Kirasını Ödeyemeyen Okul Boşaltıldı - Son Dakika
Güncel

Kirasını Ödeyemeyen Okul Boşaltıldı

Beylikdüzü’nde eğitim veren Ufuklar Koleji, kirasının düzenli ödenmemesi nedeniyle mahkeme kararıyla boşaltıldı.

23.10.2014 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim öğretim yılı devam ederken verilen bu karar akıllara unutulmaz “Hababam Sınıfı” filmi serisini getirdi.

Beylikdüzü Kavak Mahallesi Kavak Caddesi üzerinde bulunan Ufuklar Koleji bina sahibinin kira ödemesini düzenli şekilde alamaması sebebiyle eğitim öğretim yılı içerisinde mahkeme kararıyla boşaltıldı.

Mahkemenin binanın boşaltılmasına ilişkin kararının ardından öğrencilerin okul içerisinde kullandığı defter ve kitaplar başta olmak üzere tüm malzemeler kapı önüne konuldu. Okulun boşaltıldığına ilişkin haberi alan veliler ve öğrenciler okul önüne akın etti. Okullarının geri açılmasını isteyen öğrenciler duruma tepki gösterdi. 

“1 EKİM İTİBARİYLE DE HİÇBİR KİRA BORCUM YOK” 

Geçen yıl okul yapmak üzere binayı kiraladığını ifade eden kolej sahibi Ayten Uğur “Binayı okula çevirmek için ciddi bir inşaat yaptım. Bu sebepten dolayı kirada biraz gecikmeler olmuştu. İki kez ihtar alınca tahliye davası açılmış. Bütün yaz bana hiçbir şey demediler. 1 Ekim itibariyle de hiçbir kira borcum yok. Dün geldiler tahliye ediyoruz dediler. Bana hafta sonuna kadar izin verin üç gün içerisinde çocuklarımı yerleştireyim dedim. Geceleyin bütün eşyaları atarcasına her şeyi çıkarttılar ve kapıyı kilitlediler” dedi. 

“ÇOCUKLAR MAĞDUR OLMASIN DİYE YALVARDIM” 

Eğitim öğretim döneminin devam ettiğini hatırlatan Uğur, “Sözleşmede olmamasına rağmen Ekim, Kasım, Aralık kiralarını peşin öde dediler. Bende 3 kira parasını bulamadım. Ben art niyet seziyorum. Ne olur çocuklar mağdur olmasın diye yalvardım. Savcılığa giderek dava açacağım” diyerek yaşananları anlattı. 

“İNSANLAR ÇOCUK OKUTMAK İÇİN YARIŞIRKEN BİNANIN SAHİBİ BUNU YAPIYOR” 

Bina sahibine tepki gösteren okul müdürü Namık Canca “okuma yazma için tüm ulus olarak seferber olmuşken insanlar çocuk okutmak için yarışırken maalesef bu binanın sahibi bunu yapıyor” dedi.

Bina sahibinden yalvarırcasına iki günlük süre istediğini belirten Canca “İki günlük süre vermedi bana. Çocuklarımın kitaplarını, defterlerini, kalemlerini, dolaplarını dışarıya attı. Şuanda da gördüğünüz gibi kapımız kilitli vaziyette. Tabi ki mahkeme kararına saygı duyuyoruz ama birazda insaflı olmalı insan çünkü ortada çocuklar var. 80 tane öğrencimiz şuanda bu karanlıkta dışarıda bekliyor. Yazık günah değil mi insanın vicdanı sızlamaz mı?” diyerek duruma tepki gösterdi. 

HABAM SINIFI DA SOKAKTA KALMIŞTI 

Okul bahçesinde toplanan veliler ve öğrenciler duruma tepki gösterirken, yaşanan olay Hababam Sınıfı filmi serisinde yaşanan bir sahneyi akıllara getirdi. Yönetmenliğini Ertem Eğilmez’in yaptığı 1976 yılında çekilen “Hababam Sınıfı Tatilde” filminde de okul Mahmut Hoca’nın eski bir öğrencisi tarafından satın alınınca öğrenciler sokakta kalmıştı.  

ORHAN METE

Kirasını Ödeyemeyen Okul Boşaltıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kirasını Ödeyemeyen Okul Boşaltıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement