Kıran Cami İbadete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kıran Cami İbadete Açıldı

Kıran Cami İbadete Açıldı

Kapıları, pencereleri, mihrabı ve tavanı Muğla mimarisini yansıtan özel yöresel ahşap işçiliği ile 14 ayda yapımı tamamlanan Kıran Cami ibadete açıldı Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Özafşar: "Dünyanın en fazla mabedi olana ülkesi olarak iftihar ediyoruz.

13.07.2014 00:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden'in köyü olan Kıran'da, hayırseverlerin desteğiyle yaptırılan cami törenle ibadete açıldı.

Açılış öncesi köy meydanında vatandaşlara iftar yemeği verildi. Programda 2010 Dünya Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma birincisi Ali Tel, Kur'an tilaveti sundu.

Törende konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar, İslam dininde cami yapmanın ve hizmete açmanın önemli olduğunu söyledi.

Camilerin mahallelerin en önemli olmazsa olmazı olduğunu belirten Özafşar, şöyle dedi:

"Anadolu Allah Ekber sedası ile vatan edilmiş, yurt edinilmiştir. Balkanlar öylece Müslamanlaştırılmıştır ve kıta Avrupası'nda 30 milyona yakın Müslüman kardeşimiz 5 bin'den ziyade camii ve mabette Allah Ekber sedasını dünya semasında yankılandırıyor. Dünyanın en fazla mabedi olana ülkesi olarak iftihar ediyoruz. 85 bin den fazla mabedi bu millet inşa etmiştir."

Kıran'da tarihe, geleceğe emanet edecek güzide bir caminin ibadete açıldığına işaret eden Özafşar, "Bu bir aşkın, sevginin ve sevdanın eseridir. Kim Allah rızası için bir mescit inşa ederse, Allah'ta onun için cennete ona köşkler inşa eder" diye konuştu.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise caminin yapımında ve açılışında emeği geçenlere teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Bu güzel günü kutlu gün adlederek bir şenliğe dönüştürmek maksadıyla yüzlerce misafir bu güzel davete icabet etmiş. Biz biliyoruz ki yeryüzü her mümin için hat-i zatında bir mescittir. Kulluğun belki de en ulvi noktası olan secde için her bir mümin ferde yeryüzünün her bir köşesi kafidir."

Caminin açılış aşamasına gelmesi için ciddi bir emek harcandığını belirten AK Parti Muğla Miletvekili Yüksel Özden ise "İnsanlarımız zorluklara, sıkıntılara hatta bütün engellere rağmen cami yapmaya çalıştılar. Burada estetik değerlerimiz bir kenara bırakılmak zorunda kalındı. Kaç yüz yıldır gelen cami mimarimiz, süslememiz o bütünlük ihmal edildi. Çünkü bu zamana kadar yapılamadı. Ama bizlere düşen geçmişten bugüne atamalarımızın ortaya koyduğu güzellikleri bugün biraz modernize ederek ortaya koyabilmekti buna çaba gösterdik" dedi.

Özden ibadete açılan caminin kapıları, pencereleri, mihrabı ve tavanı ile Muğla mimarisini yansıtan özel yöresel ahşap işçiliği ile 14 ayda tamamlandığını, işçilikte çaba gösteren ustaların en iyisini yapmak ve kendilerini göstermek için birbirleriyle yarıştıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından caminin ibadete açılışını Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Özafşar, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti Muğla Milletvekilleri Ali Boğa, Yüksel Özden, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik,  İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, kurum müdürleri ile vatandaşlar yaptı.

Kadın ve erkeklerin ayrı yerlerde abdest alıp, ayrı kapılardan giriş yaptığı 600 kişilik Kıran Camisinde açılışın ardından ilk teravih namazı kılındı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kıran Cami İbadete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement