olduğunu anımsatarak, "Bizim köyümüzde çorbamızı anamız yapardı. Döven sürerdik, buğdaylarımızı haşlardık. Sağlığı yakalardık. Halk sağlığı müdürümüzün söylediği gibi de artık tembellik köylere kadar geldi. Sağlık adına yapılacak her şeyde varız. Çünkü bu güzel ülkeyi torunlarımıza sağlıklı emanet etmeliyiz. Torunlar gelecek olan aydınlık Türkiye'nin elçileridir. Onlara sağlıklı bir yaşamı biz büyükler emanet etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Asma bahçelerinin arasında, Gediz Nehri'ne uzanan yolu çoluk çocuk 7'den 77'e keyifle yürüyen katılımcılar, kır yürüyüşü sonrası yörede yetişen kavun, karpuz, üzüm ve soğuk sandviçten oluşan sofrada bir araya geldi. Öte yandan Tanülkü rüzgarının estiği etkinlikte vatandaşlar ünlü oyuncuyla resim çekilmek için adeta birbirleriyle yarışırken, çocukların uçurtma ve balon eğlencesi ise görülmeye değerdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kır Yürüyüşüne Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement