Kıra Dağında Gökyüzü Gözlem Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Kıra Dağında Gökyüzü Gözlem Etkinliği Düzenlendi

Batman Mezopotamya Astronomi Derneği, Batman - Beşiri arasında bulunan 885 rakımlı Kıra Dağında gökyüzü gözlem etkinliği düzenledi.

06.08.2015 15:53  Güncelleme: 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman Mezopotamya Astronomi Derneği, Batman- Beşiri arasında bulunan 885 rakımlı Kıra Dağı'nda gökyüzü gözlem etkinliği düzenlendi.

Batman Mezopotamya Astronomi Derneği Başkanı Mahmut Tekeş, düzenledikleri bu tür etkinliklerle astronomi bilimini Türkiye genelinde yaygınlaştırmayı amaçladıklarını ve bölgenin bu gibi etkinliklerle anılması için çalışacaklarını söyledi.

Akşam saatlerinde başlayan etkinliğin gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdüğünü belirten Tekeş, "Ay ve Satürn gibi başlıca gökcisimlerin teleskoplarla gözlemlemesinin yanında gökyüzünü tanıma ve takım yıldızların oluşumu, konumu ve hareketlerini izledik. Gerçekten keyif verici bir etkinlik oldu. Bir anlıkta olsa bu etkinlikle başka dünyalara gitmiş olduk" dedi.

Tekeş, Astronomi Derneğinin ikinci şubesinin sevindirici olduğunu, astronomi bilimine merakı olan ve ilgi duyan herkesi derneğe beklediklerini dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kıra Dağında Gökyüzü Gözlem Etkinliği Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement