Kıraathaneler Aslına Dönüyor" Projesi - Son Dakika
Güncel

Kıraathaneler Aslına Dönüyor" Projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Kıraathaneler Aslına Dönüyor" projesi Bartın'da başladı.

18.08.2016 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Kıraathaneler Aslına Dönüyor" projesi Bartın'da başladı.

Çaydüzü Mahallesi'nde bulunan Köşebaşı Kıraathanesi'nde başlatılan proje kapsamında, Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Bartın Gençlik Merkezi üyeleri, kıraathanede bir araya gelerek kitap okudu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, kıraathanelerin geçmişte dini sohbetleri, tanışmalar ve muhabbet yapılması için oluşturulan bir yer olduğunu söyledi.

Zamanla kıraathanelerin bu aslı görevinden uzaklaştığını ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:

"Kıraathanelerin çeşitli şans oyunlarının oynandığı ve toplumumuz için çok değerli olan zamanın boş zamanların geçirildiği yerler haline geldiği gözlenmektedir. Bu konuda gençlerimiz ile halkımız duyurmak ve buraların aslına dönmesi için katkıda bulunmak istedik. Dileğimiz kıraathanelerin okunan, tartışılan, hoş sohbet ortamlar içerisinde kaynaşan ve kaynaştıran yerler haline gelmesi ve toplumun her kesiminin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirdiği yapıya kavuşturulmasıdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kıraathaneler Aslına Dönüyor' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement