Kiraladıkları Tarlalarda Karpuz Üretiyorlar - Son Dakika
Kültür Sanat

Kiraladıkları Tarlalarda Karpuz Üretiyorlar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Sulama borularının birbirine monte edilmesi -Karpuz fidelerini tarlaya diken çocuklar -Tarlada çalışan insanlar -Çiftçilerle röportaj Muş'a her yıl gelerek Murat Nehri havzasında yüzlerce dönüm tarla kiralayan Diyarbakırlı aileler, burada ürettikleri karpuzlarla geçimlerini sağlıyor.

20.06.2016 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Sulama borularının birbirine monte edilmesi

-Karpuz fidelerini tarlaya diken çocuklar

-Tarlada çalışan insanlar

-Çiftçilerle röportaj

Muş'a her yıl gelerek Murat Nehri havzasında yüzlerce dönüm tarla kiralayan Diyarbakırlı aileler, burada ürettikleri karpuzlarla geçimlerini sağlıyor.

İl merkezine bağlı Sungu beldesinde tarla kiralayan Diyarbakırlı Sinan Yükler, Diyarbakır'dan Muş'a gelen yaklaşık 30 ile 35 ailenin burada 5 ay boyunca karpuz üreteceğini belirtti.

Karpuz ekimine başladıklarını ancak ramazana denk gelmesinden dolayı dolayı sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Yükler, "Tüm umutlarımızı toprağa bağladık. Bazen iyi oluyor bazen de para etmiyor. Diyarbakır'dan buraya geliyoruz. Burada kiraladığımız tarlalarda yaklaşık 5,5 ay burada karpuz üretiyoruz. Ayrıca ramazan ayında güneşin altında çalışıyoruz. Oruçluyken sıcak havada çalışmak kolay değil. Ama çalışmaya mecburuz." dedi.

Ailece Diyarbakır'dan Muş'a geldiklerini vurgulayan Hanım Yükler ise ramazan ayında tarlada ekim yapmanın çok olduğunu bildirerek, "Diyarbakır'dan yaklaşık 30 hane buraya gelip karpuz ekiyoruz. Ancak ramazanda ekim çok zor oluyor. Şeker hastalığım var ve buna rağmen hem oruç tutuyorum hem de sıcak havada çalışıyorum" diye konuştu.

Kiraladıkları Tarlalarda Karpuz Üretiyorlar
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kiraladıkları Tarlalarda Karpuz Üretiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Muşlu: Bu haberi yapan sipikeri 0 0 Yanıtla

Advertisement