Kırgız Tınara Önce Nakil, Ardından Milletvekili Aday Adayı Oldu - Son Dakika
Yerel

Kırgız Tınara Önce Nakil, Ardından Milletvekili Aday Adayı Oldu

Antalya'da böbrek nakli ile sağlığına kavuşan Kırgızistanlı Tınara Ulusoy, Türkiye'ye olan vefa borcunu ödemek amacıyla AKP'den Antalya Milletvekili aday adayı oldu.

27.02.2015 11:22  Güncelleme: 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da 4 yıl önce yapılan böbrek nakli ile sağlığına kavuşan 31 yaşındaki Kırgızistanlı Tınara Ulusoy, Türkiye'ye olan vefa borcunu ödemek amacıyla AK Parti'den Antalya Milletvekili aday adayı oldu.

Kırgızistan'da yaşayan Tınara Ulusoy, 10 yıl önce üniversite öğrenimi için Kırgızistan'a giden 34 yaşındaki Furkan Ulusoy ile tanıştı. Birbirlerine aşık olan çift, kısa süre sonra evlendi. "Ulusoy" soyadını alarak Türk vatandaşı olan çiftin iki kız çocukları dünyaya geldi.

Çiftin mutluluğu, 2010 yılında Tınara'nın böbrek yetmezliği çektiğinin tespit edilmesiyle üzüntüye dönüştü. Kırgızistan'da yeterli sağlık imkanlarının bulunmaması nedeniyle çift, Türkiye'ye yerleşme kararı aldı.

Annesinin böbreği nakledildi

Antalya'ya yerleşen Tınara, burada diyaliz tedavisi görmeye başladı. Tınara'ya, annesi Aygül Abzhanbekova (53) böbreğini vermek için gönüllü oldu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde 4 yıl önce Prof. Dr. Ayhan Dinçkan tarafından gerçekleştirilen ameliyat ile annesinden alınan böbrek, Tınara'ya başarıyla nakledildi. Naklin ardından Tınara, sağlığına kavuştu.

Ameliyatın ardından Kırgızistan'a dönmeyen Tınara, AK Parti'den Antalya Milletvekili aday adayı oldu.

Vefa borcunu ödemek istiyor

Ulusoy, Konyaaltı ilçesindeki evinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti'nin Türkiye'de önemli reformlar gerçekleştirdiğini söyledi.

Diyaliz tedavisi görürken ve nakil olduğu dönemde kendisine büyük ilgi gösterildiğini dile getiren Ulusoy, "Türkiye'yi çok seviyorum. Kendimi de Türk gibi hissediyorum. AK Parti'nin özellikle sağlık ve yabancılarla ilgili reformlarını devam ettirmek amacıyla siyasete girmek istiyorum" dedi.

AK Parti'ye vefa borcu bulunduğunu kaydeden Ulusoy, "Ben aldığım güzel hizmetler sayesinde sağlığıma kavuştum. Bu hizmetlerin sürmesi için siyasete girmek istedim. Çok olumlu tepkiler alıyorum. Kırgız birisinin milletvekili aday adayı olduğunu duyanlar, benimle tanışıyor. Önce çok şaşırıyorlar ama beni tanıyınca destek veriyorlar" diye konuştu.

"Eşimin başarılı olacağına inanıyorum"

Furkan Ulusoy ise eşinin siyaseti yakından takip ettiğini anlattı. Eşine sonsuz destek verdiğini belirten Ulusoy, "Eşimin başarılı olacağına inanıyorum. Neden yurtdışından gelip de vatandaşlık alıp bu kadar sevilen bir insan milletvekili olmasın" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırgız Tınara Önce Nakil, Ardından Milletvekili Aday Adayı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement