Kiraz'da Erdem ve Şenlendirici Rüzgarı Esti - Son Dakika
Yerel

Kiraz'da Erdem ve Şenlendirici Rüzgarı Esti

Kiraz\'da Erdem ve Şenlendirici Rüzgarı Esti

İzmir'in Kiraz ilçesinde 1 Eylül'de başlayan kurtuluş törenleri devam ediyor.

03.09.2014 12:31  Güncelleme: 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Kiraz ilçesinde 1 Eylül'de başlayan kurtuluş törenleri devam ediyor. Kutlamalar çerçevesinde Kiraz'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yıldönümü törenlerinde sahne alan Mehmet Erdem ve Hüsnü Şenlendirici, binlerce kişiye unutulmaz bir gece yaşattı.

Mustafa Kemal Atatürk Rekreasyon Alanı önünde düzenlenen konserde izdiham yaşanırken, son yılların iki popüler ismi kulakların pasını sildi. Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül'ün de takip ettiği konser öncesi Mehter Takımı gösteri yaptı. Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği parçalarıyla artan coşku Mehmet Erdem'in sahneye çıkması ile doruğa çıktı. Bir Bergamalı olarak Kiraz'da kendisini evinde hissettiğini belirten Şenlendirici, unutulmaz parçalara klarnetiyle hayat verdi. Şenlendirici, "Ah İstanbul" adlı parçayı çalarken, konser alanındakiler de cep telefonlarının ışıklarıyla görsel şova imza attı.

BEYDAĞ'DA KURTULUŞ COŞKUSU

Öte yandan Beydağ'ın da düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü coşkulu törenlerle kutlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de katkı sunduğu törenlerde efeler coşturdu, tekvandocular nefesleri kesti.

İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu'nun çaldığı coşkulu marşlarla Beydağ caddelerinde ilerleyen kortej yürüyüşü Kurtuluş Parkı'nda son buldu.

Belediye Başkanı Vasfi Şentürk yaptı. Şentürk, geçmişini bilmeyen bir neslin geleceğine de yön veremeyeceğini belirterek, "Bu topraklar için canları pahasına savaşanları saygı ve rahmetle anıyorum. Büyük bir mücadelenin ardından o günün zor koşullarında modern Türkiye Cumhuriyeti'ni inşa eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e büyük bir minnetle bizler de ilçemizin gelişimi için çalışıyoruz. İlçemizin iki temel ürünü olan incir ve kestanenin daha iyi şekilde üretilmesi ve pazarlanması için üreticilerimizle işbirliği içerisindeyiz" dedi.

Törende Beydağ'ın simge ürünü incirin en iyisini yetiştiren üreticiyi belirlemek için yarışma düzenlendi. Beydağ Ziraat Odası Başkanı Ünal İçmesu'nun de yer aldığı jüri birbirinden güzel incirlerin arasında seçim yapmakta zorlandı.

En iyi incir yarışmasında birincilik Eğridere köyüne gitti. Üreticilerden Coşkun Karakulak birinci, Mehmet Kahraman ikinci, Arif Demirli üçüncü oldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kiraz'da Erdem ve Şenlendirici Rüzgarı Esti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement