Kiremitci: "Sporda Marka Bir Şehir Olacağız" - Son Dakika
Yerel

Kiremitci: "Sporda Marka Bir Şehir Olacağız"

Kiremitci: "Sporda Marka Bir Şehir Olacağız"

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, şehrin sporda uluslararası alanda bir marka olacağını söyledi.

14.08.2014 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, şehrin sporda uluslararası alanda bir marka olacağını söyledi. Genel Sekreter Kiremitci, kurumun sportif çalışmalarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin sponsorluğunda yapılacak olan 11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası'nın önemine dikkat çekti. Kiremitci, sadece karate branşında değil kış ve salon sporlarında da kentin istenilen seviyeye ulaşıp, olimpiyat ruhunun tüm branşlarda hissedileceğini bildirdi. Kiremitci, şöyle devam etti:

"Sporun ve sporcunun dostu bir belediye başkanına sahibiz. Erzurum bu açıdan çok şanslı bir vilayettir. Bakınız Mehmet Sekmen ile birlikte kurumda ilk önce Spor Şube Müdürlüğü kuruldu. Ardından kurum olarak kulüplerimizin altyapılarını güçlendirmek için reform niteliğinde çalışmalar yaptık. Yaz spor okulları bu yıl dolu dolu geçti. Yeni yıldızları keşfettik. Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde yerli ve yabancı kulüpleri ağırladık. Şimdi de diğer paydaşlarımız Erzurum Valiliği, Türkiye Karate Federasyonu ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'nün de desteğiyle 11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası'na sponsor olduk. Eylül ayında kent tarihinde ilk kez altın kemer ödüllü karakucak güreşlerini düzenleyeceğiz. Bütün bunları yaparken temel amacımız; şehrimizin bağrından yetişen gençleri Türk sporuna kazandırmaktır. Bakınız Mehmet Sekmen ve ekibi, Kartalspor'un altyapısını güçlendirerek birçok genci Süper Lig ve A Milli Futbol Takımı'na kazandırdı. Şimdi sıra Erzurum'da... Sporun bütün branşlarında şehrimizi zirveye taşıyacağız."

PALANDÖKEN KARATE TURNUVASI

Genel Sekreter Kiremitci, Palandöken Karate Turnuvası ile ilgili bilgi aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Valiliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Karate Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği 11. Uluslararası Palandöken Karate Turnuvası 15-17 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Buz Hokeyi Salonu'nda yapılacak olan şampiyona minik, yıldız, ümit, genç, büyük ve veteran kategorilerinde yapılacak. Tıpkı Erzurum'un plakasında olduğu gibi 25 ülkenin iştirak ettiği şampiyonada 2 bin 500 sporcu birinci olmak için ter dökecek." Kiremitci, geleneksel hale gelen organizasyona yıllardır canla başla çaba harcayan Karate Bölge Başkanı Ahmet Çelebi'ye teşekkür ederek, "Karate'de kenti zirveye taşıyan Ahmet Çelebi Beyefendiye çok teşekkür ediyoruz. Kendisi sayesinde Erzurum Karate'nin Oxfordu oldu" dedi. Bu arada Genel Sekreter Kiremitci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Memduh Ceyhan, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Karate Bölge Başkanı Ahmet Çelebi, Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürü Şeref Doğan ve Spor Şube Müdürü Muzaffer Şahin ile birlikte organizasyonun yapılacağı Buz Hokeyi Salonu'nda gezi ve incelemede bulundu. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kiremitci: 'Sporda Marka Bir Şehir Olacağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement