Kiraz Festivalinde Başpehlivan Kara Oldu - Son Dakika
Yerel

Kiraz Festivalinde Başpehlivan Kara Oldu

Kiraz Festivalinde Başpehlivan Kara Oldu

Körfez Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 42. Altın Kiraz Festivali Taşköprü Şenlikleri Yağlı Güreş Müsabakalarında kıran kırana mücadelede İsmail Koç’u mağlup eden Recep Kara başpehlivan oldu.

15.06.2015 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Körfez Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen 42. Altın Kiraz Festivali Taşköprü Şenlikleri Yağlı Güreş Müsabakalarında kıran kırana mücadelede İsmail Koç'u mağlup eden Recep Kara başpehlivan oldu.

Körfez Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen 42. Altın Kiraz Festivali bu yıl dolu dolu etkinliklerle şölen havasında geçti. Çok güzel bir doğal ortamı bulunan Sevindikli köyünde yapılan güreş müsabakalarına Körfez halkı yoğun ilgi gösterdi. Bu çerçevede ilk gün kortej yürüyüşü ile başlayan festival diğer gün yağlı güreş müsabakaları ile devam etti. Ata sporu olan güreşin devam etmesi ve yaşatılması adına Körfez tarihinde ilk defa ulusal boyutta bir organizasyon tertip eden Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Altın Kemeri güreşler öncesi basın mensuplarına ve Körfez halkına tanıttı.

Türk güreşinin efsane isimlerinin buluşturan 42. Altın Kiraz Festivali Taşköprü Şenlikleri Yağlı Güreş müsabakaları kıran kırana mücadelelere sahne oldu. Türkiye'nin dört bir yanından güreşçilerin katıldığı 42. Altın Kiraz Festivali Taşköprü Şenlikleri Yağlı Güreşine Recep Kara, İsmail Koç, Orhan Okulu ve Serhat Balcı damga vurdu. Sevindikli Köyü er meydanında başpehlivan, baş altı, büyük orta, küçük boy, küçük orta, deste, tozkoparan, teşvik, minik 1, minik 2 ve minik 3 dallarında 361 aşkın sporcu kıran kırana mücadele etti.

Festivale Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve eşi Bilge Baran, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, Emniyet Müdürü Cenk Özmen, Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Birim Müdürleri ve çok sayıda katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımın verdiği muhteşem konserin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı İsmail Baran, "Güreş bizim ata sporumuzdur. Her zaman takip ediyoruz. Biz de geçmişten gelen bir spor kültürü var. Kültürümüzü yaşatmak adına hiçbir fedakarlıktan kaçmıyoruz. Yeni oluşturduğumuz bu alanı ilerleyen senelerde de daha da genişleterek daha üst düzeylere çıkartacağız" ifadelerini kullandı.

Aileleriyle birlikte Sevindikli köyüne gelen Körfezliler pehlivanların nefes kesen mücadelelerine şahitlik etti. Pehlivanlar Recep Kara ve İsmail Koç'un er meydanında mücadele ettiği Sevindikli Köyü Taş Köprü Güreşleri'nde Koç'u mağlup eden Recep Kara başpehlivan oldu. Başaltı dalında ise Hamza Öz Karadeniz'i mağlup eden Şah Ali Kurt başaltının galibi oldu. Pehlivanlara ödüllerini Başkan İsmail Baran ve protokol üyeleri verdi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kiraz Festivalinde Başpehlivan Kara Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement