Kırgızistan'da "Yıkılmaz Kardeşlik-2014" Tatbikatı Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Kırgızistan'da "Yıkılmaz Kardeşlik-2014" Tatbikatı Sona Erdi

Rusya öncülüğünde 2002 yılında kurulan Kollektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'ne (KGAÖ) üye ülkelerin silahlı kuvvetlerinden toplam 10 taburdan oluşan Barış Gücü'nün Kırgızistan’ın kuzeyindeki tatbikatı sona erdi.

01.08.2014 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya öncülüğünde 2002 yılında kurulan Kollektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'ne (KGAÖ) üye ülkelerin silahlı kuvvetlerinden toplam 10 taburdan oluşan Barış Gücü'nün Kırgızistan'ın kuzeyindeki tatbikatı sona erdi.

Kollektif Güvenlik Anlaşması Örgütü Barış Gücü'nün 3. "Yıkılmaz Kardeşlik-2014" adı altında gerçekleştirdiği ortak tatbikata üye ülkeler Kırgızistan, Kazakistan, Belarus, Ermenistan, Tacikistan ve Rusya'dan 700 asker katıldı.

Başkent Bişkek'te ve başkentten 100 kilometre uzaklıkta bulunan Tokmok şehrinin farklı askeri kışla ve eğitim tatbikat merkezlerinde 24 Temmuz'da başlayan ve Kollektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'ne mensup barış güçleri arasında etkileşim ve işbirliğini amaçlayan tatbikatın son safhası nefes kesti.

Rusya ve Kazakistan'ın ardından üçüncüsü Kırgızistan'da yapılan tatbikata Rusya ile Kırgızistan üçer taburla, diğer dört ülke ise birer taburla katıldı.

Tatbikata ABD, Çin, Rusya, Kazakistan, Hindistan, Türkiye ve Tacikistan'ın Bişkek'teki askeri ataşeleri de davet edildi.

Tatbikatın son gününde, Kırgızistan Genelkurmay Başkanı Asanbek Alımkojoyev, güvenlikten ve sınır konulardan sorumlu Başbakan Yardımcısı Abdırahman Mamataliyev, Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Almazbek Baatırbekov, Başbakanlık İdaresi Düzen ve Acil Durumlar Birimi Müdürü Alik Mamırkulov ile üye ülkelerden yaklaşık 30 general ve subay hazır bulundu.

Silahlı kuvvetlerin ortak hareket etme kabiliyetinin ölçüldüğü tatbikatta, Barış Gücü gövde gösterisi yaptı. Tatbikatta, helikopterler, ağır silahlar, asker ve silah taşıyan zırhlı araçlar ve paraşütçüler de kullanıldı.

Tatbikat sonrası açıklama yapan Genelkurmay Başkanı Alımkojoyev, "Yıkılmaz Kardeşlik-2014" tatbikatının çok başarılı geçtiğini belirtti. Alımkojoyev, Afganistan'dan koalisyon güçlerinin tamamen çekilmesinin ardından örgütün güney sınırlarında güvenliğin korunması açısından bu tatbikatların kurumların ortak becerilerini sergilemeleri bakımından oldukça önemli olduğuna vurgu yaptı.

Tatbikatın sonunda katılımcı asker, polis, kurtarma ekipleri ve tıbbı personele sertifikaları verildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırgızistan'da 'Yıkılmaz Kardeşlik-2014' Tatbikatı Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement