Kırgızistan Büyükelçisi, Çubuk'taki Kırgızları Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Kırgızistan Büyükelçisi, Çubuk'taki Kırgızları Ziyaret Etti

ANKARA (AA) – Kırgızistan Büyükelçisi İbragim Junusov, Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşayan Kırgızları ziyaret ederek, talep ve isteklerini dinledi.

01.03.2015 14:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA (AA) – Kırgızistan Büyükelçisi İbragim Junusov, Ankara'nın Çubuk ilçesinde yaşayan Kırgızları ziyaret ederek, talep ve isteklerini dinledi.

İlçeye gelişinde Çubuk'ta yaşayan Kırgızlar tarafından çiçeklerle ve alkışlarla karşılanan Büyükelçisi Junusov, daha sonra Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan'ı makamında ziyaret ederek, ilçede yaşayan Kırgızlar hakkında bilgi aldı.

Başkan Acehan'a Kırgız Milli kıyafeti giydiren Junusov, soydaşlarına gösterilen misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Belediye Meclisi'nde Kırgızlarla bir toplantı yapan Junusov, Çubuk'ta yaşayan Kırgızların istek, talep ve sorunlarını dinledi.

Pakistan'dan 1982 yılında Türkiye'ye gelip Van'a yerleşen Kırgızların bir bölümünün buradan Ankara'nın Çubuk ilçesine geldiğini anlatan Junusov, göreve yaklaşık 4 ay önce geldiğini ve ilk olarak soydaşlarını yerinde ziyaret ile çalışmalarına başladığını söyledi. Memleketlerini terk etmek zorunda kalan Kırgızların yaşadıkları zorlukları hatırlatan Junusov, "Vatanlarını terk etmek zorunda kalan Kırgızlar ilk olarak eksi 45 derece soğukta yaşamak zorunda kaldılar ve daha sonra Türk hükümetine müracaat ederek artı 45 derece sıcağa geldiler. O zor günlerden bu günlere gelen soydaşlarımız, atalarımız bir olan, dinimiz ve dilimiz bir olan topraklarda yaşıyorlar. Burada benliklerini, adet ve geleneklerini kaybetmeden yaşarken, gelecek nesillere de en iyi şekilde aktarıyorlar" diye konuştu.

Türkiye'de 7 bin 500 Kırgız'ın yaşadığını hatırlatan Junusov, Türkiye Cumhuriyeti'nin dün olduğu gibi bugün de yardıma muhtaç tüm milletlere kucak açtığını kaydederek, "Hem Türkiye Cumhuriyeti hükümetine hem de Çubuk Belediye Başkanımıza misafirperverliğinden ve yardım severliğinden dolayı teşekkür ederiz" dedi.

Kırgızların ikinci vatanı Çubuk

Belediye Başkanı Tuncay Acehan da Çubuk'un artık Kırgızlar için ikinci bir vatan olduğunu ifade ederek, göreve geldikten sonra İŞKUR aracılığı ile belediyede birçok Kırgızlı'ya istihdam sağladıklarını kaydetti. Kırgız kardeşlerinin ilçelerinde bulunmalarından ve çalışmalarından çok memnun olduklarını da vurgulayan Acehan, "Sayın büyükelçimiz ilçemizdeki hemşerileri ile bir araya gelmek ve onlara tanışıp, sohbet etmek istediğini bildirdiler. Bizler de hemen harekete geçerek Sayın Büyükelçimizi Çubuk'ta ağırlıyoruz. Her ne kadar vatanınızdan uzakta olsanız artık burası da sizin vatanınız" diye konuştu.

Kırgızlar festivale davet edildi

Her türlü ortak çalışmaya hazır olduklarını ve bu yıl 11'incisini düzenleyecekleri Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali'ne Kırgız Büyükelçisini nezdinde tüm Kırgızları davet ettiklerini söyleyen Acehan, Kırgızistan'da bir yerle de kardeş şehir olmak istediklerini sözlerine ekledi.

Konuşmalarında ardından Başkan Acehan, konuk Büyükelçi Junusov'a Çubuk turşusu, yöresel yemek kültürü kitabı ve bazlama hediye etti.

Daha sonra Büyükelçi Junusov ve Başkan Acehan, Kırgız ailelerin yaşadığı TOKİ konutlarına giderek Kırgız aileleri ziyaret etti. Ziyarette Kırgız sofrasına oturan Büyükelçi Junusov ve Başkan Acehan, ev sahipleriyle Kırgızistan ve Türkiye arasındaki dostlukların gelişmesi için dua ederek, ikram edilen yöresel yemeklerden tattılar.  Ev ziyaretinin ardından ise Başkan Acehan, misafirlerini mini bir Çubuk turu yaptırdı. Ziyaretin son programı ise Tarihi Bekir Ağalar Konağı'nda açılan "Geçmişten Günümüze Çubuk'un Değerleri Sergisi"ne gerçekleşti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırgızistan Büyükelçisi, Çubuk'taki Kırgızları Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement