Kırcami Planı Mart'ta Tamam - Son Dakika
Yerel

Kırcami Planı Mart'ta Tamam

Kırcami Planı Mart\'ta Tamam

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kırcami planının en geç Mart ayında biteceğini söyledi.

28.11.2015 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kırcami planının en geç Mart ayında biteceğini söyledi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Halk günü toplantılarına Güzeloluk Mahallesi'nde devam etti. Kültür Sitesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda, Başkan Uysal, belediye çalışmalarını vatandaşlara iki bölümde anlattı. Birinci bölümü klasik belediyecilik çalışmaları olan fen işleri, park bahçeler ve temizlik işleri, ikinci bölümü sosyal belediyecilik çalışmaları olan eğitim bilim merkezleri, kreşler, yaşlı evleri, MURGEM, engelli merkezi, cenaze hizmetleri ile projeleri kapsayan ve sosyal belediyecilik olarak ikiye ayıran Başkan Uysal, vatandaşların sorularını da tek tek cevapladı.

BAŞKAN UYSAL, KIRCAMİ PLANINI ANLATTI

Güzeloluk Mahallesi sakinlerine, Kırcami imar planı ile ilgili yaptıkları çalışmaları anlatan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Göreve başladığım ilk günden itibaren Kırcami imar planını çalışmaya başladım. Kırcami imar planının yapılması için özel bir alanda, uzmanlardan oluşan özel bir ekip kurduk. Kırcami imar planına çok yoğun çalışmamızın iki nedeni vardır. Birincisi; çocukluğumda Kırcami bölgesinde karpuz satardık. Kırcami bölgesinde o günlerde, bölgede yaşayan abilerimiz imar planından söz ederlerdi. Yaklaşık 35 yıl önce imar planının konuşulduğunu bilirim. İkincisi yerel seçimlerden öncede Kırcami meydanında söz verdim. İlk ay binde birlik planı bitireceğiz diye. Bir ayda binde birlik planı meclise sunulacak şeklini bitirdik" diye konuştu.

HERKESİ ŞAŞIRTTIK

Kırcami İmar planını bitirince kamuoyu ile paylaştıklarını ve kısa sürede bitirilmesinden dolayı herkesin şaşırdığını sözlerine ekleyen Başkan Uysal, "Sivil toplum kuruluşlarını davet ettik, planı dağıttık. Taslak halinde hazırladığımız planı sivil toplum örgütleri ile eksiklerini gidererek düzenledik. İnşaat alanını yüzde 20 arttırarak yüzde 60'a çıkardık. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde plan oy birliği ile geçti. Hızlı bir şekilde 18 uygulamasına başladık ve rekor bir zamanda 8 ayda tamamladık. Ancak 5 binde birlik ve 25 binde birlik planlara dava açanlar oldu. Mahkeme dosyalarına itiraz ettik ve bilirkişi raporları bizim aleyhimize çıktı. Mevcut nedenlerden dolayı 18 uygulamasını (parselasyon) açıklamadık. Kırcami İmar Planı'nda 90 dönüm alanda 2 adet hastane alanı bulunuyor. Kamuya ait alanları planda tek bölgede topladık. 5 binde birlik ve 25 binde birlik revize planlarını Büyükşehir Belediyesi yapacak. En geç önümüzdeki yıl Mart ayına kadar karpuz sattığım Kırcami bölgesinin imar planının 18 uygulaması (parselasyon) tamamlanacak" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırcami Planı Mart'ta Tamam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement